Kuba1 Opublikowano 14 godzin temu Zgłoś Opublikowano 14 godzin temu 57 minut temu, Mii11 napisał(a): Panowie, próbował ktoś z was aplikować szampon przez pianownice, zamiast z wiadra? Zauważyłem, że za granicą to popularna metoda, u nas już niekoniecznie. Jestem ciekaw, jakie są minusy tej metody. Domyślam się, że może chodzić o poślizg. Robię to nałogowo, ale samochód w miarę czysty jest przed myciem Dodatkowo dwa wiadra również z szamponem, takie zboczenie
analyzator Opublikowano 13 godzin temu Zgłoś Opublikowano 13 godzin temu @Mii11 nie a w sumie miałem spróbować. Tyle że przyadalaby się druga pianownica. Za to odpada drugie wiaderko. Natomiast zupełnie nie czuje szamponu na rękawice.
Mii11 Opublikowano 9 godzin temu Zgłoś Opublikowano 9 godzin temu @Kuba1 Jakiego szamponu używasz? Niby z obecnego jestem zadowolony, ale do tej metody pewnie potrzeba czegoś z dobrą pianą,
Kuba1 Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu @Mii11 Godzinę temu, Mii11 napisał(a): @Kuba1 Jakiego szamponu używasz? Niby z obecnego jestem zadowolony, ale do tej metody pewnie potrzeba czegoś z dobrą pianą, Ewocar shampoo lub sonax energy Próbowałem też Dodo Born to be mild i chemical guys stepper, gorsza piana ale też spoko. Transita na szybko jadę piana i jedno wiadro( oczywiście po prewashu) i nic złego się nie dzieje E30 piana i dwa wiadra( jedno z szamponem) niesamowity poślizg to daje i zero mikrorysek
Mii11 Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu @Kuba1 Dzięki, wypróbuje ewocar. Właśnie szukałem tańszej alternatywy dla koch gsf albo czegoś podobnego.
keza Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu @Mii11 ja w ostatnim czasie też często korzystam z tej metody, nie zauważyłem na razie minusów. Poślizg na plus.
Rekomendowane odpowiedzi