Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mają kilka dobrych produktów, ale tych kiepskich jest zdecydowanie za dużo, co w moich oczach źle świadczy o producencie, który idzie na ilość, a nie na jakość.

Możesz te dobre wymienić, wiadomo, po co mam się sparzyć :-]

Opublikowano

Ja uzywam tylko Smartdetail od smartwax i jestem zadowolony tym bardziej ze mam czarny lakier. Aplikacja przetarciemf i jest igla bez smug czy jakiegos mazania

Opublikowano

elpiotrek skoro masz jeszcze całą butlę to popróbuj dawać mniej środka. od siebie mogę polecić FK 425, PB S&G ;)

Opublikowano
Potwierdzam, QD+ to najbardziej beznadziejny w użyciu quik detailer jaki używałem. Szybciej nałożę świeżą warstwę wosku i go spoleruje niż wyprowadzę QD+ nie pozostawiając smug.

+1

też używam PB QD+ i cieżko się z nim pracuje....aby użyć go tak by nie było smug to trzeba się mocno nakombinować...podstawa to dwie dobre jakościowo czyste fibry i mała ilość środka

Jak się skończy to biorę inny QD. :|

Opublikowano
Potwierdzam, QD+ to najbardziej beznadziejny w użyciu quik detailer jaki używałem. Szybciej nałożę świeżą warstwę wosku i go spoleruje niż wyprowadzę QD+ nie pozostawiając smug.

+1

też używam PB QD+ i cieżko się z nim pracuje....aby użyć go tak by nie było smug to trzeba się mocno nakombinować...podstawa to dwie dobre jakościowo czyste fibry i mała ilość środka

Jak się skończy to biorę inny QD. :|

to jestem chyba jakiś farciarz ( chociaż wydaje mi się że zawsze mam pod górkę :/ ) i jak używałem QD+ nie miałem problemów , warunek dobra czystą fibra , QD+ ma trochę carnauby więc trzeba go troszkę wcierać , ale bez przesady , na czarnym i na metaliku zielonym nie miałem problemów . A i aplikacja z umiarem .

Opublikowano

to chyba poczekam, moze poszukam lepszej MF i spróbuję dawac jeszcze troche mniej srodka..troszke szkoda bo mam wlasciwie całą butelke jeszcze...

dziekuje za pomoc :D

jakbyscie jeszcze mieli jakies uwagi to jestem otwarty na propozycje:D

Opublikowano

elpiotrek , może spróbuj ustawić dyszę na jak największe rozpylenie . Naprawdę trochę się dziwię że tyle osób ma " problem " z tym QD , pamiętam jak Krzysiek/Kanar pisał odnośnie produktów PB S&G , QD+ , QW i generalnie to co napisał o S&G i QD+ wszytko się sprawdziło w moim przypadku , czyli S&G prosta aplikacja , QD+ wymaga trochę więcej uwagi przy polerowaniu .

Opublikowano
jakbyscie jeszcze mieli jakies uwagi to jestem otwarty na propozycje:D

Postaraj się psiukać tylko na ręcznik lub ewentualnie kilka kropel na element a mgiełkę na ręcznik. Staraj się raczej używać krótkowłosych mikrofibr i użyj dwóch - jednej do rozprowadzania drugiej do polerowania. Złóż sobie szmatkę do rozprowadzania na 4 części a będzie Ci wygodniej równomiernie rozprowadzić qd.

Opublikowano

Polecam POLISHANGEL Presto detail spray + MF Blue Glaze. Zero problemów. Prawie idealny QD - Grunt to nie bawić się na rozgrzanych powierzchniach, bo pojawiają sie problemy z dotarciem.

Zapach : Landrynka PRL

Opublikowano

Osobiście testowałem na czarnym lakierze i zielony metalik i innych produktach na wysoki połysk :

Chemical Guys Pro Detailer jestem bardzo za :) super dla mnie pachnie nie ma smug w sumie jedno przetarcie i wystarczy, wykorzystuje przy glinkowaniu

Raceglaze Clearmist Carnauba Detailing Spray też bardzo fajnie sie sprawuje daje fajną głębie na czarnym troszkę więcej z nim zabawy przy nakładaniu ale warto

Cquartz Reload 400ml obecnie testuje ale chyba będzie fawowryt ;):D ale napewno nie rozstane się z Pro Detailerem :)

Opublikowano

Mam pytanko do Was. Zaczynam dopiero się bawić detailngiem, ale coś średnio mi to wychodzi. Pomóżcie w czym jest problem. Samochód myje CHEMICAL GUYS MAXI SUDS II. Potem glinkowanie, nie pamiętam co to była za firma, potem cleaner DODO JUICE LIME PRIME LITE 250ML i na to wosk Meg's 16. Efekt super śliczne kropelkowanie itd. Problem zaczyna się po ponownym umyciu i użyciu na końcu (bez glinokowania, i clenera) zamiast wosku CHEMICAL GUYS PRO DETAILER - DETAILER Z CARNAUBĄ, po nałożeniu QD jest oki ale już widać znaczne osłabienie wosku. Krople poszarpane, to nie to samo jak po woskowaniu. Co źle zrobiłem. Może źle dobrałem kosmetytki i ścieram wosk. A może daje szampon w złym stężeniu z wodą i zmywam wosk. Teraz przymierzam sie do zakupu nowych konsmetyków tj szampon i QD. Zastanawiam sie czy nie iść w produkty tej samej marki. Z racji tego ze wosk Meg'sa do szampon i wosk też tej samej firmy MEGUIARS ULTIMATE QUIK DETAILER i szampon MEGUIARS GOLD CLASS CAR WASH

Opublikowano

CG Pro Detailer to dobry quick detailer. Nie sadze by zmiana QD i szamponu na megsowy cos pomogla. Jest kilka powodow dla ktorych kropelkowanie moze byc oslabione:

- za mocna koncentracja szamponu, sam szampon nie powinien byc winny, z reszta musial bys bardzo mocno przesadzic z szamponem.

- CG Pro Detailer zawiera carnaube wiec sam powoduje kropelkowanie, niestety gorsze niz w przypadku wosku

- zanieczyszczony lakier - mamy wiosne, kwitnace drzewa wydzielajace lepiace soki, ktorych nie jest wcale tak latwo sie pozbyc - mycie szamponem moze nie byc wystarczajace

- cos poszlo nie tak z aplikacja wosku, moze DJ LPL go oslabil - wpadlem kiedys na test wg wynikow ktorego DJ LP nie polubil sie z Megsem #16 - a LPL jest jeszcze mocniej skierowany w strone glazu.

- moze wybrac syntetyczny QD - jak np FK 425.

Opublikowano

Ja podpisuję się pod tym co napisał firmek - CG Pro Detailer raczej nie jest tu sprawcą. Może trochę pogorszyć kropelkowanie ale napewno nie naruszy wosku. Spróbuj przy następnym myciu zostawić sobie ze dwa panele testowe i tylko na nie nałóż (lub nie) CG PD i zobacz czy jest jakaś różnica.

Opublikowano

Ja do tej pory nie lałem szamponu z miarką więc wlałem go więcej. Fajniej się spieniał. Heheh. Jeśli chodzi o przygotowanie to po DJ LPL, to moze wina ze nałożyłem wosk zaraz po aplikacji LPL i może sie nie skumały. Auto myje z reguły raz na tydzień w sobote, chyba ze pogoda mi nie daje szansy. Jednego tygodnia nakładam wosk, super kropelkuje bez uwag. Jade kolejny tydzień na myjnie, spryskam tym CG Pro Detailer, to przy myciu kolejnym tj 2 tygi po woskowaniu, już jest lipa. Nie ryje lakieru glinką i LPL co mycie, robie to 1 raz na 2 miechy. Ale żeby w tym przypadku żeby 2 tygi i wosk siadał. Myślałem ze to wina złego doboru. Np Meg's jest woskiem syntetycznym a jak mu coś sprzecznego daje

Opublikowano

wykombinowałem sobie że skoro zostało mi ok 50ml szamponu Optimum No Rinse to zrobie sobie z niego na szybko QD w butelce 0,5l. Możecie podpowiedzieć w jakiej proporcji zmieszać ONR z wodą by wyszedł QD?

Opublikowano

QD FK #425 polecacie na Colli 476 ? bo przeczytałem, że "zmienia wygląd 476" - chociaż podejrzewam, że to nie możliwe tym bardziej na srebrnym aucie.

Czy FK425 zmieni kropelkowanie wosku #476 ? (lubie mase małych kropelek na masce i dachu właśnie takich jakie są po wosku Colli)

Opublikowano

Produkt do odświeżenia nadwozia

Właściwości:

Produkt do odświeżenia nadwozia. Pozostawia głęboki połysk. Antystatyczny. Usuwa odciski palców i kurz. Posiada przyjemny zapach. Nie zawiera rozpuszczalników. Biodegradowalny w ponad 90%. Nadaje się do wszystkich powierzchni samochodu.

Proporcje i zalecenia do sposobu użycia:

100%.

Specyfikacja:

Wygląd zewnętrzny: pomarańczowa ciecz

pH (1%): 7

Gęstość (20°C): 1 kg/L

Temperatura zamarzania: 0°C

Objętość: 12x1 L/10L