mancini Opublikowano 3 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 Hej, CanCoat zdejmę pastą 3D 520 na czerwonym Nacie? Maszynka DA15. Jutro chcę wrzucić nową powłokę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 3 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 Polski fiat 125p. Ktoś coś o lakierach? Będę niebawem w kolegą robił jego klasyka a arsenał mam raczej na miękkie lakiery stąd niepewność czy pyknie. Lakier oryginał ponoć stan dobry. Poprosiłem o fotki pod ledem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcineke Opublikowano 3 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 Jaką chemie i w jakich proporcjach lejecie do Tornadora, właśnie przez przypadek kupiłem i fajny sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejmian93 Opublikowano 3 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 FX Protect Silky Detailer jaki powinien mieć kolor w butelce? Ostatnio używałem rok temu i zapomniałem a dziś kupiłem druga butelkę i mam wrażenie, że jest inny zapach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 3 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 Wala mi się w składziku z chemią sporo tego standardowego APC od ADBL i w zasadzie do niczego już go nie używam. Pomyślałem, że może bym go wykorzystał w roli czegoś do zmiękczenia robali. Produkt jest zasadowy, więc powinien sobie jako tako poradzić. Jakie proponujecie proporcje na start? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 4 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2023 Panowie w jakich proporcjach rozrabiacie ECH2O jako QD? Pierwszy raz będę mieć styczność z tym produktem i szukam sprawdzonych proporcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparco0 Opublikowano 4 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2023 Ja osobiście 1:15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 4 Czerwca 2023 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2023 1:20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirek03 Opublikowano 4 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2023 Również 1:15, do lakieru, do wnętrza i do dywaników welurowych przed odkurzaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 4 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2023 Sprecyzuje, że chodzi mi tylko o zdejmowanie water spotów z lakieru i wnęk i nadanie poślizgu ręcznikowy przy docieraniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7777777 Opublikowano 4 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2023 Cześć chcę zabezpieczyć felgi na sezon, kupiłem kiedyś w dobrej promocji Poorboy's Wheel Sealant, ale czytałem też o nim bardzo różne opinie. Pytanie, co będzie trwalszym zabezpieczeniem, wspomniany wyżej Wheel Sealant jako produkt dedykowany do felg, czy może Colli 476s (z trwalszych wosków, posiadam też Tonyin Ceramic Crystal Coating Wax)? Chciałbym, aby efekt ułatwiający mycie utrzymał się chociaż 2 miesiące. Co byście polecili z produktów, które wymieniłem? Ewentualnie, dodatkowo mógłbym efekt podbić kładąc jeszcze jako drugą warstwę jakiś bardziej wytrzymały QD (mam np. Carpro Reload). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gardor Opublikowano 4 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2023 10 minut temu, 7777777 napisał(a): Poorboy's Wheel Sealant, To spływa po pierwszym myciu czymś zasadowym. Colli już na pewno dłużej poleży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 4 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2023 6 minut temu, Gardor napisał(a): To spływa po pierwszym myciu czymś zasadowym. Pytanie zasadnicze brzmi: czy jest potrzeba dotykać felgi czymkolwiek zasadowym po aplikacji tego wosku do felg? Jeśli tak to jest to totalny niewypał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7777777 Opublikowano 4 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2023 29 minut temu, Gardor napisał(a): To spływa po pierwszym myciu czymś zasadowym. Colli już na pewno dłużej poleży Auto myje raz w tygodniu i zawsze opony/felgi są myte Deturner Wheels & Tire Cleaner, który jest zasadą, więc myjąc nawet tylko opony, felgi chcąc nie chcąc także nim troszkę oberwą. Wrzucę więc colli + reload. Tak na prawdę chodzi głównie o to, aby po woskowaniu wewnętrzne części felg utrzymać w możliwie najlepszym stanie przy niewielkim nakładzie pracy, bo dostęp do nich jest mocno ograniczony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bcz_pl Opublikowano 5 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2023 Czy ktoś usuwał poniższym krążkiem taśmę/klej po listwach drzwiowych z lakieru? Nadaje się on do takiego zastosowania czy może narobić szkód? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 5 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2023 10 minut temu, bcz_pl napisał(a): Nadaje się on do takiego zastosowania czy może narobić szkód? Nadaje. Ale szkód możesz narobić jak będziesz tym nieodpowiednio pracował: za duże obroty, zbyt duży nacisk. Bezpieczniej dla Ciebie będzie jak użyjesz Cocnept Chu-sol. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirek03 Opublikowano 5 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2023 @bcz_pl jak najbardziej nadaję się, bez docisku i pięknie zejdzie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuptuś Opublikowano 5 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2023 Stary klej po ciężarkach z felg alu zdejmuje szybko i bez szkód, tak samo z listw klejonych do nadwozia, ale już na lakierze to trzeba delikatnie działać. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bcz_pl Opublikowano 5 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2023 @xadamx ,@zwirek03 ,@Tuptuś dzięki Panowie za pomoc. Od razu spytam też czy ktoś walczył z podobnymi defektami lakieru jak na poniższych zdjęciach, jest jakaś szansa na doraźny sposób żeby nie kłuło tak bardzo po oczach? Lakierowane parę lat temu w ASO i wychodzą takie kwiatki… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 5 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2023 26 minut temu, bcz_pl napisał(a): Od razu spytam też czy ktoś walczył z podobnymi defektami lakieru jak na poniższych zdjęciach Tak - lakierowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawik_G Opublikowano 6 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2023 Wygląda to na odparzający się lakier bezbarwny, raczej ponowne lakierowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 6 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2023 Schodzi bezbarwny lakier. Ponowne lakierowanie niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 6 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2023 Matowe slupki miedzy oknami. Czym to zamaskować? Ceramika, wosk, qd, Koch pss? Ktoś zna najlepszy sposób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelus668 Opublikowano 6 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2023 Potrzebuje sprawdzona mikrofibre do odtluszczania zmywaczem lub ipa przed polozeniem powloki, czyli musi byc delikatna. Kolejna mikrofibre do docierania tlustych lub przyschnietych past polerskich zeby ladnie zbierala nadmiar i wszystko dotarlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 6 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2023 19 minut temu, zeea napisał(a): Matowe slupki miedzy oknami. Czym to zamaskować? Ceramika, wosk, qd, Koch pss? Ktoś zna najlepszy sposób? Przepoleruj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi