Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wyciągnąć siedzisko kanapy z 3 drzwiowego Clio 2? To jedno z tych otwieranych do góry. Przy zawiasach niby jest jakaś czarna zaślepka czy klips, ale stawia duży opór i nie chcę tego robić na siłę...

Właśnie mimo oporu musisz ją "wyrwać" jakby od przodu do góry

a nie są to po prostu szpilki ?, renault megane ma szpilki i włąśnie od góry widać jak by czarny plastik, pod samochodem masz nakrętki i odkręcasz tak jak koła w japońcach, tylko tu trzeba środka penetrującego bo inaczej można rozwalić gwint, sprawdź żeby nie było jaj :good:

Dodane po 1 minucie 26 sekundach:

Jak wyciągnąć siedzisko kanapy z 3 drzwiowego Clio 2? To jedno z tych otwieranych do góry. Przy zawiasach niby jest jakaś czarna zaślepka czy klips, ale stawia duży opór i nie chcę tego robić na siłę...

Jak podniesiesz siedzisko to tam są pręty, pociągnij jeden od siebie a drugi do siebie i powinno wyjść.

Jeśli nie ma prętów, to tak jak pisał przedmówca szarpnij do góry siedzisko.

Witam,posiadam taki odkurzacz piorący.Mam problem bo potrzebuje kompletny waż z końcówką i spryskiwaczem który pryska cały czas.Na odkurzaczu nie ma żadnej tabliczki ani naklejki co to za model.Wie ktoś gdzie mogę kupić coś takiego online???62e43f4f7406a9bc0de256fd591ecf07.jpg9463822216619d02f6144e6f5443ab40.jpg50569ea64f8287d66983e336fa6d429f.jpga60ccf1559f23fb7a169659305591155.jpg

Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka

Koledzy, w weekend robiłem odświeżenie i położyłem Gyeon CanCoat. Pod praca ptak narobił kupę- zmyłem to ale mimo to został wżer. Słyszałem o podgrzewaniu takiego miejsca suszarką do włosów. Słyszał ktoś praktykował? Nie mam czasu na ponowna korektę maski zwłaszcza że np dziś pisząc ten tekst może znów ptaszysko narobi na lakier...... Swoją drogą CanCoat nie zabezpieczył lakieru wogóle?

[ref=#ff3366]kamykmm[/ref], miałem taką W211 i identycznie wyglądająca maskę. Niestety chyba niewiele z tym zrobisz bez lakierowania. Ja kupiłem w ASO lakier do zaprawek i zabezpieczyłem tylko odpryski. Wizualnie nie rzucało się tak w oczy.

Dodane po 1 minucie 49 sekundach:

albo jeszcze drożej czyli: Swissvax wood polish : )
Super, dziękuję.

Dodane po 47 sekundach:

Czym najlepiej zabezpieczyć drewno we wnętrzu auta wykończone na wysoki połysk aby mniej się kurzyło i palcowało?

NICZYM!!

Na facebooku czy innych instafuckach to może i wygląda fajnie i przyjemnie, tak jak nakładanie zymola detail na ekran dotykowy w tesli...

Prawda jest taka ze ręce ludzkie sa kwaśno-tłuste, co w polaczeniu z jakimkolwiek woskiem tworzy rozmazujące się koszmarki, co w realnym życiu oznacza same kłopoty.

Jesli boisz się zarysowań lub chcesz poprawić szajn to nałóż powłokę.

A co byś polecił?

Robię na błotniku mała zaprawke, wyczyszczone do gole j blachy. Przy czyszczeniu obok miejsca naprawy powstały ryski od papieru na lakierze gdzie nie będzie malowane. Wiem, że bez problemu to zejdzie bo już nie raz rysy matowilem papierem wodnym i polerka. Tylko się zastanawiam jak to teraz zrobić. Jak przykrej to lakierem bezbarwnym to już tego nie spoleruje.

Myślę położyć podklad, potem lakier i polerowac całość, na koniec lakier bezbarwny. Dobrze?

712462 Panowie te wszystkie wet coat-y dają jakiś look czy tylko kropelkowanie ? i ile to wytrzyma na naszych furkach ? dwa mycia czy dwa miechy ?

Korzystałem z Gyeona i troszkę może look podbił ale korzystałem z tego na paromiesięcznym aucie, więc sam z siebie dobrze wyglądał :)

Mi całkiem sporo wytrzymał, coś ok miesiąca. Wiadomo, najgorzej dolne partie drzwi.

712253 A co byś polecił?

Nie jestem w stanie nic polecić, ponieważ nie wiem czego oczekujesz. Może rozważyłbyś oklejenie bezbarwną? Jeśli to nowe auto? Jak nie, to pokusiłbym się o jakąś powłokę typu Cquartz trim czy coś

Pękł mi baniak 4 litrowy apc w bagażniku... nie pytajcie jak :cry:

Narazie w warunkach parkingowych za pomocą mikrofibry wyciągnąłem to co sie dało.

Jeżeli chodzi o tapicerkę bagażnika, trzeba to jakos spłukiwać? Nie wszedzie jest dobry dostep. Czy wyschnie i bedzie ok? Jakies rady?

Pytanie kontrolne - będę wymieniał sprzęta z rotacji leci p7, na pewno s15 i tutaj kwestia czy brać 5800 do jakichś ciężkich przypadków i cleanerów czy spokojnie s15 zrobi ten sam finisz, też się nada na cleaner, a zamiast 5800 wziąć wtedy s75?

Witam

Posiadam Meguiars Deep Crystal Polish (politura), Autoglyn Super Resin Polish (3w1) i Sonax Polymer Netshield, którego chcę położyć na samochód.

Na początku chcę umyć auto, usunąć smołę, żywicę i zanieczyszczenia metaliczne + glinka.

Czy warto przed położeniem Sonax Polymer Netshield użyć poliurę i 3w1? Jeśli tak to w jakiej kolejności i czy będzie potrzebna IPA?

Witam

jestem na forum

jak i początkującym w kosmetyce.

Zamierzam kupić e87 BMW.

Jakie kosmetyki są mi potrzebne by lakier nabrał odpowiednich blasków i cukierkowego wyglądu i jak później o to dbać?

Z góry dzięki.

Wszystko czego potrzebujesz jest tu na forum . Wystarczy trochę poczytać ...