f1poczta Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 czy na COLI #476 mogę położyć Sonax Polymer-Netshield ? i jak z trwałością takiego połączenia ? Jak wydajny jest sonax ? Czy można co tydzień jako QD kłaść na wosk ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Witam. FX Protect Glass Shield GS3 już jakiś czas jest na rynku, ale wciąż bardzo mało informacji. Ktoś może smarował? Jak z aplikacją i trwałością? Też o to pytałem niedawno i chyba jeszcze mało kto używał, bo bez odzewu specjalnie. Biorę go teraz w zamówieniu po długim weekendzie i zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrek1980 Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Posiadam czarna tapicerkę w aucie i fotele przede wszystkim przednie tej czerni trochę straciły.Jest jakiś preparat który chociaż trochę przywrociłby czerń fotelom? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristoverus Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Panowie, O szyby dbam ponadnaturalnie, ale jak raz-dwa wyjdę poza ramy dbania o szyby, mój błąd powoduje ich uszkodzenie.... Zimą, na nowym aucie, które kończy dopiero rok utworzyły się rysy od skrobaczki (skrobanie tylko kilka razy). Stosowałem płachtę, ale zdarzało się kilka razy, że auto pozostawało na zewnątrz w ciągu dnia bez ochrony (np. gdy byłem w pracy) i tworzyła się po południu / wieczorem lodowa skorupa. Szyba przednia poszła do polerki i rysy zostały zamaskowane... Efekt nie jest idealny, ale da się żyć z tym. Miesiąc temu, nomen omen kilka dni przed wymianą wycieraczek przednich, które już przestawały pracować należycie, utworzyła mi się rysa od wycieraczki (niewyczuwalna palcem, ale widoczna pod światło, słońce - szczególnie irytuje to w godzinach południowych), która idzie śladem prawej wycieraczki 2 cm od brzegu i przechodzi górą na lewą część auta - taki cały ślad pracy. Nie wiem jak do tego doszło, może jakiś piasek się tam dostał, ale jestem z deczka poirytowany, bo producenci szyb robią obecnie szyby chyba z cukru. Niestety, druga polerka szyby jest raczej wykluczona. Obawiałbym się jej uszkodzenia. Dlatego szukałem alternatywy. Prześledziłem fora i kilka osób było bardzo zadowolonych z działania specjalnego mleczka do polerowania szkła Turtle Wax Clear Vue Glass Polish. Zgodnie z opiniami doskonale maskowało ono delikatne rysy od wycieraczek, a w kilku przypadkach nawet je usunęło. Mowa jest o tym produkcie: http://www.trio.com.pl/FOTO_2011/K2/mleczko-do-polerowania-s_8791.jpg Jakie macie opinie na jego temat i przede wszystkim podstawowe pytanie: GDZIE TO MOŻNA DOSTAĆ? Z moim szczęściem okazało się, że jest to produkt, który bodajże od pół roku-roku nie jest już produkowany. Przeszukałem pół Internetu i nie mogę nigdzie go znaleźć. Może ktoś mi pomoże i powie gdzie ten magiczny specyfik można nabyć? Btw. Obecnie przed każdym startem podnoszę wycieraczki i sprawdzam czy się coś do nich nie przyczepiło. Paranoja lekka, ale cóż - takie szyby obecnie robią chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etr Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 ponawiam pytanie czy na lakier niemetaliczny - taki jak mam (zdjęcia na 88 stronie) nie idzie nic poradzić? Aktualnie używam sg paint cleaner+ i do tego nattys red, wspomagam się qd morning dew, czy jest sens coś zmieniać w kosmetykach, żeby uzyskać coś lepszego niż aktualnie? Czy przyniesie to mierne skutki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 1 Maja 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 ponawiam pytanieczy na lakier niemetaliczny - taki jak mam (zdjęcia na 88 stronie) nie idzie nic poradzić? Aktualnie używam sg paint cleaner+ i do tego nattys red, wspomagam się qd morning dew, czy jest sens coś zmieniać w kosmetykach, żeby uzyskać coś lepszego niż aktualnie? Czy przyniesie to mierne skutki? no oczywiście. Polerka. Wlasnie testuje SONAX Perfect FInish jako one step - rewelacyjnie odświeża lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfa47 Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 [ref=#ff3366]Kristoverus[/ref], szukaj jakiegoś zamiennika, bo wydaje mi sie że jest kilka na rynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etr Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Jest po polerce pastami 3m, fast cutem i ultrafina wymywanymi ipa Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy_pol Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 [ref]etr[/ref], a może jakiś glaze? np. PB Black Hole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZ Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Potrzebuję chemii która poradzi sobie z wypraniem mocno zabrudzonej kanapy: https://1drv.ms/i/s!ApKfHwp5h3rwhuA2uiMkgKIdtR69WQ Wiele lat pies na niej urzędował. Zdjęcie nie oddaje dobrze tego jak wygląda. Środek od Valet Pro nie za bardzo sobie z tym radzi (nie pamiętam nazwy a nie mam możliwości sprawdzenia wcześniej niż w środę). Co możecie polecić co poradzi sobie z tak mocnymi zabrudzeniami i nie zniszczy materiału? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojciec Dyrektor Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Zacząłem dziś glinkować samochód, ale po paru ruchach glinka zabarwiła od lakieru. Lakier niebieski akrylowy, glinka Valet Pro żółta, poślizg szampon SG z wodą. Samochód lakierowany we wrześniu. To coś normalnego czy wina leży po innej stronie? A może jeszcze nie glinkować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 1 Maja 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 708158 Zacząłem dziś glinkować samochód, ale po paru ruchach glinka zabarwiła od lakieru. ze żółta glinka zrobiła sie niebieska ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.r. Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Może to dwuwarstwowe podkład + baza tylko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojciec Dyrektor Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 708158 Zacząłem dziś glinkować samochód, ale po paru ruchach glinka zabarwiła od lakieru. ze żółta glinka zrobiła sie niebieska ? Tak. Może to dwuwarstwowe podkład + baza tylko? Podkład akrylowy i na tym lakier akrylowy, nie żadne bazy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etr Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 [ref]etr[/ref], a może jakiś glaze? np. PB Black Hole. Myślisz że to zda egzamin na niebieskim lakierze skody? Ktoś jeszcze to może potwierdzić? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyau1 Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Koledzy i koleżanki, mam na aucie Poorboys Nattys Paste Wax czy mogę zaapliować Sonax BSD na to czy przelecieć auto IPĄ i dopiero stosować Sonax? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plecakofil Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Chcę zrobić szybką korektę, czarny lakier BMW, niestety dosyć mocno zniszczony. Lepiej polecieć szybkiego one-steopa Schollem S20 Black V2.0 czy Koch Heavy Cut + Antihologram? Duża będzie różnica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 BSD to nawet z nazwy QD , a ten jest po to by można go było na wosk kłaść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Panowie, O szyby dbam ponadnaturalnie, ale jak raz-dwa wyjdę poza ramy dbania o szyby, mój błąd powoduje ich uszkodzenie.... Zimą, na nowym aucie, które kończy dopiero rok utworzyły się rysy od skrobaczki (skrobanie tylko kilka razy). Stosowałem płachtę, ale zdarzało się kilka razy, że auto pozostawało na zewnątrz w ciągu dnia bez ochrony (np. gdy byłem w pracy) i tworzyła się po południu / wieczorem lodowa skorupa. Szyba przednia poszła do polerki i rysy zostały zamaskowane... Efekt nie jest idealny, ale da się żyć z tym. Miesiąc temu, nomen omen kilka dni przed wymianą wycieraczek przednich, które już przestawały pracować należycie, utworzyła mi się rysa od wycieraczki (niewyczuwalna palcem, ale widoczna pod światło, słońce - szczególnie irytuje to w godzinach południowych), która idzie śladem prawej wycieraczki 2 cm od brzegu i przechodzi górą na lewą część auta - taki cały ślad pracy. Nie wiem jak do tego doszło, może jakiś piasek się tam dostał, ale jestem z deczka poirytowany, bo producenci szyb robią obecnie szyby chyba z cukru. Niestety, druga polerka szyby jest raczej wykluczona. Obawiałbym się jej uszkodzenia. Dlatego szukałem alternatywy. Prześledziłem fora i kilka osób było bardzo zadowolonych z działania specjalnego mleczka do polerowania szkła Turtle Wax Clear Vue Glass Polish. Zgodnie z opiniami doskonale maskowało ono delikatne rysy od wycieraczek, a w kilku przypadkach nawet je usunęło. Mowa jest o tym produkcie: http://www.trio.com.pl/FOTO_2011/K2/mleczko-do-polerowania-s_8791.jpg Jakie macie opinie na jego temat i przede wszystkim podstawowe pytanie: GDZIE TO MOŻNA DOSTAĆ? Z moim szczęściem okazało się, że jest to produkt, który bodajże od pół roku-roku nie jest już produkowany. Przeszukałem pół Internetu i nie mogę nigdzie go znaleźć. Może ktoś mi pomoże i powie gdzie ten magiczny specyfik można nabyć? Btw. Obecnie przed każdym startem podnoszę wycieraczki i sprawdzam czy się coś do nich nie przyczepiło. Paranoja lekka, ale cóż - takie szyby obecnie robią chyba. Czemu polerka wykluczona? Śmiało Chcę zrobić szybką korektę, czarny lakier BMW, niestety dosyć mocno zniszczony. Lepiej polecieć szybkiego one-steopa Schollem S20 Black V2.0 czy Koch Heavy Cut + Antihologram? Duża będzie różnica? Zależy jak wygląda ten mocno zniszczony, jeśli faktycznie to nie będzie najszybciej i opcja nr2 z wymienionych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forza46 Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Jakie stężenie Apc Adbl do detali, emblematów, zakamarków na karoserii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyau1 Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 BSD to nawet z nazwy QD , a ten jest po to by można go było na wosk kłaść Dziekuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobbjack Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Jakie stężenie Apc Adbl do detali, emblematów, zakamarków na karoserii? 1:100 Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Andrew_ Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Czy wiecie moze gdzie we Wroclawiu mozna obklejic folią bezbarwna przód nowego auta w miarie w jakis sensownych pieniadzach . Pytalem sie we Wroclawiu w firme detalingowej na Oporowie to za obklejenie przodu czyli maski ,zderzaka,blotników 5800 netto !!! plus lampy 400 netto .A calego 13000 netto. Wydaje mi sie , że troszeczke drogo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plecakofil Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Chcę zrobić szybką korektę, czarny lakier BMW, niestety dosyć mocno zniszczony. Lepiej polecieć szybkiego one-steopa Schollem S20 Black V2.0 czy Koch Heavy Cut + Antihologram? Duża będzie różnica? Zależy jak wygląda ten mocno zniszczony, jeśli faktycznie to nie będzie najszybciej i opcja nr2 z wymienionych No to pomyślę jeszcze i zobaczymy Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MyszuFF Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Potrzebuje pomocy z zakresu regeneracji skory w moim Lexusie.... potrzebuje czegos co bylo by odpowiednikiem "zaprawki" lakierniczej ktora moglbym pokryc drobne przetarcia i pekniecia w skorze... czy ktos moglby polecic.. jakas firme/sklep/produkt ?? jest to bardzo delikatna skora pol-anilowa.. wczoraj zrobilem pelne czyszsczenei srodkami gliptone przeznaczonymi wlasnie do semi aniliny.. podczas tego czyszczenia dostrzeglem kilka "popekanych" miejsc ..jesli mialbym odpowiedni lakier do skory mozna by to poprostu zatuszowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi