Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderator
12 minut temu, michlacz231 napisał:

Witam ponownie czy polish menerna 2500 i finish kochem wyprowadzi mi większy połysk lakieru? Czy takie coś tylko ostrym cięciem. ( Opel) 

nikt Ci tego nie powie. Nie znamy nawet stanu Twojego lakieru.

Spróbuj tej kombinacji i zobacz jakie efekty osiągnąłeś.

• Lubię to 1

Dnia 3.10.2017 o 12:26, resiak70 napisał:

Poszukuję wosku który się szybko i przyjemnie nakłada(chodzi o docieranie), najlepiej w miarę przystępnej cenie. Nie musi być jakiś mega trwały, wosk nakładam często ale chciałem zakupić coś co aż tak nie męczy przy nakładaniu 

Wszystkie Twoje oczekiwania z całą pewnością spełni, mało omawiany na forum wosk Chemical Guys Pure 3X.  Praca z nim jest lekka, łatwa i przyjemna. Nakłada się bardzo łatwo, docieranie to banał a cytrusowy zapach  uprzyjemnia zabawę. Nie jest co prawda mistrzem trwałości ale ma swoje zalety. Cena tez jest w miarę przystępna.

Pytałem ale nie uzyskałem odpowiedzi a że już wiem to zostawiam dla potomnych.

Do pianownicy nadaje się byle filc i trzeba sobie dostosować jego grubość/ilość. Nie muszą być okrągłe kółeczka byleby to ciasno siedziało i piana nie szła bokiem. Użyłem filcu do podklejania mebli tylko oderwałem tą część z klejem. Piana leci wspaniała.

tagi: pianownica ręczna filc podkładki filcowe jaki filc z czego zrobić

Drodzy forumowicze poradźcie czym wypolerować taką aluminiową pokrywę silnika WFM-ki na lustro (zdjęcie poglądowe) w rzeczywistości pokrywa jest w  lepszym stanie

https://www.google.pl/search?q=pokrywa+silnika+wfm&client=firefox-b&dcr=0&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjxwqTezdfWAhVRa1AKHdUrBEoQ_AUICigB&biw=1366&bih=635#imgrc=e0Ep9VWTZPhi3M:

@grabson7 na początek spróbowałbym po taniości - Autosol Aluminium Polish :), a jeśli są jakieś zabrudzenia, to wcześniej Aluminium Power Cleaner tej samej firmy. Jeśli są rysy to proponowałbym papier wodny o kilku gradacjach i na koniec w/w pastę na filcu. Mój znajomy oddawał też tego typu przedmioty do galwanizacji

• Moderator
Godzinę temu, Forza46 napisał:

Czy ADBL Wipe out można stosować zamiast IPY przed aplikacją niewidzialnej wycieraczki Glaco lub przed położeniem Fusso?

nawet należy :)

• Moderator
7 minut temu, resiak70 napisał:

Jakie APC polecacie ? Aktualnie posiadam ADBL APC, ale litrowa butelka właśnie się kończy i chciałbym kupić coś od razu w 5l baniaku ;p  Ma ktoś jakieś porównanie do APC od GoodStuff, ShinyGarage ? 

Każdy robi dobrą robotę. Tak samo APC od ADBL.

Nigdy się na żadnym nie zawiodłem.

Kwestia proporcji. Osobiście mam i używam wszystkich. Każdego mogę Ci szczerze polecić.

Np APC od Good Stuff używam teraz do mycia pieca:

2017-06-11_17.48.58.jpg

9 minut temu, resiak70 napisał:

Jakie APC polecacie ? Aktualnie posiadam ADBL APC, ale litrowa butelka właśnie się kończy i chciałbym kupić coś od razu w 5l baniaku ;p  Ma ktoś jakieś porównanie do APC od GoodStuff, ShinyGarage ? 

Good Stuff  APC działa podobnie do Excede APC tego zwykłego. GS fajnie się pieni, dobrze czyści. Mam zapach Green Tea który świetnie pachnie jak na APC. Polecam spróbować. Adbl APC nie miałem a SG Pink APC słabo działa. ;)

3 minuty temu, paperson napisał:

@menior widzisz jakąś różnicę między tymi wersjami poza oczywistą oszczędnością w stężeniach? Zastanawiam się nad zakupem PRO 

tak widze,PRO jest napewno nieco mocniejsza,pozatym ladniej pachnie i jakos lepiej mi sie nim pracuje

Hmm, jako że w sklepie w którym się zaopatruję stacjonarnie nie ma ExceDe Advanced APC wybieram teraz między ADBL APC zwykłym a GoodStuff, z testów wynika że ten drugi ma przyjemny zapach ale nie wiem jak z efektami czyszczenia, bo nigdzie nie ma porównania tych dwóch produktów. Chyba zaryzykuje nowego produktu od GS, ale może ktoś jeszcze się wypowie ? 

26 minut temu, Gesiu_15 napisał:

Good Stuff  APC działa podobnie do Excede APC tego zwykłego. GS fajnie się pieni, dobrze czyści. Mam zapach Green Tea który świetnie pachnie jak na APC. Polecam spróbować. Adbl APC nie miałem a SG Pink APC słabo działa. ;)

@resiak70 Gesiu_15 już Ci wyżej odpowiedział. Akurat on testuje dużo produktów. Nie ma co się zastanawiać: bierz teraz GS-a, skoro jest u Ciebie dostępny. 

9 minut temu, resiak70 napisał:

Hmm, jako że w sklepie w którym się zaopatruję stacjonarnie nie ma ExceDe Advanced APC wybieram teraz między ADBL APC zwykłym a GoodStuff, z testów wynika że ten drugi ma przyjemny zapach ale nie wiem jak z efektami czyszczenia, bo nigdzie nie ma porównania tych dwóch produktów. Chyba zaryzykuje nowego produktu od GS, ale może ktoś jeszcze się wypowie ? 

GS świetnie czyści napisałem to wyżej. Nie robiłem jakiś zdjęć z braku czasu. Działa bardzo dobrze to najważniejsze :) Przy najbliższej okazji postaram się zrobić fotorelacje, test :)

Akurat u siebie mam APC od ADBL oraz Good Stuff. Oba spełniają swoje zadania, dobrze domywają i ładnie się pienią (GS używam z siateczką)
Zapachem zdecydowanie wygrywa GS (ADBL lekko duszący przy dłuższej pracy)

Teraz, resiak70 napisał:

Postanowione wpada do mnie APC od GS ;) Jeszcze szybkie pytanko przed wyjazdem z domu, warto zaopatrywać się w detailingowe środki do czyszczenia szyb czy zwykły płyn do szyb z marketu wystarczy ? 

Ja używam GS Glass Cleaner do tego fibra od Adbl Goofer Towel i szyby kryształ, bez mazow :) Czy warto kupować? Weź kup sobie płyn do szyb za 5 zł i kup płyn Detailingowy np Good Stuff lub Detailers Magic i zobaczysz różnice :)