Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja z kolei używam Car Chem QD i jestem zadowolony. Moim zdaniem typowy QD, a nie mieszanka QD-QW.

Przyjemny zapach, banalna aplikacja - strzał na panel i przejazd fibrą, oraz daje fajną śliskość.

Także na lato ma Car Chem'a a na zime BSD i nie zamierzam zmieniać :)

Opublikowano

Jak na auto rzucę soft 99 fusso coat 12 month, to potem QD - soft 99 fukupika, czy lepiej coś innego?

• Moderator
Opublikowano
699497 Owszem kilka lat temu jak rejestrowalem sie tutaj to qd sluzyl wlasnie do odswiezenia zakurzonego auta. Ale teraz jakbys przetarl zakurzone auto fibra z qd to bedzie lincz ze rys narobisz. Ja ogarniam do czego qd zostal stworzony

dokładnie, wszystko z głową. Po to jest QD.

Opublikowano
Podepnę się,

miałem DG 921 i był mój najgorszy QD, jaki dotychczas używałem.

mazał się nie miłosiernie, a efekt mizerny.

Do glinki był ok.

w takim razie, który był najlepszy dotychczas? :)

AF Finale ;)

Opublikowano

U mnie na woski letnie :

CG P40 , AF Finale , Zymol Field Glaze ( na Carbona czy Titanium )

na woski zimowe :

ADBL QD1, Duragloss 921

Na zdychający wosk : Car Pro RELOAD lub ADBL QW

Opublikowano

Finale jest rewelacyjny, polecam szczególnie tym, którym się dobrze nakłada qd1, pomoże im w pełni zrozumieć co to znaczy prostota aplikacji quickdetailera. :song:

Opublikowano

Postanowilem dac kolejna szanse QD1 w ten weekend po dluzszym nieuzytkowaniu,i dalej nie rozumiem nad czym ten zachwyt :roll: Aplikacja moze i bylaby prosta gdyby nie fatalnej jakosci atomizer ktory psika na wszystkie strony i za duzo :thumbdown: Efekt koncowy taki troche nijaki :dontknow: Stosowany przedtem BOTOX to calkiem inna bajka

Opublikowano

Kupując qdeki, qwaxy od ADBL warto od razu zakupić nowe atomizery + butelki HDPE żeby nie denerwować się na kręcącą etykiete :kox::kox:

Opublikowano
Kupując qdeki, qwaxy od ADBL warto od razu zakupić nowe atomizery + butelki HDPE żeby nie denerwować się na kręcącą etykiete :kox::kox:

Nie po to kupuje profesjonalne srodki za niemale pieniadze zeby dokupywac atomizery i butelki do nich :wallbash:

Opublikowano

Ależ ja Ciebie w 100% rozumiem, tylko po prostu firma nie podchodzi racjonalnie do krytyki forumowiczów. Przez co jak mam coś od nich kupić muszę przemyśleć 1000000 razy :) Żeby nie było offtopu AF Finale zamówiony :-]

P.S. to była taka mała ironia, nie bierz do serca :D

Opublikowano

[ref]Arkeolowy[/ref], Nie biore :D Nie rozumiem troche polityki tej firmy,maja niektore swietne produkty jak np.szampony czy APC ale zeby oszczedzac na butelkach :/ Chodzi o autodetailing gdzie klient zwraca uwage i na to a w tym przypadku to i jakosc biedronkowej Chemi ma lepsze butelki i atomizery :thumbdown:

Opublikowano

Mierz siły na zamiary, może coś przeoczyli, chcieli szybciej wypuścić produkt na rynek. Ciężko powiedzieć.. mnie jednak doprowadza do imentu jak stwierdzisz (po przetestowaniu) wady produktu i dostaniesz na pysk komentarz w stylu "Mało konstruktywna opinia", "Coś z myjką nie tak" albo to jest najlepsze :-] ktoś kto pracuje w detailingu x lat już nie pamiętam kto to był otrzymał odpowiedź w stylu "Musisz pójść na szkolenie odnośnie czyszczenia szyb"(bo Glass Cleaner zostawił jakiś maz). Za to jak pochwalisz od razu lecą :good::good: . Cytując klasyka : szkoda strzępić ryja ;)

