władysław Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2016 Witam! Mam na aucie położoną politurkę i na to wosk Coli 476, czarny kolor. Potrzebował bym jakiś środek, żeby po myciu sobie prysnąć i i rozetrzeć to, żeby nie zostawały plamy po wodzie i innych na lakierze i żeby jakiś połysk się utrzymał. Przypuszczam, że potrzebny mi jakiś QD, co byście polecili?
MarkPol Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2016 664701 co byście polecili? Przeczytać ten temat od pierwszej strony i coś sobie wybrać.
Tommy Lee Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2016 Arturze Władysławie praktycznie każdy QD polecany w tym wątku będzie odpowiedni, a biorąc pierwszy lepszy z brzegu to np. ADBL QD1
razorvwmk3 Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2016 Tak jest QD1 BIJE MD ale nie jest tak dobry jak BSD jesli chodzi o trwałosc naprawde waga ciezka. Sam przymierzam sie do kupna zymola badz carchem moze ktos mi pomoze sie zdecydowac?
KHOT Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2016 nie jest tak dobry jak BSD W mazaniu się to mało który jest tak "dobry" jak BSD.
razorvwmk3 Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2016 nie jest tak dobry jak BSD W mazaniu się to mało który jest tak "dobry" jak BSD. Jak sie nie umie nakladac qd to sie potem maze proste, ja tam nigdy problemow nie mam
zajkos10 Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2016 Panowie na aucie położony sv concorso i szukam pod niego dobrego qd , niestety lotos speed ciagle niedostępny u nas i myslalem o polishangel presto , czy to najlepsza opcja ? Kolego mam dokładnie ten sam zestaw co TY:) Czekałem na Lotosa ale bez skutecznie. Zamawiam Presto. Ciekaw efektów:) Pozdrawiam Ja juz uzywam tego zestawu i jestem bardzo zadowolony fajne podbicie i do tego mega latwe dotarcie , bez jakichkolwiek smug .
mateeusz_sz Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2016 Panowie, co sądzicie o tym qd? http://www.shiningcar.pl/pl/p/Zymol-Spray-Detailer/1031 ? Głownie chodzi mi o porównanie do qd1. Akurat mi sie skończył i szukam czegoś ciekawszego. Polecacie moze coś innego ?
wooke Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2016 Jednak wybór padł na QD1. Dzisiaj właśnie go dostałem. Zapach genialny. Mam nadzieję, że jak najszybciej go wypróbuję i nie zawiodę się.
KHOT Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2016 Panowie, co sądzicie o tym qd? http://www.shiningcar.pl/pl/p/Zymol-Spray-Detailer/1031 ? Głownie chodzi mi o porównanie do qd1. Akurat mi sie skończył i szukam czegoś ciekawszego. Polecacie moze coś innego ? Miałem. Fajny wygląd, taka sobie trwałość i lubił się mazać.
robcok Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2016 Jaki QD byście polecili do powłok? UNCR i ArtDeShine? Wczoraj myłem auto pokryte UNCR i przez twardą wodę powychodziły waterspoty (możliwe także, że za długo czekałem ze spłukaniem aktywnej piany). Użyłem zwykle QD i ogolnie UNCR tego nie przyjał - efekt jakby nie dotarty qd itp
mateeusz_sz Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2016 Czy ktoś moze używał tego qd ? http://shiningcar.pl/pl/p/Waxaddict-QD-500ml/2014 Aktualnie jest na niego promocja, waham sie jeszcze pomiędzy PW http://shiningcar.pl/pl/p/Poorboys-Worl ... er-QD-/832
labed2007 Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2016 W sobotę zastosowałem Sonax BSD i mocno się rozczarowałem. Śliskości lakieru praktycznie brak za to dobre kropelkowanie. Moim zdaniem nie warto. Już wosk na mokro sonax (czerwone opakowanie) dawał o wiele lepszą śliskość lakieru "przejeżdżając" dłonią. Jeśli chodzi o połysk to lepszy uzyskałem po wosku Shella za 20zł : Co polecicie do szybkiego odświeżenia auta po myciu dającego fajne podbicie połysku i śliskość? Najlepiej żeby można było nakładać na mokre auto i od razu wycierać. Pozdrawiam.
W1Michal Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2016 Duragloss 951 ale na mokrym aucie nie pokaże w pełni swoich możliwośći. Serio tak trudno przetrzeć z grubsza ręcznikiem wode ?
powalla Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2016 666994 Co polecicie do szybkiego odświeżenia auta po myciu dającego fajne podbicie połysku i śliskość? Po co Ci odpowiadać , jak Ty i tak to pominiesz przy zakupach? Dlaczego tak sądzę? Otóż jeśli my piszemy że lakier po BSD jest tępy i tylko fajnie kropelkuje , a Ty jednak go kupiłeś i piszesz że się rozczarowałeś ? Niby liczyłeś skrycie że my się myliliśmy i Tobie będzie nadawał lakierowi świetny look?
lolomanolo Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2016 W sobotę zastosowałem Sonax BSD i mocno się rozczarowałem. Śliskości lakieru praktycznie brak za to dobre kropelkowanie. Moim zdaniem nie warto.Już wosk na mokro sonax (czerwone opakowanie) dawał o wiele lepszą śliskość lakieru "przejeżdżając" dłonią. Jeśli chodzi o połysk to lepszy uzyskałem po wosku Shella za 20zł : Co polecicie do szybkiego odświeżenia auta po myciu dającego fajne podbicie połysku i śliskość? Najlepiej żeby można było nakładać na mokre auto i od razu wycierać. Pozdrawiam. optimum instant detailer & gloss enhancer
Moderator Domel Opublikowano 19 Września 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Września 2016 666994 Śliskości lakieru praktycznie brak za to dobre kropelkowanie. Moim zdaniem nie warto. A po co Ci ta śliskość lakieru jak wytrzymałość i kropling ma wprost rewelacjną co udowodniają juz nasze wieloletnie testy ? Myślisz ze ta śliskość odpycha kurz ? powalla świetnie podsumował
W1Michal Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2016 ktoś testował Wolfganga Instant detail ? cena lekko zaporowa więc będzie sie musiał wykazać
ShiningCar Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2016 Sonax ma w swojej ofercie produkt - Sonax Turbo Lack Schutz, który wydaje się dawać to czego zabrakło BSD (śliskość) z podobnymi zaletami (hydrofobowość).
booohal Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2016 667295 Sonax ma w swojej ofercie produkt - Sonax Turbo Lack Schutz turkusowy kolor, pachnie miętowo?
labed2007 Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2016 666994 Co polecicie do szybkiego odświeżenia auta po myciu dającego fajne podbicie połysku i śliskość? Po co Ci odpowiadać , jak Ty i tak to pominiesz przy zakupach? Dlaczego tak sądzę? Otóż jeśli my piszemy że lakier po BSD jest tępy i tylko fajnie kropelkuje , a Ty jednak go kupiłeś i piszesz że się rozczarowałeś ? Niby liczyłeś skrycie że my się myliliśmy i Tobie będzie nadawał lakierowi świetny look? Wziąłem go z ciekawości robiąc zakupy Z takim podejściem to faktycznie lepiej nic nie pisz.
jedrek1980 Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2016 Może trochę z innej beczki.Obecnie używam Geyon Cure czy jest jakieś QD które posiada większa ilość Sio w składzie?
Rekomendowane odpowiedzi