Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

dodam od siebie, że te białe maja o wiele lepszy atomizer :) , mam zielone dwa marolexy mini i już od półtorej roku walczą z kwasami, silnymi truck cleanerami oraz płynami do opon i jeszcze sie nie zajechały.

Marolexy na stałe ma sieć sklepów obi

Jakies lepsze atomizery niż te kwazara wraz z butelką 0,5l / 15 zł dostanę ? (pomarańczowe). Wolałbym z pojedynczym psiknięciem, ale z drugiej strony jak nie ma nic lepszego na mocną chemię to zamawiam dalej mercury 360 :good:

Dla mnie najlepsze są kwazarki 360 tylko te białe, te dostępne w marketach pomarańczowe mam wrażenie że są słabszej jakości. Kiedyś jak szukałem opryskiwaczy do chemii natknąłem się na coś takiego:

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6718211401

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6284122490

Może się przyda, ja bym został przy Kwazarkach

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

[ref=#ff3366]danielcio[/ref], Zależy jak ta komora wygląda. Jeżeli klasycznie jest korek to ja normalnie leję wodę, takie połączenie jest szczelne. W niektórych modelach jednak to klapka "uszczelnia" dziurę wlewu i tam już trzeba uważać ;)

[ref=#ff3366]danielcio[/ref], Zależy jak ta komora wygląda. Jeżeli klasycznie jest korek to ja normalnie leję wodę, takie połączenie jest szczelne. W niektórych modelach jednak to klapka "uszczelnia" dziurę wlewu i tam już trzeba uważać ;)

Np. w jakim aucie klapka uszczelnia wlew? :o

Proszę o jakiś szybki tutorial na zamaskowanie rys typu jak na zdjęciu. Uzbierało mi się ich trochę na samochodzie.

5bfc210a6a13a6b2gen.jpg

Mam Meguiar's Ultimate Compound, gąbkę Tricolor (ale chyba trzeba ją wymienić na nową). Proszę o porady jaki cleaner, glinka, jaki wosk. Co jak z czym? Może takie ryski tylko Meguiar's Ultimate Compound potraktować? Czy może poprzedzić Cleanerem i na koniec wosk.

Do tej pory używałem tylko Meguiar's Ultimate Compound i przemywałem IPA. Jednak teraz chciałbym to zrobić w miarę tak jak się powinno to robić.

Lubię polerować ręcznie i mam pytanie o co mianowicie uzupełnić swój arsenał.

Posiadam pastę Meguiars UC i SwirlX do tego pad Tricolor i aplikator tnąćy Shiny Garage, który wykorzystuję razem z SwirlemXem.

Ostatnio moją uwagę zwróciły dwie pasty Meguiarsa CLEAR COAT SAFE RUBBING i CLEAR COAT SAFE POLISHING COMPOUND.

Warto to kupić, skoro posiadam UC i SwirlX? Ktoś testował może?

Jakieś soki z drzewa mi nakapaly i mam jakby brokat na szybach i lakierze. Chce umyć szamponem tenzi neutro, bo ma ph9, a normalnie myje ph7. Ale na tym tenzi data waznosci jest do maja 2015r, czy coś się może w szamponie przedterminowac?

wysłane przez tapatalk

Witajcie!

Mam problem na moim nowym nabytku - Fiacie Seicento. Na przednim i tylnym zderzaku były naklejki, zostało takie coś po ich zdarciu i wspomaganiu się Unique Hadesem. Idzie to wyczyścić? Czy stosować opalarkę? Pozdrawiam!

9021c978d2d24a14med.jpg

f613e96fb30bcac8med.jpg

Dla potomnych - białe ślady na przednim zderzaku pomogła usunąć opalarka.

Jeśli chciałby ktoś wiedzieć co to za klej to odpowiadam, że zapewne jest to słynne super glue. Z przodu były przyklejone na to odblaski (prostokątne, pomarańczowe), a z tyłu zapewne podklejano naklejkę Mobil 1, gdy ta była już kiepska i puszczała :kox:

@Torbba podłanczam się pod pytanie , bo planuje ten zestaw kupić do odswierzenia wersalki w domu i od czasu do czasu foteli w aucie, do tej pory używałem dedykowanego środka od Zelmera a ten w środku miał srodki od tenzi. Ładnie to działało ale mało było tego było 100ml i drogo. W temacie dedykowanym środkowi z adbl jest osoba która chciała używać tego preparatu w tym samym celu jak ja ale sprawa ucichła.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka