rafalk Opublikowano 20 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 @analyzator @Streat Pod jaką nazwą szukać tych listew? Jak to się fachowo nazywa, bo nie mogę znaleźć. I tak spróbuję ratować, zobaczymy co z tego będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaroMCZ Opublikowano 20 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 @rafalk Spróbuj poszukać pod nazwą „listwa zgarniająca szyby” 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolny Opublikowano 20 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 Pytanie brzmi czy na chwilę obecną przy wszystkich super trwałych, nowych specyfikach warto na umyty i przygotowany lakier jeszcze kłaść wosk? Czy po prostu po cleanerze potraktować lakier jednym z obecnych ceramicznych quick detailerow? Auto zabezpieczone, lakier petarda, kropling i raz w miesiącu ponownie przeleciec Qd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 20 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 @wolny zawsze warto wosk kłaść bo wosk to jest to 2 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yas Opublikowano 20 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 pytanie, ktory wosk Funky Witch maskuje najbardziej ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiolek1204 Opublikowano 20 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 @yas Mystic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t.sienkiewicz91 Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 @wolny słuszne spostrzeżenie. Ogólnie jest sporo produktów, które aplikuje się dość szybko i dają fajny efekt na dłuugi czas. Natomiast dla mnie wosk, to wosk jak to stwierdził @analyzator Człowiek się relaksuje i odpręża przy tym, dla mnie to podobne uczucie jak wędkowanie Chociaż sam przez ostatnie testowanie powłok ceramicznych nie miałem czasu by wytestować Konkursowego Zymolka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiolek1204 Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 Ktoś korzystał z tych mikrofibr. Skład 87/13 do Rinselessa myślałem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 Takie chamskie obszycie dla mnie dyskwalifikuje fibrę do pracy z lakierem. Ja wiem, że można odpowiednio składać, kombinować, ale bez przesady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 Hej. Mam karchera k7. 91 chciałbym złożyć sobie krótki pistolet. Widzę że na allegro są ale pod gwint. Ja mam szybko złącze. Muszę kupić wąż z gwintem i szybko złączem? Czy lepiej jakieś przejściówki? Chciałbym też używać krótkiego z pianownica która ma końcówkę pod standardowy pistolet. Ktoś może się wypowiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuptuś Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 @kepa416 proszę bardzo, masz na all.... adapter. A w Techkar powinni mieć krótki pistolet już przystosowany do Karcher. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7777777 Opublikowano 22 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2023 Możliwe żeby Prima Amigo aplikowane na DA na czarnym padzie nie zdjelo z lakieru Car Pro Reloada? Miałem na lakierze całkiem świeżego Reloada (aplikowany 2 tyg temu jako QD), wczoraj poleciałem lakier Prima Amigo i dziś na to wrzuciłem Funky Witch Paradise Gloss, niestety miejscami wosk trochę gorzej sie docierał, pamiętam że kiedyś, jak go kładłem na Prima Amigo, to wystarczyło przelecieć raz dwa grubą fibrą i w latarce było idealnie, a dziś niestety musiałem jeszcze finalnie pomachać w niektórych miejscach ścierką z króciutkim włosiem (Wax Pro No limit ) bo w latarce było widać, że wszystko sie ciągnęło (tłusty hologram zgodny z kierunkiem ruchu fibrą). Zastanawiam się, co było przyczyną, ścierki na pewno czyste, świeżo pranę, zresztą sprawdziłem różnymi i z każdą efekt taki sam. Aplikator nowy, wcześniej nie używany. Docierałem zarówno po 3 jak i po 10 minutach (tak jak instrukcja wosku nakazuje). Problem leży więc w (a raczej na) lakierze. Ktoś wspominał w wątku poświęconym Prima Amigo, że w zasadzie za bardzo nie usuwa solidniejszych zabezpieczeń i zastanawiam się, czy Car Pro Reload (pod nim leżał jeszcze CC water gold, więc kanapka solidna) nie pokonał Prima Amigo i to spowodowało, że wszystko sie troszkę pogryzło i samo PA nie zrobiło porządnego podkładu oraz finalnie pogryzło się to wszystko z Paradise Gloss, choc samo Prima Amigo na Reloadzie docierało się bez żadnego problemu. Co o tym myślicie? Zmyłem jeszcze maskę Car Pro Erasererm, wieczorem przelecę ją Bilt Hamberem Cleanser Polish i sprawdzę jak na tym siądzie i będzie się docierał ten wosk, mam nadziej ze będzie spoko, bo pamiętam że kiedyś bardzo pozytywnie zaskoczył mnie ultra łatwą aplikacją i docieraniem na Prima Amigo, a dziś taka niespodzianka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 22 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2023 @7777777 - Prima Amigo to obecnie AIO, a nie primer. Nie wiem, jak było z wcześniejszą wersją Amigo (mam obie wersje), na poprzedniej brak zapisu o dodatku sealantu - ale obecnie dostępna np. w SCS ma na etykiecie nadruk, że jest to ścierny cleaner z sealantem. Może właśnie stąd problem..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7777777 Opublikowano 22 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2023 @Eidos71 mam stare amigo (mam go już z 3 lata). Testowałem na nim wiele wosków w kontekście aplikacji /docierania i w zasadzie pod tym względem to mój ulubiony 'podklad'. Zawsze to co gryzło sie w tym aspekcie np. z dodo juice lime prime, siadało idealnie i bezproblemowo na prima amigo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 23 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 Pany, coś do wybierania ziarenek piasku z wykładziny i dywaników? Czasem zostaje mi kilka ziaren piachu które burza mi poczucie dobrze odkurzonej wykładziny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yas Opublikowano 23 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 @grechut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 24 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2023 @yas Az tak to nie Jakas szczotka druciana czy cus. Dodatkowo czasem wejdą jakieś źdźbła trawy, z którymi szlifierka sobie nie poradzi, bo one po prostu głębiej siedzą w materiale :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikeLBN Opublikowano 24 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2023 @grechut Szczotka do szorowania opon daje sobie radę z wykładziną / dywanikami Link do Allegro 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 24 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2023 @yas Az tak to nie Jakas szczotka druciana czy cus. Dodatkowo czasem wejdą jakieś źdźbła trawy, z którymi szlifierka sobie nie poradzi, bo one po prostu głębiej siedzą w materiale :)Mam tę, niezastąpione narzędzie: https://mrcleaner.pl/szczotki/monster-shine-metal-cleaning-brush-ii-metalowa-szczotka-do-odkurzania-i-czyszczenia-tapicerki?gclid=Cj0KCQjwwvilBhCFARIsADvYi7Lk0eypWuKTUeuCuKNhzMOlbrVDLYWXm8T5Ggxzfy5p4U9Y_0tuLFAaAuYSEALw_wcBWyryte w skale z S20 FE 5G 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzynio_spafreak Opublikowano 24 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2023 @MikeLBN zdecydowanie wolę szczotkami do opon czyścić dywaniki. Te miedziane fajne ale druciki po jakimś czasie się wyginają i bardziej "głaszcze" dywaniki. Mam różne i sprawują się super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flatron007 Opublikowano 25 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2023 Potrzebuję jakąś tanią i dobrą gąbkę do mycia, czy taka będzie ok?https://www.prostaff-jp.eu/pl/products/prostaff-fiber-sponge-for-coated-body-52.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 25 Lipca 2023 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2023 34 minuty temu, flatron007 napisał(a): Potrzebuję jakąś tanią i dobrą gąbkę do mycia, czy taka będzie ok?https://www.prostaff-jp.eu/pl/products/prostaff-fiber-sponge-for-coated-body-52.html Kup soft99'a lepiej. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 26 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2023 @flatron007 fajna ale. Mała i czarna. Wolę jaśniejsze medium to wiem jak płuczę i czy cos nie złapałem. Gąbka jest bardzo poręczna natomiast do mycia kdużych powierzchni niewygodna. Nalatasz się z tym. Bardzo fajnie i lekko sunie po lakierze pewnie po części z powodu samego rozmiaru. U mnie jeździ w bagażniku na wakacje z lekkim zestawem do mycia poza domem. Nie używam na co dzień. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flatron007 Opublikowano 26 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2023 Do mycia na bieżąco zaczynam używać fibr i szamponu ONR, gąbka byłaby mi potrzebna jak auto będzie bardziej zaszczurzone do mycia na dwa wiadra. Mam teraz rękawicę z mikrofibry no name ale jest już zużyta. Kup soft99'a lepiej.Soft99 qjutsu ultrasoft sponge? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 26 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2023 @flatron007 Nie kombinuj tyle weź gyeona. Będzie na lata. Chyba że chcesz wełniaka nie MF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi