Tuptuś Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 @marcineke Chyba żaden spray nie posiedzi kilku miesięcy, a jak klient pojedzie na szczoty lub mocny bezdotyk to mu to spłynie. Spróbuj Turtle może, ale z zastrzeżeniem żeby na szczoty nie jeździł. Chyba że coś lepszego koledzy z forum podpowiedzą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2023 @marcinekemogłeś dać primer +cancout ale nie zamaskowalbys tak bałaganu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcineke Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2023 @Tuptuś @pablo15005 autem jeździ starsza kobitka,auto myje raz na rok, chciałem jej tak ładnie zrobić...wiem że za bardzo się przejmuje, auto miałem umyć , żucić jakiś szybki woski , odkurzyć i kurze pościerać, ale zawsze mam miękkie serce.... Miałem położyć Primer z Neoxala ale idąc po niego zauważyłem Black Hole i stwierdziłem że więcej przykryje ....oczywiście miejscowo wjechałem pastą Hevy Cut bo sporo miejsc mocno matowa i kilka obcierek jest to się ściągło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2023 7 godzin temu, Tuptuś napisał(a): dzwoń jutro do Techkar To nie te dysze. Do Profi są inne. 8 godzin temu, Putkowski07 napisał(a): @Tuptuś tak dokładnie bo mi wypadła dosłownie i zgubiłem A: 13563883986 kup tę i będziesz bardziej zadowolony niż z tej oryginalnej. Teejet TP6502E Ja dodatkowo kupiłem jeszcze tę dyszę A:9026289554. Tak na wszelki wypadek gdybym chciał większą przepustowość. Teejet TP6503E Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuptuś Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2023 @xadamx a no ok. Ale i tak możesz zadzwonić, może coś mają @marcineke skoro tak to chyba wszystko jedno co położysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel23584 Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Co jest bardziej szkodliwe na myjni bezdotykowej zarówno dla lakieru jak i tego czym jest zabezpieczony, piana czy mikroproszek? (myjnia BP jeśli to ma jakieś znaczenie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1509 Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2023 @daniel23584 Mikroproszek 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Po polerowaniu zostają mi takie pojedyncze rysy na całym elemencie. Mc3000 + twardy pad. Finish to wykończy? Tak było przed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2023 @imola33 za słaba kombinacja ale osobiscie ja bym tego nie ruszał bo zostały grubasy same 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Nie ma szans zdjąć tego finishem. Zostały grubsze rysy, których kombinacja nie zdjęła. Jeśli chcesz to zdjąć to trzeba zadziałać mocniej. Osobiście też bym tego nie ruszał. Wykończenie wygląda bardzo przyzwoicie bez bałaganu. Moim zdaniem nie ma sensu walczyć o każdą ryskę. Lakier i tak zyskał mocno na wyglądzie. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2023 @Streat zastanawiam się właśnie, czy wskoczyć na to z pastą cuttingową, czy olać temat i kłaść powłokę. Auto to daily więc nie musi być na 100%, ale mimo wszystko trochę razi w oczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2023 @imola33 przeciez to daily to po co robic na igłe? Zawsze powtarzam że lepiej jest sobie co roku/co dwa odświezyć lakier delikatnie niz raz zrobić na igłe bo i tak nałapie sie rys 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2023 @Streat a no widzisz, u mnie daily to najczystsze auto, bo najczęściej jeżdżone to co mówisz może i ma sens. Wrzucę na to Neoxal Primer i na koniec FX Vision, bo akurat ostało mi się trochę. Znając życie, to te rysy będą widoczne tylko dla mnie Dzięki za pomoc panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcineke Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Przyjechał auto na wosk ale klient poprosił mnie czy bym nie spróbował coś zrobić ze skórą,problem jest taki że to auto drogie więc metody inwazyjne odpadają , macie pomysł jak poprawić temu wygląd? Wgniotki od części leżących we wnętrzu podczas podróży z USA , niestety standard. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirek03 Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Do użytkowników parownicy Ariete, ma ktoś porównanie między 4146 a 4147, którą wybrać?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuptuś Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 @zwirek03 https://e-katalog.pl/cmp/68952/4147-vs-4146/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirek03 Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 @Tuptuś takie porównanie na sucho nic mi nie daje w rozwianiu wątpliwości, czy warto dopłacić do 47 , @marcineke gdzieś ostatnio chyba jakąś wrzucał, i jak dobrze pamiętam to chyba też @DZIADZIA, ale nie mogę namierzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jelinski17 Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 3 minuty temu, zwirek03 napisał(a): @Tuptuś takie porównanie na sucho nic mi nie daje w rozwianiu wątpliwości, czy warto dopłacić do 47 , @marcineke gdzieś ostatnio chyba jakąś wrzucał, i jak dobrze pamiętam to chyba też @DZIADZIA, ale nie mogę namierzyć Mam 46 i jedyna różnica która kojarzę to w 47 jest zbiornik wyrównawczy i można dolewać wodę bez studzenia bojlera:) czyli w teorii pracujesz bez przerwy 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuptuś Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 @zwirek03 47 nowsza od 46 i różnią się pojemnością zbiornika, 47 ma mniejszy przez co szybko jest gotowa do pracy ale za to szybciej kończy się w niej para i można uzupełnić na bieżąco, a 46 musi ostygnąć. 46 niby ma ciut większe ciśnienie, ale przy gorącej parze to nie ma takiego znaczenia. Ja bym brał 47. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcineke Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 @zwirek03 Próbowałem suszarka podgrzać, skóra gorąca, masowalem ale efektów brak. Nie chcę bardzo przegrzać bo fotel pewnie wart tyle co moje auto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 @marcinekehttps://m.facebook.com/100063222163172/videos/445390064470564/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Testował ktoś zestaw do renowacji skóry od colourlocka? Mam delikatne przetarcie które mnie po prostu irytuje i nie wiem czy by nie zastosować w/w prodktu. Nie ma sensu kierownicy obszywać, bo jest w jednym miejscu przetarte delikatnie ( a nie zdarte ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas.p Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Testował ktoś zestaw do renowacji skóry od colourlocka? Mam delikatne przetarcie które mnie po prostu irytuje i nie wiem czy by nie zastosować w/w prodktu. Nie ma sensu kierownicy obszywać, bo jest w jednym miejscu przetarte delikatnie ( a nie zdarte )Ja robiłem swoją kierę. Zestaw jest ok , 3-4 warstwy musisz zarzucić i w międzyczasie opalarka. Jak ze wszystkim najlepiej zdjąć kierownicę Nadałem z mojego fona przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2023 1 minutę temu, przemas.p napisał(a): Ja robiłem swoją kierę. Zestaw jest ok , 3-4 warstwy musisz zarzucić i w międzyczasie opalarka. Jak ze wszystkim najlepiej zdjąć kierownicę Nadałem z mojego fona przy użyciu Tapatalka U mnie to jest delikatne przetarcie i serio az 3 warstwy potrzebne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas.p Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Licz się z tym że czarne czarnemu nie równe i może być różnica koloru , ja robiłem całą kierownicę . Poprzedni właściciel niby dbał ale kierownicy chyba porządnie nigdy nie czyścił , jak zacząłem czyścić to się okazało że farby już nie ma i leciałem całą .3-4 żeby się zaraz nie przetarło ponownie . Nadałem z mojego fona przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi