Zdroja0 Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Jakich latarek czołowych używacie? Mam dostępną w dobrej cenie np. scangrip sensor 2, philipsa hdl10, philipsa LED Flashlight B1, philipsa LPL29B1. Wziąć którąś z tych czy coś innego? Budżet do 150 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berd Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 22 minuty temu, wifi944 napisał: meguiars Ultimate Fast Finish używał ktoś jak się ta powłoka sprawuje itp ? Od miesiąca mam tą powłokę na aucie. Generalnie easy on/easy off. W 15 min zrobiłem Aurisa kombi. Przygotowanie lakieru identyczne jak pod wosk. Podumowując - Zdecydowanie lepszy od wosku Ultimate Wada- Dwie wizyty na bezdotyku z silnie alkaiczną chemią i po zawodniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wifi944 Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 2 minuty temu, Berd napisał: Od miesiąca mam tą powłokę na aucie. Generalnie easy on/easy off. W 15 min zrobiłem Aurisa kombi. Przygotowanie lakieru identyczne jak pod wosk. Podumowując - Zdecydowanie lepszy od wosku Ultimate Wada- Dwie wizyty na bezdotyku z silnie alkaiczną chemią i po zawodniku. to sie nie opłaca jak 2 razy chemia i poszło więc wątpię w tą roczną wytrzymałość i mycie 100 razy szamponem z ph neutral Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berd Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Chłopaki z Meguiars USA zapewniali mnie ,że 100 myć wytrzymuje. Podobno robili testy. Mnie osobiście to nie przekonuje. Powiem tak, jak wytrzyma mi pół roku na lakierze (nie myję mikroproszkiem) to będę zadowolony Zatrzymam go ze względu łatwej i szybkiej aplikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camus Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Podpowiedzcie, czy pod wosk Soft99 Fusso Coat 12 Months moge spokojnie połozyć PBBH? Chciałbym przyciemnic lakier, jeśli nie mopgę to co polecacie w tym celu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 48 minut temu, camus napisał: Podpowiedzcie, czy pod wosk Soft99 Fusso Coat 12 Months moge spokojnie połozyć PBBH? Chciałbym przyciemnic lakier, jeśli nie mopgę to co polecacie w tym celu. Mozesz ale to znacznie skroci trwalosc Fusso,a z tego on slynie Jesli chcesz uzyskac efekt tzw.przyciemnienia to raczej musisz wosk zmienic na jakiegos naturala bo Fusso to typowo syntetyk i daje polysk ale efekt przyciemnienia nie,ewentualnie mozesz jakis QD zapodac potem by osiagnac taki efekt 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Do usunięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamo Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Który sposób lepszy, umycie auta na myjni bezdotykowej, z piana, ręczne mycie, plukanie,glinowanie , woskowanie, czy na myjni piana, mycie ręczne, płukanie, powrót do garażu (okolo 20km) oblanie auta woda z wiadra glinkowanie i woskowanie? Dodam ze pierwszy sposob to po woskowaniu niemal odrazu odjazd do domu, drugim stylem to po woskowaniu auto zostanie w ogrzewanym garażu na conajmniej kilka godzin. Jeszcze jedno pytanie. Na tylnej klapie mam jakby piasek, który pod cisnieniem niechce zejść wystrczy potraktowac go recznie mikrofibra, czy bezpieczniej najpierw sprobowac inny sposob? Jeżeli inny sposob, to jaki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camus Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 29 minut temu, menior napisał: Mozesz ale to znacznie skroci trwalosc Fusso,a z tego on slynie Jesli chcesz uzyskac efekt tzw.przyciemnienia to raczej musisz wosk zmienic na jakiegos naturala bo Fusso to typowo syntetyk i daje polysk ale efekt przyciemnienia nie,ewentualnie mozesz jakis QD zapodac potem by osiagnac taki efekt Dziekuje za odpowiedź. Mam trzy woski do wyboru: Fusso, PB WORLD NATTY'S PASTE WAX BLUE, oraz COLLINITE 476s. chciałem zabezpieczyć auto na zime (przynajmniej do lutego jak będzie cielej jak mniemam). Co do QD, to mam tez ich kilka w zanadrzu, czy pod Fusso kazdy się nada czy coś polecacie, tyak zeby ta kanapka dobrze współgrała ze sobą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 13 minut temu, camus napisał: Dziekuje za odpowiedź. Mam trzy woski do wyboru: Fusso, PB WORLD NATTY'S PASTE WAX BLUE, oraz COLLINITE 476s. chciałem zabezpieczyć auto na zime (przynajmniej do lutego jak będzie cielej jak mniemam). Co do QD, to mam tez ich kilka w zanadrzu, czy pod Fusso kazdy się nada czy coś polecacie, tyak zeby ta kanapka dobrze współgrała ze sobą. Fusso/Colli i Nattys to skrajnie odmienne woski,pierwsze 2 typowo zimowe i trwale a Nattys nastawiony na look ale mega nietrwaly,jesli chcesz zabezpieczyc na zime to Nattys odpada A QD mozesz stosowac dowolnie,i nie pod tylko na Mozesz tez zamiast BH zastosowac jakis cleaner nie wplywajacy az tak negatywnie na trwalosc wosku 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Montano Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Witam wszystkich. Mam zafire taurer z 2012 r w kolorze czarny granit. Na laczeniu drzwi przednich o tylnych mam slad po otarciu sie jakiegoś samochodu. Lakier jest zmatowiony. Taki biały ślad. Co bedzie mi potrzebne by usunąć takie uszkodzenie lakieru? I jeszcze jedna sprawa a mianowicie maska. Auto jest sprowadzone i ma odbicia lakieru w postaci białych punktów. Mam już fabryczny lakier zaprawkowy 2 składnikowy. Po pomalowaniu chciałbym wypolerować maske by było to jak najmiej znać. Jedyne co to wiem że korozja maski mi nie grozi bo jest wykonana z aluminium:). W miarę możliwości proszę o pomoc bo chcialbym zrobić to przed zimą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Witam wszystkich. Mam zafire taurer z 2012 r w kolorze czarny granit. Na laczeniu drzwi przednich o tylnych mam slad po otarciu sie jakiegoś samochodu. Lakier jest zmatowiony. Taki biały ślad. Co bedzie mi potrzebne by usunąć takie uszkodzenie lakieru? I jeszcze jedna sprawa a mianowicie maska. Auto jest sprowadzone i ma odbicia lakieru w postaci białych punktów. Mam już fabryczny lakier zaprawkowy 2 składnikowy. Po pomalowaniu chciałbym wypolerować maske by było to jak najmiej znać. Jedyne co to wiem że korozja maski mi nie grozi bo jest wykonana z aluminium:). W miarę możliwości proszę o pomoc bo chcialbym zrobić to przed zimą. Odpowiedzi na Twoje pytania znajdują się na forum... Wystarczy poszukac. W celu weryfikacji otarcia oraz jego głębokości przydą się zdjęcia. Wyklikane ze smartfona... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolBreeze Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 3 godziny temu, Zdroja0 napisał: Jakich latarek czołowych używacie? Mam dostępną w dobrej cenie np. scangrip sensor 2, philipsa hdl10, philipsa LED Flashlight B1, philipsa LPL29B1. Wziąć którąś z tych czy coś innego? Budżet do 150 zł. A muszą to być takie typowe "warsztatówki"? Ja od 4 lat katuję czołówkę Black Diamond Spot. Poczynając nocnych wypadów do czatowni/lasu (fotografia przyrodnicza), góry, rower, camping, dłubanie w domu i przy samochodzie. Super światło led - regulowane bezstopniowo, ergonomia na duży plus i w ogóle. Teraz nowego Spot'a można wyrwać w nice price Poczytaj opinie - może się przekonasz. Na zachętę: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamykmm Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 używa ktoś z was padów od detailing mafii? jak oceniacie ich jakość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etr Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 jakie +/- jest zużycie na jedno auto kombi produktów: ADBL QW, AIO i SSW? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 27 Września 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 5 minut temu, etr napisał: jakie +/- jest zużycie na jedno auto kombi produktów: ADBL QW, AIO i SSW? zależy jak silne masz palce spustowe Ja leję jak szalony nie żałuję sobie. Schodzi dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kursien Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 17 minut temu, etr napisał: jakie +/- jest zużycie na jedno auto kombi produktów: ADBL QW, AIO i SSW? U mnie na dwa moje auta zeszło ok 150ml SSW uważam że lalem sporo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Na jedno auto klasy kompaktowej zużywam 20-25 ml QW/SSW. Drzwi po 4-5 strzałów, maska podobnie, mniejsze panele po 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 27 Września 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 na dużego sedana ok 40ml/45ml ssw poszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kryman Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Drzwi 4-5 strzałów? Tym bardziej w aucie klasy kompaktowej? Trochę dużo Ja zawsze psikam 1-2 razy na fibrę, żeby ją zaimpregnować wstępnie, ale drzwi to praktycznie zawsze po 2 strzały, chyba, że jeszcze na szyby daję to po 3 (równomierne, a nie w jedno miejsce) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Ja delikatnie przyciskam, ale w pewnym oddaleniu od siebie Generalnie oszczędzam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_Car Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Chyba bardziej oszczędnej osoby niż @Michał126 na naszym forum nie ma kolega w 100% wykorzysta każdy produkt ... Idę tym samym torem, ja pierwszy raz jak dawałem qd to zużyłem ok 35ml , jestem zadowolony z wyniku.Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor Nano Ceramic Protect Opublikowano 27 Września 2017 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 12 minut temu, Michał126 napisał: Ja delikatnie przyciskam, ale w pewnym oddaleniu od siebie Generalnie oszczędzam. Nie koniecznie oszczędzasz ale stosujesz produkty zgodnie z zaleceniami Nie zawsze im więcej się "nawali", tym lepszy będzie efekt . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 27 Września 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 1 minutę temu, Nano Ceramic Protect napisał: Nie zawsze im więcej się "nawali", tym lepszy będzie efekt . oczywiscie - nikt tego nie powiedzial - albo przynajmniej ja. Ale ja nie oszczędzam przy aplikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor Nano Ceramic Protect Opublikowano 27 Września 2017 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 3 minuty temu, Domel napisał: oczywiscie - nikt tego nie powiedzial - albo przynajmniej ja. Ale ja nie oszczędzam przy aplikacji. Umiejętne używanie a rozrzutność to dwie różne rzeczy Nie ma co żydzić na wszystkim, ale też nie warto bezsensownie wyrzucać produktów, bo nadmiar i tak ściągamy fibrą. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi