MatroX13 Opublikowano 26 Września Zgłoś Opublikowano 26 Września Z VIKAN-a jaką masz szczotkę? Ja mam dużego EZ do felg.
xadamx Opublikowano 26 Września Zgłoś Opublikowano 26 Września 1 godzinę temu, banano7 napisał(a): U mnie właśnie tak się stało po potraktowaniu kwasem że zrobiła się mleczna . Jakoś uratować się to da ? Ja polerowałem tlenkiem ceru na padzie filcowym. Dużo roboty przy tym nie ma.
Tomaszmasz Opublikowano 26 Września Zgłoś Opublikowano 26 Września @MatroX13 "VIKAN - Szczotka na trzonku do mycia felg i nadkoli 522252" obstawiam, że ta przynajmniej ja też taką posiadam i jest całkiem spora, Na tyle długa ,żeby wjechać w nadkola, ale włos dość miękki. "VIKAN - Szczotka do mycia felg - bezpieczny rant 525252" ewentualnie tą bardzo lubię ale już zdecydowanie mniejsza jest ,ale obita gumą więc fajnie front felg tez się czyści a do nadkoli raczej jak masz dobry dostęp. (nazwy produktów z mrc wziąłem). Mam kilka szczotek z Vikana i wydaje mi się, że mają bardzo dobry stosunek ceny do jakości. Przynajmniej nie są to kolejne oklejone innym logo produkty z chin, które taniej można zamówić na aliexpress czy temu.
keza Opublikowano 26 Września Zgłoś Opublikowano 26 Września 32 minuty temu, MatroX13 napisał(a): jaką masz szczotkę? taką
MatroX13 Opublikowano 26 Września Zgłoś Opublikowano 26 Września Zamówiłem szczotkę z Vikana. Jutro powinna dotrzeć do Paczkomatu. Zobaczymy, czy się sprawdzi. Dzięki!
Putkowski07 Opublikowano 27 Września Zgłoś Opublikowano 27 Września W dniu 26.09.2025 o 12:26, MatroX13 napisał(a): Zamówiłem szczotkę z Vikana. Jutro powinna dotrzeć do Paczkomatu. Zobaczymy, czy się sprawdzi. Dzięki! Niestety chlapie. Ma dosyć sztywne włosie i rzadkie. Sama trwałość jest bardzo wysoka nie pęka rączka ale jej domowyanie felg średnie
keza Opublikowano 27 Września Zgłoś Opublikowano 27 Września 21 minut temu, Putkowski07 napisał(a): Niestety chlapie. Ma dosyć sztywne włosie i rzadkie. Tutaj była rozmowa o szczotce do nadkoli a nie felg 1
przemas.p Opublikowano 28 Września Zgłoś Opublikowano 28 Września Ads Repel Vs Fireball Poseidon. Ktoś ma porównanie ?Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
pikoko14 Opublikowano 28 Września Zgłoś Opublikowano 28 Września Czy ktoś testował taki zestaw? https://craftcleaners.pl/product/102466889-hydro-zestaw-jesienny-?utm_source=tiktok&utm_medium=paid&utm_id=1844350951283713&utm_campaign=%5BJESIE%C5%83%202%5D%2027.09&ttclid=E_C_P_CtoBKfYogNXJc8SL2YiFu77KglpOob65vNwJFegRLTOIOD4cY31Pvq5nB1A2rKmlFva5kUtVRl7Gz2by-cIKK3SoCMuTTD3BDFz4IrFC2XgTkBADBCOCxpY-tVIXvlR6YbeBnphx6_VlRYCWFindC8ffBXaRjmy4lT4N28nFfOiVDK_4VewPH4Iil-cuehdYTSMmFeCVBPhOkNqORURr6r493sQiM3aRhsMyxP5sskf7rmueoMmpG4o2X7MmTH5WtAm1nPFkz1ippLgFWI80V7pSaYrLZeQzx5JCC2gSBHYyLjAWysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
analyzator Opublikowano 28 Września Zgłoś Opublikowano 28 Września @pikoko14 wybrałbym raczej te z reklam z facebooka
pikoko14 Opublikowano 28 Września Zgłoś Opublikowano 28 Września A co polecicie podobnego i sprawdzonego? Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
MMCzysci Opublikowano 28 Września Zgłoś Opublikowano 28 Września @pikoko14, to najprawdopodobniej jakiś chłam, o ile w ogóle coś by Ci przysłali. Najprościej jest oblecieć wszystko z wyjątkiem przedniej szyby SSW. A jeżeli chcesz coś konkretniejszego, to polecam lekturę odpowiednich działów forum.Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
baleno Opublikowano 28 Września Zgłoś Opublikowano 28 Września Witam czy APC nadaje się do cotygodniowego / co dwa tygodnie mycia felg aluminiowych ? Rozcieńczyć to 1:5 ??? Felgi alu malowane proszkowo , w chwili obecnej używam krwawej felgi od Moje auto. Ale dowiedziałem się że częste stosowanie tak mocnej chemia może negatywnie wpłynąć na inne elementy w okolicy koła ... Hamulce , zaciski ....?
