Moderator Domel Opublikowano 7 Marca 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 http://www.pielegnowacauto.pl/kosmetyka ... be-5l.html Autoglym Fast Shine & Lube 5L Kto zna, kto uzywa ? Jak mozna go porównać do AF Finale ? Jaką ma gęstość ?
Chat Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 Znam, mam, używam. Bardzo dobry sprawdzony qd. Ladny głeboki look. Odrobine wolniej odparowuje od Finale. Bardziej gęsty od finale. Taki rozrzedzony wosk w płynie.
Moderator Domel Opublikowano 7 Marca 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 697301 Bardziej gęsty od finale. Taki rozrzedzony wosk w płynie. uuu to nie dobrze. Ale gęstszy niz QD1 ? Szukam coś w bańce 5l ale rzadki jak AF FInale...
Chat Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 Tak. Weź to o czym pisałem na poprzedniej stronie. Tyle, że to 3,8l.
Moderator Domel Opublikowano 8 Marca 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2017 694319 Surf City Garage Speed Demon Wax Detailer. dzieki
Mir540t Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2017 Nie wiem kiedy używałeś jednego i drugiego, ale ja w odstępie tygodnia czasu Nie twierdzę, że #921 jest trudny w aplikacji. Ale uważam, że 1 przetarcie fibrą więcej jest mu potrzebne do "zniknięcia" niż w przypadku QD1. Oczywiście, racja jest jak d*pa - każdy ma swoją, ale o ile QD1 byłbym w stanie kupić jeszcze raz, to #921 na pewno nie kupię. Trochę niezgodności jest w tym co napisałeś w poście powyżej i tym co tutaj piszą inni... viewtopic.php?p=698840#p698840 Do DG 921 nie potrzeba dwóch MF. Wystarcza jedna i produkt znika po jednym przeciągnięciu... Więc ja nadal podtrzymuję, że moje obserwacje są zgodne z rzeczywistością
Ipkol Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2017 Ja się napaliłem na PROSTAFF CAR COATING SPRAY „CC WATER GOLD” tylko nie jestem pewien czy on wart swojej ceny ? edit: widzę, że producent zaleca stosować go na mokro: http://prostaff-en.com/kh/products/exte ... r-gold-300
Fredi88 Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2017 698974 Trochę niezgodności jest w tym co napisałeś w poście powyżej i tym co tutaj piszą inni... viewtopic.php?p=698840#p698840Do DG 921 nie potrzeba dwóch MF. Wystarcza jedna i produkt znika po jednym przeciągnięciu... Więc ja nadal podtrzymuję, że moje obserwacje są zgodne z rzeczywistością Przeczytaj w calosci ostatnie zdanie ktore zacytowales Wiecej nie mam nic do dodania. Mam oba produkty, DG nie ma podejscia do ADBLa... Jesli uwazasz inaczej to spoko, ja mam prawo miec swoje zdanie i uszanuj to tez.
Chat Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2017 Podepnę się, miałem DG 921 i był mój najgorszy QD, jaki dotychczas używałem. mazał się nie miłosiernie, a efekt mizerny. Do glinki był ok.
Mir540t Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2017 To chyba mieliście wodę zamiast QD, bo przerobiłem już sporo tego produktu i w ogóle się nie mazał.
Pajko Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2017 Jezeli chcecie prosty w użyciu , nie robiący mazów a do tego fajnie podbijającego look to polecam Quick Magic . Tak jak nazwa wskazuje jest szybki i łatwy w użyciu.
Moderator psemo Opublikowano 16 Marca 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2017 Odszedł w zapomnienie, ale niezawodny jest Last Touch od Megsa. Po rozrobieniu 1:1 z wodą świetny lubrykant do glinki.
KeepeR Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2017 Dla mnie nr.1 w kompletnej bezproblemowości to AG Rapid Detailer/ FastShine w wersji 5L
Tommy Lee Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2017 [ref]psemo[/ref], Ja go rozrabiam 1-3 lub 1-4 z wodą demi. i używam przy osuszaniu auta, w tej roli sprawdza się równie dobrze
Fredi88 Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2017 699055 Jezeli chcecie prosty w użyciu , nie robiący mazów a do tego fajnie podbijającego look to polecam Quick Magic . Ja tam z ADBL jestem zadowolony, choc ostatnio w jednym z tematow doczytalem ze jestes producentem DM. Przy nastepnych zakupach na pewno kupie kilka waszych produktow i chetnie porownam
Ma_rcin Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2017 Ja się napaliłem na PROSTAFF CAR COATING SPRAY „CC WATER GOLD” tylko nie jestem pewien czy on wart swojej ceny ? edit: widzę, że producent zaleca stosować go na mokro: http://prostaff-en.com/kh/products/exte ... r-gold-300 Jak dla mnie zdecydowanie wart swojej ceny, bezproblemowa aplikacja, efekt jak bys mial ceramikę na aucie, kropling pierwsza klasa. W dziale z testami jest test tego " złotka"
wkr Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2017 Dołączam do grona zadowolonych z ADBL QD1. Zakupiony kilkanaście dni temu, więc wersja poprawiona. Żadnych problemów z mazaniem się, nawet w niskich temperaturach. Jedna fibra wystarczy i do tego przyjemny zapach. Na ciemnych lakierach daje bardzo fajny, głęboki look i połysk. Jak na razie jest to mój faworyt wśród QD i godny następca Mainz Hype
rafalowy Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2017 Podepnę się,miałem DG 921 i był mój najgorszy QD, jaki dotychczas używałem. mazał się nie miłosiernie, a efekt mizerny. Do glinki był ok. w takim razie, który był najlepszy dotychczas?
W1Michal Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2017 coś zle robiłeś kolego bo 921 to jeden z najlepiej polerujących się qd
Fredi88 Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2017 Widzę, że ciągle to samo... Albo narzekający na QD1 polecający 921, albo odwrotnie. Nie wiem, nie znam się, ekspertem nie jestem. Miałem QD megsa - bezproblemowo, teraz mam qd1 - bezproblemowo, mam 921 i zadowolony nie jestem. Źle mi się tym produktem pracuje. Raz, że atomizer był do tyłka zaraz po zakupie - zmieniłem na inny. Dwa mazy mazy i jeszcze raz mazy. Trzy słabo podbija. Do QD1 się nie umywa. Nie wiem, może kwestia lakieru na jakim leży (moje auto jest nowe, może na starszych lakierach lub mocno ciemnych mocniej widać efekt), może kwestia na jakim wosku... Tak czy siak dla mnie 921 jest kiepskim QD i więcej go nie kupię na pewno W detailing bawię się od 2011 roku i wątpię, żebym nie potrafił nałożyć QD co ogranicza się do psiknięcia i przetarcia. Jestem wielkim fanem szamponu DG 901 ale QD to niewypał. Jak widać ile ludzi tyle opinii i pytanie który QD/szampon/wosk jest "najlepszy" jest pytanie jak które auto jest najlepsze. Nie ma czegoś takiego jak najlepsze. Kupować, testować, wymieniać i samemu wydać opinię.
W1Michal Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2017 akurat co do wyglądu po 921 to sie zgodze, szału nie robi. Ale mi sie polerował dobrze. look natomiast jest średni. Osobiście również bym go nie kupil
emigrant Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2017 Jak to jest z tymi QD i QW? Jak byłem u Mariusza z ShowCarShine kupować wszystkie potrzebne rzeczy do mycia i kosmetyki samochodu to mówił, że tak naprawdę zaciera się pomału różnica między QD i QW. Z resztą sam zauważyłem, że większość QD jak nie wszystkie oprócz polimerów przeróżnych ma w sobie wosk.
yacek _b Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2017 Jak to jest z tymi QD i QW? Bo większość zapomina po co powstał QD , wszyscy chcą mięć mega połysk że jaja urywa i super kropelki jak po wosku za kilkaset złotych i ma jeszcze być trwały. Więc producenci wychodzą naprzeciw oczekiwaniom. Dodane po 5 minutach 32 sekundach: 699470 Źle mi się tym produktem pracuje. cholerka jeden z najmniej sprawiających problemy QD 699479 szału nie robi ale robi robotę do czego został stworzony , czyli czyści z lekkiego kurzu , odcisków palców , ptasich kup , drobnych zacieków po wodzie .
Fredi88 Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2017 Owszem kilka lat temu jak rejestrowalem sie tutaj to qd sluzyl wlasnie do odswiezenia zakurzonego auta. Ale teraz jakbys przetarl zakurzone auto fibra z qd to bedzie lincz ze rys narobisz. Ja ogarniam do czego qd zostal stworzony i ze 921 te zalozenia spelnia. Tyle, ze jezeli qd1 pracuje mi sie lepiej a lepiej podbija wyglad to dlaczego mam byc zwolennikiem 921? Bo lepiej wpisuje sie w "stara szkole" qd? Nie oczekuje od qd kropelkowania nawet przez tydzien. Dla mnie ma podbic look i byc latwy w aplikacji. QD1 te zalozenia spelnia a przy tym jest trwaly.
W1Michal Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2017 zalezy kto czego szuka i potrzebuje. Dla mnie bez sensu psikać po umyciu QD jak można prysnąć QW i mieć lepszy efekt wizualny nie porównywalnie lepszy niż po QD i dodatkowo poprawiając zrzut wody. Natomiast do np ptasich odchodów QD sie sprawdza dobrze i bez sensu psikać qw w takich przypadkach. Przy ptasich kupach akurat look jest drugorzędną sprawą więc np taki 921 w takich sytuacjach spełnia swoją role
Rekomendowane odpowiedzi