Opublikowano

Hej, szukam wydajnego Quickdetailera do stosowania po mycia do mocnego nabłyszczania/ uwydatnienia koloru . Najlepiej duże opakowania 5 L. Używałem shiny garage - efekt super ale mało wydajny. Możę to : VALETPRO

ACHILLES PREP? Co polecaCie ?

Opublikowano
Hej, szukam wydajnego Quickdetailera do stosowania po mycia do mocnego nabłyszczania/ uwydatnienia koloru . Najlepiej duże opakowania 5 L. Używałem shiny garage - efekt super ale mało wydajny. Możę to : VALETPRO

ACHILLES PREP? Co polecaCie ?

Z mojego doświadczenia qd1 fajnie przyciemnia i jest wydajny, natomiast optimum instant detailer lepiej nabłyszcza. Suma sumarum wolę ten pierwszy, bo przez przyciemnianie kolor dostaje fajnej głębi i jest dość trwały.

Opublikowano

Przeczytalem ostatnie pare stron ale nie znalazlem odpowiedzi. Ktory qd nie przyciaga kurzu, pozostawia sliski lakier i podbija wyglad? Mam teraz bsd i jest super jesli chodzi o krople ale jest bardzo tepy przez co mi sie wydaje ze bardziej lapie kurz i nic nie podbija wygladu. Jaki wosk pod taki sliski qd (najlepiej tez sliski) :)

Gesendet von meinem HTC 10 mit Tapatalk

Opublikowano

[ref]alcapone154[/ref], Fajną śliskość i szklistość dawał mi FUNKY WITCH BOTOX. Przy tym ma naprawdę przyjemny zapach.

• Dystrybutor
Opublikowano

[ref]alcapone154[/ref], Myślę ,że może Cię zainteresować nasz produkt - Quick Magic .

Spełnia twoje kryteria a dodatkowo jest dziecinnie prosty w aplikacji .

Opublikowano
Mierz siły na zamiary, może coś przeoczyli, chcieli szybciej wypuścić produkt na rynek. Ciężko powiedzieć.. mnie jednak doprowadza do imentu jak stwierdzisz (po przetestowaniu) wady produktu i dostaniesz na pysk komentarz w stylu "Mało konstruktywna opinia", "Coś z myjką nie tak" albo to jest najlepsze :-] ktoś kto pracuje w detailingu x lat już nie pamiętam kto to był otrzymał odpowiedź w stylu "Musisz pójść na szkolenie odnośnie czyszczenia szyb"(bo Glass Cleaner zostawił jakiś maz). Za to jak pochwalisz od razu lecą :good::good: . Cytując klasyka : szkoda strzępić ryja ;)

x2 ;)

Pewnie to efekt skali. Takie Funky Witch działa na mniejszą, ale wszystko jest perfekt. Chociaż obie firmy pozycjonowane są tak samo i moim zdaniem bez sensu jest otwierać jakiś segment premium przez mniejszą sprzedaż, za to w o wiele lepszych opakowaniach. :lol:

Na szczęście trigger w QD1 jest odpowiedni, ale ta przewracająca się butelka to... słabo. :D

Opublikowano
Przeczytalem ostatnie pare stron ale nie znalazlem odpowiedzi. Ktory qd nie przyciaga kurzu, pozostawia sliski lakier i podbija wyglad?

Angelwax QED

Opublikowano

Panowie w oczekiwaniu na DATGLOSS'a i natłoku info pytam jaki QD albo QW da największy połysk? Chodzi mi tylko o to, sprawa przyciemnienia schodzi dalej (lakier srebrny), aplikacja tak sano(mogę się pomęczyć) ;)