Beny Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Gdzie najtaniej dostanę Unc-r zwykłego?
Rysiowy Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Hej Zawsze troszke mnie interesował autodetailing ale zazwyczaj posiadałem auta które ze wzgledu na stan blacharski nie były warte takiej opieki lub był to jeep cherokee który lepiej wygląda brudny Mając 124coupe gdzies się skusiłem na zakupy bez wiedzy.. Posiadam zatem Rękawica meguiars szczotka zielona K2 APC Cyclone szampon nielsen niebieski (z woskiem) i właściwie to by było na tyle... bieda no ale trzeba od czegoś zacząć W tym momencie posiadam prawie czarną Hondę Prelude. Color Phantom Grey z tego co pamiętam. Czyli prawie czarny grafit. Jest strasznie zaniedbana. Poprzedniemu właścicielowi po malowaniu chyba coś się przykleiło do maski, tak więc wiele miejsc zostanie potraktowane na mokro papierem 2000. Mój dobry przyjaciel zajmował się w przeszłości zawodowo lakiernictwem, aktualnie bardziej hobbystycznie w czasie wolnym od pracy. Maszyna polerska jest. Zalecił mi zakup past starego systemu 3m białej i czarnej + gąbki. I tu moje pytanie pierwsze... czy po tych postach zastosować jakiś finisz typu niebieski korek 3m albo festool mpa 11000? Czy mogę od razu politurę Poorboy's Black Hole ? A drugie to jaki wosk do czarnego po Black hole? W przyszłości do używania po polerce zamierzam dokupić: Szampon bez wosku, ADBL targlue remover, ADBL vampire, glinkę bilt hamber soft lub gąbkę ADBL Być może zmiana rękawicy na CP Do rantów na felgach zestaw papierów do 2500, pasty autosol aluminium, autosol metal polish, mother's niestety ze względu na śrubki czeka mnie rozkręcenie na jesień całego kompletu i ogarnięcie wszystkich rantów...
sl3py Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2017 moze durne pytanie jeśli chodzi o HDC ale czy po wypracowaniu na DA cleanera kłaść odrazu wosk bezpośrednio czy wytrzeć fibra pozostałości fibra ? Może tu jest moj błąd ze wytarłem go :-)
Arkeolowy Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zintegrowana glinka g3 pro prep body clay czy ktoś poleca z doświadczenia inną? ponawiam i do tego jakiej marki dyspenser do past polecacie?( ważne żeby był szczelny cypek )
Zawodniknr23 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2017 [ref]etr[/ref], bo to są zupełnie inne kolory. Zielony to metalik z fajnym ziarnem, a niebieski to chyba akryl i to beż żadnego ziarna. Ten kolor nigdy szału nie zrobi, bo nie ma jak... Zgadzam się z kolegą. Robiłem tą ciemną zieleń i jest naprawdę ok a po zrobieniu fajnie się prezentuje. Natomiast taki niebieski niemetalik jest w rodzinie i ciężko z niego wyciągnąć ekstra blask. Zapewne z powodu braku metalicznych ziarenek jak i charakteru tego lakieru. Być może ceramika by coś pomogła hehe
Freddy Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2017 To biały monokolor brak mu blasku? Foto telefonem bez Photoshopa. Auto bez korekcji 2014 rok dekontaminacja, cleaner i wosk żadna wysoka półka zestaw od clearkote Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
ŁukaszFZS Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Cześć kupiłem ostatnio Shiny Garage All in 1 , w opisie jest napisane że jest to podkład pod wosk ( z taką myślą to kupiłem ) , i mam pytanie czy lepiej zostawić i używać czy kupić Shiny Garage Pure Paint Cleaner ? wosk jaki kupiłem to Finish Kare Pink Wax
etr Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Tak to wygląda. Tak jak mówiliście, to chyba wina tego typu lakieru Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
damianeuro Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Jaki środek polecacie do mycia szyb? Adbl glass cleaner będzie ok czy jest coś lepszego?
dominooo.o Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Jakich pędzelków do apc itp. używacie?
KapselK Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2017 [ref=#ff3366]dominooo.o[/ref], np takich: - http://autonablask.pl/produkt/pedzelek- ... miejsc-12/ - http://autonablask.pl/produkt/adbl-roun ... -brush-12/
eopz Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2017 do wnętrza ADBL na zewnątrz drewniane z plastikową okuwką z marketu budowlanego
Killaz Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Czym usunąć brud zmieszany z olejem pod maską? Niestety, nie dość, że miałem wycieki spod uszczelki to jeszcze w moim aucie nie ma osłony silnika od podwozia, a z racji tłoku pod maską nie mam jak dostać się tam szczotką. APC od ADBL nie daje rady, chce coś, co wystarczy nanieść, odczekać i spłukać pod bieżącą wodą. Wysłane z mojego m2 note przy użyciu Tapatalka
Gesiu_15 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2017 [ref]Killaz[/ref], Tenzi truck 1:5 powinno wszystko ładnie zejść
pientaa Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Speed Coat od Detailking - czy można / czy nalezy go rozcieńczać? Jeśli tak to w jakim stosunku ? Nigdzie nie mogę znaleźć info na ten temat
Bakus Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Przymierzam się do ręcznego nałożenia SRP. Pracować miękką stroną tricolora czy lepsze będzie słoneczko Megsa ? Wyczytałem że pierwszą warstwę trzeba wypracować, kolejne nakładać tak jak wosk czy trzeba pracować do wytworzenia mgiełki ?
druhh Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Mam pomalowane felgi na biały mat, jakim krwawiącym preparatem myć felgi tak zeby nie pozostawiały śladu po sobie?
Padawan Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Mam pomalowane felgi na biały mat, jakim krwawiącym preparatem myć felgi tak zeby nie pozostawiały śladu po sobie? każdym jednym, jak spłuczesz to przecież nic Ci nie zostanie
Tafla Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Panowie, szybkie pytanie bo nie wiem który wosk wybrać pod mój kolor. Chcę kupić SOFT99 Kiwami i nie wiem czy to ciemny czy jasny lakier. Jakieś propozycje/doświadczenia? Mitsubishi Outlander, czerwony, taki jak tu:
Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2017 [ref=#ff3366]Tafla[/ref], między light a dark są tak małe różnice że ich prawie nie ma
Tafla Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2017 [ref=#ff3366]Tafla[/ref], między light a dark są tak małe różnice że ich prawie nie ma Czyli będzie losowanie, dzięki za pomoc.
Zawodniknr23 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Wg mnie nie ma znaczenia. Stosuję Kiwami na ciemne i jaśniejsze i krzywdy nie robi. Może inaczej by sprawa wyglądała gdybyś część auta zrobił Kiwami a część innym preparatem. A tak, jeśli nawet przyciemni to całe auto.
Tafla Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Wg mnie nie ma znaczenia. Stosuję Kiwami na ciemne i jaśniejsze i krzywdy nie robi. Może inaczej by sprawa wyglądała gdybyś część auta zrobił Kiwami a część innym preparatem. A tak, jeśli nawet przyciemni to całe auto. Chodzi o to, że jest Kiwami Black i Silver odpowiednio do ciemnych i jasnych lakierów. Ale pewnie jest tak jak piszesz, po prostu przyciemni jak użyję Black i tak też pewnie zrobię.
S3ci0r Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2017 czy ktoś z Was ma karchera K2 i wymieniał w nim wąż na dłuższy (w standardzie 3 albo 5m) np 10m? czy można śmiało wymienić na dłuższy czy będą duże spadki ciśnienia na dyszy?
Zawodniknr23 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Wg mnie nie ma znaczenia. Stosuję Kiwami na ciemne i jaśniejsze i krzywdy nie robi. Może inaczej by sprawa wyglądała gdybyś część auta zrobił Kiwami a część innym preparatem. A tak, jeśli nawet przyciemni to całe auto. Chodzi o to, że jest Kiwami Black i Silver odpowiednio do ciemnych i jasnych lakierów. Ale pewnie jest tak jak piszesz, po prostu przyciemni jak użyję Black i tak też pewnie zrobię. Najlepiej wypróbuj na jakimś elemencie to będziesz widział efekt.
Rekomendowane odpowiedzi