MaGiC Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2017 Ja z kolei używam Car Chem QD i jestem zadowolony. Moim zdaniem typowy QD, a nie mieszanka QD-QW. Przyjemny zapach, banalna aplikacja - strzał na panel i przejazd fibrą, oraz daje fajną śliskość. Także na lato ma Car Chem'a a na zime BSD i nie zamierzam zmieniać
Fyox Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2017 Jak na auto rzucę soft 99 fusso coat 12 month, to potem QD - soft 99 fukupika, czy lepiej coś innego?
DZIADZIA Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2017 [ref=#ff3366]Fyox[/ref], na fusso fajnie leży Luxury Gloss https://drive.google.com/file/d/0B5aAPh ... sp=sharing
lolomanolo Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2017 Jak na auto rzucę soft 99 fusso coat 12 month, to potem QD - soft 99 fukupika, czy lepiej coś innego? Na coata kladłem qd1 i całkiem długo mi się fusso utrzymał.
Moderator Domel Opublikowano 19 Marca 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2017 699497 Owszem kilka lat temu jak rejestrowalem sie tutaj to qd sluzyl wlasnie do odswiezenia zakurzonego auta. Ale teraz jakbys przetarl zakurzone auto fibra z qd to bedzie lincz ze rys narobisz. Ja ogarniam do czego qd zostal stworzony dokładnie, wszystko z głową. Po to jest QD.
Chat Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2017 Podepnę się,miałem DG 921 i był mój najgorszy QD, jaki dotychczas używałem. mazał się nie miłosiernie, a efekt mizerny. Do glinki był ok. w takim razie, który był najlepszy dotychczas? AF Finale
yacek _b Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2017 U mnie na woski letnie : CG P40 , AF Finale , Zymol Field Glaze ( na Carbona czy Titanium ) na woski zimowe : ADBL QD1, Duragloss 921 Na zdychający wosk : Car Pro RELOAD lub ADBL QW
Arkeolowy Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2017 właśnie! muszę sprawdzić jeszcze finale
W1Michal Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2017 finale bardzo przyjazny, polecam
KHOT Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2017 Finale jest rewelacyjny, polecam szczególnie tym, którym się dobrze nakłada qd1, pomoże im w pełni zrozumieć co to znaczy prostota aplikacji quickdetailera.
menior Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2017 Postanowilem dac kolejna szanse QD1 w ten weekend po dluzszym nieuzytkowaniu,i dalej nie rozumiem nad czym ten zachwyt Aplikacja moze i bylaby prosta gdyby nie fatalnej jakosci atomizer ktory psika na wszystkie strony i za duzo Efekt koncowy taki troche nijaki Stosowany przedtem BOTOX to calkiem inna bajka
Arkeolowy Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2017 Kupując qdeki, qwaxy od ADBL warto od razu zakupić nowe atomizery + butelki HDPE żeby nie denerwować się na kręcącą etykiete
menior Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2017 Kupując qdeki, qwaxy od ADBL warto od razu zakupić nowe atomizery + butelki HDPE żeby nie denerwować się na kręcącą etykiete Nie po to kupuje profesjonalne srodki za niemale pieniadze zeby dokupywac atomizery i butelki do nich
Arkeolowy Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2017 Ależ ja Ciebie w 100% rozumiem, tylko po prostu firma nie podchodzi racjonalnie do krytyki forumowiczów. Przez co jak mam coś od nich kupić muszę przemyśleć 1000000 razy Żeby nie było offtopu AF Finale zamówiony P.S. to była taka mała ironia, nie bierz do serca
menior Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2017 [ref]Arkeolowy[/ref], Nie biore Nie rozumiem troche polityki tej firmy,maja niektore swietne produkty jak np.szampony czy APC ale zeby oszczedzac na butelkach Chodzi o autodetailing gdzie klient zwraca uwage i na to a w tym przypadku to i jakosc biedronkowej Chemi ma lepsze butelki i atomizery
Arkeolowy Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2017 Mierz siły na zamiary, może coś przeoczyli, chcieli szybciej wypuścić produkt na rynek. Ciężko powiedzieć.. mnie jednak doprowadza do imentu jak stwierdzisz (po przetestowaniu) wady produktu i dostaniesz na pysk komentarz w stylu "Mało konstruktywna opinia", "Coś z myjką nie tak" albo to jest najlepsze ktoś kto pracuje w detailingu x lat już nie pamiętam kto to był otrzymał odpowiedź w stylu "Musisz pójść na szkolenie odnośnie czyszczenia szyb"(bo Glass Cleaner zostawił jakiś maz). Za to jak pochwalisz od razu lecą . Cytując klasyka : szkoda strzępić ryja
marex666 Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2017 Hej, szukam wydajnego Quickdetailera do stosowania po mycia do mocnego nabłyszczania/ uwydatnienia koloru . Najlepiej duże opakowania 5 L. Używałem shiny garage - efekt super ale mało wydajny. Możę to : VALETPRO ACHILLES PREP? Co polecaCie ?
powalla Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2017 Achilles? Przeciez to scierno-maskujacy cleaner ...
lolomanolo Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2017 Hej, szukam wydajnego Quickdetailera do stosowania po mycia do mocnego nabłyszczania/ uwydatnienia koloru . Najlepiej duże opakowania 5 L. Używałem shiny garage - efekt super ale mało wydajny. Możę to : VALETPROACHILLES PREP? Co polecaCie ? Z mojego doświadczenia qd1 fajnie przyciemnia i jest wydajny, natomiast optimum instant detailer lepiej nabłyszcza. Suma sumarum wolę ten pierwszy, bo przez przyciemnianie kolor dostaje fajnej głębi i jest dość trwały.
alcapone154 Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2017 Przeczytalem ostatnie pare stron ale nie znalazlem odpowiedzi. Ktory qd nie przyciaga kurzu, pozostawia sliski lakier i podbija wyglad? Mam teraz bsd i jest super jesli chodzi o krople ale jest bardzo tepy przez co mi sie wydaje ze bardziej lapie kurz i nic nie podbija wygladu. Jaki wosk pod taki sliski qd (najlepiej tez sliski) Gesendet von meinem HTC 10 mit Tapatalk
Ipkol Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2017 [ref]alcapone154[/ref], Fajną śliskość i szklistość dawał mi FUNKY WITCH BOTOX. Przy tym ma naprawdę przyjemny zapach.
Dystrybutor Detailer's Magic Opublikowano 22 Marca 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2017 [ref]alcapone154[/ref], Myślę ,że może Cię zainteresować nasz produkt - Quick Magic . Spełnia twoje kryteria a dodatkowo jest dziecinnie prosty w aplikacji .
Michał126 Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2017 Mierz siły na zamiary, może coś przeoczyli, chcieli szybciej wypuścić produkt na rynek. Ciężko powiedzieć.. mnie jednak doprowadza do imentu jak stwierdzisz (po przetestowaniu) wady produktu i dostaniesz na pysk komentarz w stylu "Mało konstruktywna opinia", "Coś z myjką nie tak" albo to jest najlepsze ktoś kto pracuje w detailingu x lat już nie pamiętam kto to był otrzymał odpowiedź w stylu "Musisz pójść na szkolenie odnośnie czyszczenia szyb"(bo Glass Cleaner zostawił jakiś maz). Za to jak pochwalisz od razu lecą . Cytując klasyka : szkoda strzępić ryja x2 Pewnie to efekt skali. Takie Funky Witch działa na mniejszą, ale wszystko jest perfekt. Chociaż obie firmy pozycjonowane są tak samo i moim zdaniem bez sensu jest otwierać jakiś segment premium przez mniejszą sprzedaż, za to w o wiele lepszych opakowaniach. Na szczęście trigger w QD1 jest odpowiedni, ale ta przewracająca się butelka to... słabo.
KHOT Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2017 Przeczytalem ostatnie pare stron ale nie znalazlem odpowiedzi. Ktory qd nie przyciaga kurzu, pozostawia sliski lakier i podbija wyglad? Angelwax QED
MaGiC Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2017 Panowie w oczekiwaniu na DATGLOSS'a i natłoku info pytam jaki QD albo QW da największy połysk? Chodzi mi tylko o to, sprawa przyciemnienia schodzi dalej (lakier srebrny), aplikacja tak sano(mogę się pomęczyć)
Rekomendowane odpowiedzi