keza Opublikowano 28 Września Zgłoś Opublikowano 28 Września @baleno możesz , tylko polecam mniejsze stężenie 1:15. Częste stosowanie iron remover ma negatywny wpływ na elementy metalowe.
banano7 Opublikowano Wtorek o 13:34 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 13:34 W dniu 26.09.2025 o 11:52, xadamx napisał(a): Ja polerowałem tlenkiem ceru na padzie filcowym. Dużo roboty przy tym nie ma. Polerka yato się nada czy musi być rotacja ?
analyzator Opublikowano Wtorek o 15:03 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 15:03 a może mi podpowiecie. Mam drobne dwa odpryski od kamienia na szybie. Ogarnę sam tymi gotowymi zestawami jak z K2 i pewnie inne? czy się bawić i podjechać na usługę?
xadamx Opublikowano Wtorek o 19:37 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 19:37 6 godzin temu, banano7 napisał(a): Polerka yato się nada czy musi być rotacja ? Ja używam rotacji także co do maszyny DA (bo pewnie o nią pytasz) sie nie wypowiem.
Dim3n Opublikowano Środa o 14:27 Zgłoś Opublikowano Środa o 14:27 Wiem, że nie ma idealnego rozwiązania. Co wybrać do one step na 18 letni lakier BMW (Black Saphire metalic) Pasta Zvvizer MC3000 + Pad Honey Combination Seria U One step Maszynka da 9mm to dobre połączenia czy wybrać coś innego ?
keza Opublikowano Środa o 14:30 Zgłoś Opublikowano Środa o 14:30 @Dim3n ja zaproponuję zmianę pada na Bestię od Honey ze względu na mały skok maszyny. 1 1
Dim3n Opublikowano Środa o 21:46 Zgłoś Opublikowano Środa o 21:46 7 godzin temu, keza napisał(a): @Dim3n ja zaproponuję zmianę pada na Bestię od Honey ze względu na mały skok maszyny. Dziękuję bardzo zaufam radzie, czy nie zostawi mi on dużego bałaganu ?
keza Opublikowano Czwartek o 05:27 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 05:27 @Dim3n z tą pastą nie powinien zostawić bałaganu, przy najmniej ja nie mam z tym padem problemów a używam DA 15mm.
Mumins Opublikowano Czwartek o 06:34 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 06:34 W dniu 30.09.2025 o 15:34, banano7 napisał(a): Polerka yato się nada czy musi być rotacja ? Ktoś mnie kiedyś straszył, że DA może spowodować pęknięcie szyby. Wątpię by się tak miało stać, Amerykanie regularnie na filmikach używają tych maszyn do oczyszczania szyb. Także do dzieła
ad.am Opublikowano Czwartek o 18:27 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 18:27 Czy ktoś spotkał się z sytuacją, żeby strumień z dyszy spryskiwacza spowodował takie coś? Wygląda jak zadrapanie (nie jest to zaciek). Pojawiło się latem i się powiększa. Pojawiło się w czasie, gdy używałem letni płyn De secreto, choć pewnie to bez znaczenia, bo normalnie korzystam z płynu z Orlenu i zjawisko postępuje. Co ciekawe, druga dysza też ma taki ślad, ale ledwo widoczny O co może chodzić?
DaV Opublikowano Piątek o 14:48 Zgłoś Opublikowano Piątek o 14:48 @ad.amzaciek z osadu, ja takie coś załatwiam Aqua APC. 20 godzin temu, ad.am napisał(a): Co ciekawe, druga dysza też ma taki ślad, ale ledwo widoczny bo obydwie dysze nie sa tak samo ustawione i jedna wali wyżej a druga niżej. 20 godzin temu, ad.am napisał(a): bo normalnie korzystam z płynu z Orlenu i zjawisko postępuje. Po każdym płynie będziesz to miał bo żaden nie jest na wodzie demineralizowanej.
xadamx Opublikowano Piątek o 15:33 Zgłoś Opublikowano Piątek o 15:33 W dniu 2.10.2025 o 08:34, Mumins napisał(a): Ktoś mnie kiedyś straszył, że DA może spowodować pęknięcie szyby. Wątpię by się tak miało stać, Amerykanie regularnie na filmikach używają tych maszyn do oczyszczania szyb. Także do dzieła Ja bym na pewno nie użył jeśli szyba ma jakieś uszkodzenia, odpryski które wymagają przynajmniej naprawy. Spodziewam się, że wibracje z DA spowodują pęknięcie w tym miejscu.
Rekomendowane odpowiedzi