wojtt Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Rozkleiłem (właściwie to same się rozkleiły) lampy tylne z E46 i zastanawiam się czym je posklejać. Chodzi o przyklejenie klosza do odbłyśnika. Jakiego kleju użyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Godzinę temu, bienek napisał: Potrzebuję DOBREGO kleju do tapicerki. Mam delikatnie odklejoną okleine na boczku drzwi. Ktoś poleci coś godnego uwagi? Kupiłem kiedyś "klej szewski" tak sie nazywał, nie pamiętam firmy, kleił gumę, skórę, plastiki, dosłownie wszystko na długie lata, wytrzymywał wilgoć i mróz, jak skleiłem tworzywo z metalem i po roku chciałem naprężyć tworzywo, to tworzywo pękło a klej trzymał... ciekaw jestem czy można go jeszcze dostać 30 minut temu, szuwar333 napisał: Witam, chciałbym sie na szybko poradzić czym usunąć hologramy i zmatowienia po ręcznym użyciu (na szczęście tylko na kawałku zderzaka). "Eksperci" z dwóch sklepów moto w mojej okolicy powiedzieli że rysy mogę usunąć ręcznie farecli G3 przy użyciu ściereczki bawełnianej (najlepsze jest to że ten sam produkt i postępowanie zalecono mi dwóch miejscach) i później na to nałożyć wosk w płynie firmy PLAK . Dużo nie myśląc i nie czytając forum, zrobiłem jak mi polecono (robiłem na mokro). Rysy może i usunąłem, z daleka zderzak wygląda dobrze, ale powstały hologramy i delikatne zmatowienia, widoczne przy świetle z bliska. Trochę poczytałem i wiem, że postąpiłem źle . Jaki środek byście polecili na poprawienie lakieru na błotniku ręcznie? Poniżej moje typy: - MEGUIARS SwirlX - MENZERNA ONE STEP POLISH MENZERNA 3 IN 1 250ML - MEGUIARS Scratch X 2.0 Do tego pad: - ValetPRO Ergo Polishing Applicator - Monster Shine Aplikator ręczny Lite Polishing - średnio twardy Miło gdyby środek posłużył również do usunięcia delikatnych rysek na przyszłość. Nie oczekuje efektu lustra, ani przywrócenia stanu fabrycznego auta, bo nie mam też na to czasu obecnie:/ Megs Ultimate Compound usunie rysy, swirle i zmatownienia. To najmocniejszy środek z bezpiecznych do prac ręcznych. Pad już musisz dobrać do marki i lakieru. Jak średni nie bedzie dawał rady to hard i wpracowywać do skutku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szuwar333 Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Auto to Fiat Bravo 2 kolor czarny. Czytałem o Megs Ultimate Compound, ale zastanawiałem się czy dla bezpieczeństwa nie wziąć mniej ściernego środka czyli SwirlX. Trochę się obawiam że przy pomocy UC porobię więcej hologramów ponieważ w kilku postach na forum określano go jako średnio/mocno ścierną pastę. Szkoda że nie można kupić próbek tych środków żeby się przekonać jak działają na dany lakier:P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 52 minuty temu, szuwar333 napisał: Witam, chciałbym sie na szybko poradzić czym usunąć hologramy i zmatowienia po ręcznym użyciu G3 (na szczęście tylko na kawałku zderzaka). "Eksperci" z dwóch sklepów moto w mojej okolicy powiedzieli że rysy mogę usunąć ręcznie farecli G3 przy użyciu ściereczki bawełnianej (najlepsze jest to że ten sam produkt i postępowanie zalecono mi dwóch miejscach) i później na to nałożyć wosk w płynie firmy PLAK . Dużo nie myśląc i nie czytając forum, zrobiłem jak mi polecono (robiłem na mokro). Rysy może i usunąłem, z daleka zderzak wygląda dobrze, ale powstały hologramy i delikatne zmatowienia, widoczne przy świetle z bliska. Trochę poczytałem i wiem, że postąpiłem źle . Jaki środek byście polecili na poprawienie lakieru na błotniku ręcznie? Poniżej moje typy: - MEGUIARS SwirlX - MENZERNA ONE STEP POLISH MENZERNA 3 IN 1 250ML - MEGUIARS Scratch X 2.0 Do tego pad: - ValetPRO Ergo Polishing Applicator - Monster Shine Aplikator ręczny Lite Polishing - średnio twardy Miło gdyby środek posłużył również do usunięcia delikatnych rysek na przyszłość. Nie oczekuje efektu lustra, ani przywrócenia stanu fabrycznego auta, bo nie mam też na to czasu obecnie:/ Ręcznie usuwanie to męczarnia Jeśli ktoś z znajomych maszynę polerską to pożycz i zrób takiego One Stepa i lakier znacznie odzyska swój blask , zależy od lakieru i kombinacji past ale trochę usuniesz Dużo Mx Nowicki w tym filmiku powiedział , pokazał Warto obejrzeć ten odcinek jak i resztę , bardzo przydatna lektura na przyszłość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etrone Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Udalo mi sie uwiecznic dreczacy mnie problem ; Przypomne ze lakier dosc starannie wycialem megsem 101 na mf. Dzis powinienem juz miec dodatkowo pasty menzerna : 2500 + 3000 + 3500 Pady mam rozne. Przylozyc sie bardziej do tego lakieru z polishem czy klasc nacisk bardziej na finish po lekkim polishowaniu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddy Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Przyłóż się do polishu Bienek patex universal Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etrone Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Dzieki bede dzialal. Mam pytanie jeszcze - czym najlepiej doswietlic lakier zeby bylo dobrze widac te holosy? Niezle sie musze nawyginac zeby swiecac z gory latarka i patrzac od dolu je dostrzec choc troche a w sloncu cale auto w hologramach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddy Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Halogen na statywie jeśli są mocne widać mgłę, po polishu ta mgła powinna się zmniejszyć bądź zniknąć w zależności jaką maszyną będziesz pracowaćWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etrone Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Halogen mam 2x400w na jednym statywie i troche slabo to widac. tzn cos tam widac ale jak swiatlo pada od gory a ja na kolanach patrze z dolu. Pracuje maszynka bass da... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej WTN Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Latarka Led nawet taka z telefonu świetnie sie sprawdza, holosy widac idealnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddy Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Poruszaj się patrząc jak pada światło bądź odstaw halogen dalej i wtedy patrz ważne żebyś dobrze wymył paste i uzywał czystych MF. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 16 godzin temu, Michał126 napisał: Z innej beczki. Czym sugerujecie pomalować miskę olejową? Muszę zrzucić miskę w Maluchu, bo uszczelka już powiedziała dobranoc i olej spiernicza jak zły. Przed wymianą o tym nie wiedziałem, bo miałem na bagnecie minimum i nie dolewałem gdy taki poziom się ustabilizował, nie mając czego i chcąc kupić dobry, ale po wymianie niestety znaczę teren. Myślałem, żeby wyszlifować miejsca, gdzie powierzchownie pojawiła się korozja, zabezpieczyć je Miparoxem i pociągnąć całość albo epoksydem w sprayu, albo czymś pokroju Hammerite'a. Ponawiam Chyba się zaplątało w gąszczu innych pytań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddy Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Dobrze oczyść i napewno musisz dać epoxyd sam hammerite nie zda egzaminu a jeśli będziesz chciał możesz dać jakiś kolor na epoksydWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 @Freddy, nie będę robił wiochy, chcę tylko żeby nie zgniło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddy Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Spoko luzik czarny chyba by nie zalatywał festynem hehe to tak jak mówię dobre oczyszczenie i epoxyd powinno zdać egzamin Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosu Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Cześć Zamierzam sprzedać auto w najbliższym czasie (VW Jetta 2012) i w ramach przygotowania do sprzedaży zdecydowałęm się na auto-detailing. Nie znam się na tym za cholerę więc poszukuję miejsca w Warszawie lub okolicach, gdzie mógłbym coś takiego zlecić z dobrym stosunkiem cena/jakość. Przez to, że się na tym nie znam obawiam się, że z łatwością ktoś mnie zrobi w kunia Czy ktoś mógłby wskazać kogoś godnego polecenia? Pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej WTN Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Mx Nowicki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosu Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Dziękuję za polecenie Patrząc po cenach, to chyba musiałbym zostawić z 1500 zł netto, bo jest parę niedoskonałości/rys na lakierze, które potrzebuję usunąć. Samego auta nie opchnę pewnie za więcej niz 40 tys, więc nie wiem czy jednak nie wycofać się z tego pomysłu. Jak myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Ja myślę, że warto podjechać, nakreślić problem i podjąć decyzję po ustaleniu ceny za konkretny zakres usługi. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 4 Lipca 2017 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Żaden klient nie zapłaci Ci za korektę bądź pełen detailing. Czasami warto podjechać do studia i zapytać co można zrobić niedużym kosztem a z ogromnym efektem. Paweł Nowicki nie wywali Cie w kosmos ;-) 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosu Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Dzięki chopaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piesu102 Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Witam, która chemia lepsza pod kątem usuwania nieprzyjemnych zapachów i plam na tapicerce niewiadomego pochodzenia, lepszy chemspec czy tersus ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horas91 Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Cześć, Jaką powłokę polecacie na białą perłę? Unc-r czy szukać czegoś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 19 godzin temu, ghost napisał: Kupiłem kiedyś "klej szewski" tak sie nazywał, nie pamiętam firmy, kleił gumę, skórę, plastiki, dosłownie wszystko na długie lata, wytrzymywał wilgoć i mróz, jak skleiłem tworzywo z metalem i po roku chciałem naprężyć tworzywo, to tworzywo pękło a klej trzymał... ciekaw jestem czy można go jeszcze dostać Potwierdzam, skleiłem tak gumowo materiałową listwę ozdobna w swoim golfie Mk4. Wcześniej próbowałem kleju w sprayu od APP ale nie kleiło się wcale, a o dziwo był do tego specjalnie przeznaczony, dopiero ten klej szewski dał rade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
indoman Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Postanowiłem odswieżyc maske zaczynajac od futra flexi z menzerną Heavy Cut , przy próbie zmycia pasty IPA od tenzi zostaja mi takie dziwne rysy po pascie , co robie nie tak? Maszyna DA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi