D@ViD Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 8 minut temu, lk1407 napisał: Ja mam taką samą tylko z aliexpress i bardzo dobrze działała z karcherem k2 bo również przez pewien czas używałem tej myjki. Także bez obaw, piana będzie dobra, szczególnie w porównaniu z tą z pianownicy karcherowej Mówisz o tej tańszej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek1990 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 44 minuty temu, Tomas22 napisał: ak profesjonalnie nazywają się takie sruby/klucz do ich odkręcania ? To jest TORX-E Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 3 godziny temu, david2888 napisał: Mówisz o tej tańszej? Raczej niczym się nie różnią poza logiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theOne Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 23 godziny temu, Nano Ceramic Protect napisał: Quick Detailer w zależności od producenta różni się zastosowaniem. Głównym założeniem QD jest "szybkie odświeżenie" oraz podbicie efektu hydrofobowego wszelkiego rodzaju powłok. Przykładowo stosując Quick Detailery z carnaubą, przedłużysz żywotność powłok (woski, sealanty itp). Zajrzyj do działu "testy" i wybierz rodzaj Quick Detailera odpowiadający Twoim potrzebą No wlasnie wzmacnia wosk... to czy quick wax efekt wzmocnienia, hydrofobowosci, przedłużenia wosku nie będzie lepszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BWG Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Szybkie pytanko: zestaw testerków zymola, duży carbon, SOFT authentic a może dodo juice supernatural hybrid nano, a może jakieś combo z ww.? Wybór wosku na lato to ciężki wybór ... PS: Jest dział sprzedaży na nowym forum? Jestem chyba ślepy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkom Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 4 godziny temu, Tomas22 napisał: Jak profesjonalnie nazywają się takie sruby/klucz do ich odkręcania ? To są śruby typu torx. Do ich odkręcania są klucze nasadowe torx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arecki1338 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 superb3, jakiego lakieru sie tam spodziewac? srednio - twardy, miekki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 4 godziny temu, BWG napisał: Szybkie pytanko: zestaw testerków zymola, duży carbon, SOFT authentic a może dodo juice supernatural hybrid nano, a może jakieś combo z ww.? Wybór wosku na lato to ciężki wybór ... PS: Jest dział sprzedaży na nowym forum? Jestem chyba ślepy... Trochę duży rozrzut cenowy masz Najlepiej małe słoiczki jak nie masz jeszcze ulubionego wosku i testować. Dział sprzedam masz na samym dole, lub: https://kosmetykaaut.pl/forum/20-sprzedam/ Godzinę temu, arecki1338 napisał: superb3, jakiego lakieru sie tam spodziewac? srednio - twardy, miekki? Nie znalazłem kogo i o co dokładnie pytasz, ale tu masz tabele mniej więcej wszystkich lakierów: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arecki1338 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 o wlasnie, dokladnie o cos takiego mi chodzilo, dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek1474 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Koledzy powiedźcie mi czy przy aplikacji wosku nakładacie też go na reflektory i tylne lampy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 57 minut temu, wojtek1474 napisał: Koledzy powiedźcie mi czy przy aplikacji wosku nakładacie też go na reflektory i tylne lampy? Czemu by nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kursien Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 5 godzin temu, wojtek1474 napisał: Koledzy powiedźcie mi czy przy aplikacji wosku nakładacie też go na reflektory i tylne lampy? za każdym razem. reflektory to plastiki, ale po wypolerowaniu fibrą stają się bardziej przejrzyste i mają lepszy połysk od razu dodam, że QD też na nie nakładam (jak lać to po całości ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ByKu Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Mam coś takiego jak AIO DURAGLOSS #501, będzie się tego trzymał wosk i który będzie lepszy do koloru auta SILVER LIGHTNING: SOFT99 Fusso czy COLLINITE 476S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfa47 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Nie dawno się was pytałem o to, czym zrobić dół zderzaka teraz się pytam jak takie uszkodzenia zrobić najtańszym kosztem jakaś opalarka i szpachlówka da radę ? Ktoś szurnął hakiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkom Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 9 godzin temu, ByKu napisał: Mam coś takiego jak AIO DURAGLOSS #501, będzie się tego trzymał wosk i który będzie lepszy do koloru auta SILVER LIGHTNING: SOFT99 Fusso czy COLLINITE 476S Ja koleżance, która nie może zostawić samochodu na 3 dni, żeby coś konkretniej zrobić położyłem na dobrze umyty i wyglinkowany samochód dg#501 na DA na padzie Lake Country białym na to dałem ręcznie DG#601 i na to 2 warstwy oryginalnego wosku BMW BMW High Performance Hard Wax w odstępie godzinnym. Na ciemnym oplowskim Black Sapphire nawet ładnie to wygląda i siedzi od marca (jakieś 2000 - 2500 km). Myte w tym czasie proszkowo na bezdotyku, po myciu ślady po wodzie usuwane przez QD na bazie DG#931. Myślę, że SOFT99 FUSSO będzie lepsze. A tak na marginesie twój lakier też rysuje się od samego patrzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 24 Czerwca 2017 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 8 minut temu, Alfa47 napisał: Nie dawno się was pytałem o to, czym zrobić dół zderzaka teraz się pytam jak takie uszkodzenia zrobić najtańszym kosztem jakaś opalarka i szpachlówka da radę ? Ktoś szurnął hakiem Kupić zderzak w kolorze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfa47 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Łatwo sie mówi, jak znalezie w tym kolorze to graniczy z cudem widze bo szukałem. Sprawca znaleziony z monitoringu, więc jest git. Ale chciałem na tą chwilę zrobić to tak na szybko żeby nie było to bardzo widoczne i te dziurę zarobić czymś... Więc pytam się czy opalarka i szpachlówka da radę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Posejdon Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Witam!Szybkie pytanko!Czy polecicie odkurzacz ,który sprawdzi się w zarówno w domu jak i do prania tapicerki?Kwota do 700zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 22 minuty temu, Alfa47 napisał: Łatwo sie mówi, jak znalezie w tym kolorze to graniczy z cudem widze bo szukałem. Sprawca znaleziony z monitoringu, więc jest git. Ale chciałem na tą chwilę zrobić to tak na szybko żeby nie było to bardzo widoczne i te dziurę zarobić czymś... Więc pytam się czy opalarka i szpachlówka da radę ? Jak masz sprawcę i chcesz coś od niego wyegzekwować, to nawet tego nie dotykaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ByKu Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 36 minut temu, rkom napisał: A tak na marginesie twój lakier też rysuje się od samego patrzenia. Powiem tak, ryski są ale zrobione za poprzedniego właściciela. Chciałbym się właśnie ich pozbyć. Ten DURAGLOSS #501 niby jest coś lekko ścierny ale widzę, że badziej nabłyszcza lakier. Ryski pasowałoby jakąś pastą spolerować tylko nie wiem jaką by jakichś rys nie zostawiła dodatkowy po sobie. Druga sprawa to nie mam polerki więc tylko ręcznie mam możliwość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkom Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 ByKu Ręcznie to zapomnij, zresztą poczytaj sobie dział "Regeneracja / czyszczenie lakieru". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ByKu Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Godzinę temu, rkom napisał: ByKu Ręcznie to zapomnij, zresztą poczytaj sobie dział "Regeneracja / czyszczenie lakieru". W takim razie będę miał problem bo nie mam sprzętu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sredniaq Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Co polecacie do plastikowych nadkoli? Mam zdjęte z auta i chciałbym je trochę podpicować, ale kompletnie nie wiem czym?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Co to znaczy podpicować? Umyć? Zabezpieczyć? Czy po prostu od A do Z? Jeśli mycie to najpierw pozbyć się brudu (mycie pod ciśnieniem). Potem APC i szczotka do nadkoli (może być mothers). Można je też potraktować preparatem na smołę bo na pewno nałapały asfaltu z ulicy. Jak wymyjesz to nałożyć dressing do plastików zewnętrznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_Car Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Panowie spotkalście może żeby Adbl vl powodował korozję ocynkowanych okuć pędzla? Byłem u kumpla pokazać mu Vampira i robiliśmy test u niego na kołpakach, a że miał tylko taki pędzel to go użyłem. Był nowy a po umyciu 4 kołpaków mocno widać było korozję na okuciu . Czyżby vl gryzł się z ocynkiem? A może takie dziadowskie pędzle kupił w ciastoramie?Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi