Strus Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2017 A dlaczego nie możesz położyć QD zaraz po osuszeniu auta ?
paperson Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2017 Panowie za chwilę z powyższych postów będzie można skleić dobrą pracę min. licencjacką Jeszcze tylko się zastanawiam czy na kierunku chemia stosowana, czy psychologia 1
Cineos Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2017 10 minut temu, Strus napisał: A dlaczego nie możesz położyć QD zaraz po osuszeniu auta ? Mogę, ale nie zawsze są już chęci i czas. A jak piszę, nie chcę dalej zajmować miejsca na myjni bezdotykowej. Jak przyjadę pod blok, nie ma już światła. Chodzi mi tylko o okres zimowy. W letnim nie ma tego problemu.
Strus Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2017 Kup SSW i problem z głowy. Aplikujesz na mokro na myjni i osuszasz ręcznikiem
Cineos Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2017 27 minut temu, Strus napisał: Kup SSW i problem z głowy. Aplikujesz na mokro na myjni i osuszasz ręcznikiem Bez docierania? Wystarczy samo osuszenie ręcznikiem? Nie będzie mazów?
Strus Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2017 Nie będzie. Myjesz auto, spłukujesz, psikasz sobie w kilka miejsc tak jakbyś QD aplikował. Bierzesz fibrę i osuszasz. Po sprawie 1
Cineos Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2017 Czy mogę robić analogicznie z Ech2O + Reload?
Strus Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2017 To nie są preparaty przystosowane do aplikacji na mokro.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 17 Października 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Października 2017 43 minuty temu, Cineos napisał: Czy mogę robić analogicznie z Ech2O + Reload? Mozesz ktos robil takie polaczenie
Cineos Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2017 12 minut temu, BiałyGTi napisał: Mozesz ktos robil takie polaczenie Tak, ale było to nawiązanie do posta wyżej kolegi @Strus. I odnosiło się do tego czy mogę pryskać to połączenie na mokry lakier po myciu i tylko osuszyć fluffym. Ogólnie z tego co udało mi się wyczytać na zagranicznych forach, można ten sposób zastosować. Nie widziałem jednak efektu oraz sądzę, że po osuszeniu konieczne będzie dotarcie.
therioon Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2017 Ja tak stosuje i docierać ekstra nie trzeba
batinta Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2017 Zgadza się.Sam tak jadę tylko stężenie musi być trochę większe (chodzi o ilość Ech2O)Oczywiście wchodzi w grę tylko dokładne wytarcie aby był efekt.
Ubotek Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2017 Panowie po jakim QD auto będzie najłatwiejsze do umycia? Czy BSD sprawdzi się w tej roli? Auto czerwone, myte na bezdotyku i zawsze zostaje taki nieprzyjmny film z brudu.
Grzechu23 Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2017 Możesz śmiało dać BSD. Bardzo dobrze odpycha wodę i czasowo również długo siedzi na lakierze
Mir540t Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2017 14 minut temu, Ubotek napisał: Panowie po jakim QD auto będzie najłatwiejsze do umycia? Czy BSD sprawdzi się w tej roli? Auto czerwone, myte na bezdotyku i zawsze zostaje taki nieprzyjmny film z brudu. U mnie w tej roli najlepiej sprawdza się ADBL SSW i Duragloss Aquawax.
Ubotek Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2017 Chodzi o to że BSD juz mam i pytam czy spełni się on w takiej funkcji zabezpieczenia zimowego: Łatwość mycia i wytrzymałość.
Fredi88 Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2017 27 minut temu, Ubotek napisał: myte na bezdotyku i zawsze zostaje taki nieprzyjmny film z brudu. I ZAWSZE ten film brudu zostanie, choćbyś cebulą wysmarował całe auto Koledzy wyżej coś polecili - spoko, na pewno to ułatwi domycie auta. Ale nie bezdotykowo. Auto umyjesz tylko ręcznie. Po bezdotyku zawsze zostaje film brudu. Miej tego świadomość.
Ubotek Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2017 Wiadomo coś zostanie. Pytając inaczej. Jak w skali od 1-10 wypada BSD w kwesti łatwości domywania na bezdotyku oraz trwałości w okresie zimowym na tle innym QD nakładanych na sucho. Czy podbije look/przyciemni itd zupełnie mnie nie interesuje.
Fredi88 Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2017 Ciężko mi się odnieść jak ma się BSD do auta które nie ma nic bo ja QDki, nawet te z dużą ilością "smalcu" jak BSD kładę zazwyczaj na jakiś wosk po n-tym myciu. Jeśli chcesz coś trwałego, to połóż wosk zimowy (znajdziesz polecane w odpowiednim temacie na forum) i co któreś mycie daj SSW od ADBL. Jak dla mnie ten preparat wymiótł ostatnio wszystko. Jest trwały, auto zauważalnie mniej się brudzi i mega kropelkuje.
Michał126 Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2017 5 godzin temu, Ubotek napisał: Chodzi o to że BSD juz mam i pytam czy spełni się on w takiej funkcji zabezpieczenia zimowego: Łatwość mycia i wytrzymałość. Owszem.
nefifer13 Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2017 Łatwość mycia i wytrzymałość owszem, ale zabezpieczenie i wygląd marne.Poczytaj trochę.Było o tym sporo.
hoobi Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2017 Łatwość mycia i wytrzymałość owszem, ale zabezpieczenie i wygląd marne.Poczytaj trochę.Było o tym sporo. Jak możecie mówić o łatwości mycia po BSD w warunkach zimowych, kiedy on idealnie water spoty tworzy, całe auto w kropki?U mnie to najgorszy z możliwych wyborów, bo niby coś nałożone, ale nie dość że efekt słaby to i mycie trudne.Fakt, że trwałość ma, ale w myciu wg mnie nie pomaga - mówię o bezdotyku, bo przy ręcznym to różnice pomiędzy qd zanikają. 1
nefifer13 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2017 Chodziło mi głównie o przyleganie brudu.Choć i w tym rewelacji nie ma bo tępy w dotyku nie śląski.
tazman Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2017 Akurat po bsd auto zdecydowanie mniej się brudzi i sliskość w dotyku nie ma tu żadnego znaczenia. Sprawdzone w czasach, kiedy ten produkt miał swój hype na forum 1
nefifer13 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2017 Jak 4 godziny temu, tazman napisał: Akurat po bsd auto zdecydowanie mniej się brudzi i sliskość w dotyku nie ma tu żadnego znaczenia. Sprawdzone w czasach, kiedy ten produkt miał swój hype na forum Jak po QD bo po to jest między innymi aby auto się mniej brudzilo ale w tej kategorii szału nie ma.
Rekomendowane odpowiedzi