majkel207kj Opublikowano 20 Marca Zgłoś Opublikowano 20 Marca Panowie macie jakiś patent na docieranie past Kocha, pracuje głównie f6 albo h9 , pięknie się robi ale dotarcie tragedia, pracuje czy to na rotacji czy DA z raczej niskie obroty, próbowałem różne stężenia IPY i dalej kupa czasu dotarcie
belzebiasz Opublikowano 20 Marca Zgłoś Opublikowano 20 Marca @majkel207kj mikrofibra namoczona w czystym tzn bez polimerów, szamponie rinseless (u mnie DIY) - moje odkrycie ubiegłego roku 2 1
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 20 Marca Partner forum Zgłoś Opublikowano 20 Marca @belzebiasz @majkel207kj Dokładnie DIY Rinseless i nawet najstarsza menzerna robi się przyjemna: 2
xadamx Opublikowano 20 Marca Zgłoś Opublikowano 20 Marca W dniu 18.03.2025 o 22:24, Szpako99 napisał(a): Przepraszam cię, ale nie zrozumiałem @yas też właśnie rozważałem. Wytnie trochę? Oczywiście. Z VAGiem fajnie wspólpracuje: Angelwax Enigma AIO+ pad Evoxa Sleeker Wool Furious Lily i maszyna o skoku 15/21mm lub planetarna np. flex XCE. 1
magal Opublikowano 24 Marca Zgłoś Opublikowano 24 Marca Szanowni, Co teraz stosuje się do mycia dachów kabrio oraz ich późniejszego zabezpieczenia? Z góry dzięki za wskazówki.
Moderator Eryczek Opublikowano 24 Marca Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Marca W zeszłym roku, asystowałem koledze podczas czyszczenia i impregnacji materiałowego dachu w jego Audi A4. Wcześniej używał przez kilka lat, tradycyjnie 303 Fabric Guard i twierdził że było OK. W zeszłym roku kupił Ultracoat Spotless Fabric 2.0. Ja nie mam porównania ale kolega po jakimś czasie stwierdził że Ultracoat chyba lepiej odpycha mu wodę z dachu. Przy czym: - różnica nie były jakieś powalająca - 303 którą używał wcześniej, stała już kilka lat w garażu a Ultracoat to była nowa butelka - mogło to mieć wpływ na zachowanie chemii. 1
Mumins Opublikowano 24 Marca Zgłoś Opublikowano 24 Marca Warszawa i okolice, obszycie deski skórą (auto z Japonii i oryginalna skóra się odkleiła), S-coupe. Czy ktoś ma firmę godną polecenia?
analyzator Opublikowano 30 Marca Zgłoś Opublikowano 30 Marca Essence ile minimalnie czekać zanim nałożę wosk? Wypracowany maszynowo na ostro.
Moderator Eryczek Opublikowano 30 Marca Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Marca Wg mojego doświadczenia, minimalnie to 4 godziny a optymalnie to zostawienie auta na noc w garażu.
analyzator Opublikowano 30 Marca Zgłoś Opublikowano 30 Marca @Eryczek skończyło się na 3 z braku czasu. Może nie spłynie
Moderator Eryczek Opublikowano 30 Marca Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Marca @analyzator przetarłeś go jakimś prepem przed położeniem wosku?
analyzator Opublikowano 30 Marca Zgłoś Opublikowano 30 Marca @Eryczek nope. Traktuje jak glaze. Ma zostać.
Moderator Eryczek Opublikowano 30 Marca Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Marca @analyzator to jestem ciekawy efektu. Tzn. look na pewno bedzie bez zarzutu ale obstawiam ze trwałość wosku mocno ucierpi. Strata to wszak niewielka dla kogoś kto lubi woskować:) Daj znać za jakiś czas, jak sie sprawa z trwałością wosku rozwinęła. 1
zeea Opublikowano 31 Marca Zgłoś Opublikowano 31 Marca W 2023r. położyłem na 3godzinnego Essence powłokę Admire. Podobno do dziś wszystko w porządku, pisze w porządku bo na oczy nie widziałem, ale właściciel twierdzi że jest nadal ok 1
StanDL Opublikowano 2 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia Czy przed mechanicznym czyszczeniem szyby ADBL Glass Polish zwilżać pada wodą?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
imola33 Opublikowano 2 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia Cześć wam. Wracam do gry w tym roku właśnie poleruję Alfę, ale skończył mi się prep i ipa. Przemywam panele DIY Rinseless. Czy po tym mogę wskoczyć z HDC, czy wypadałoby pierw odtłuścić z pozostałości pasty polerskiej? Ktoś testował jak siada Nattys na HDC?
mojito Opublikowano 2 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2 godziny temu, StanDL napisał(a): Czy przed mechanicznym czyszczeniem szyby ADBL Glass Polish zwilżać pada wodą? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Ja nigdy nie zwilżałem i było ok
Mumins Opublikowano 2 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 4 godziny temu, imola33 napisał(a): Cześć wam. Wracam do gry w tym roku właśnie poleruję Alfę, ale skończył mi się prep i ipa. Przemywam panele DIY Rinseless. Czy po tym mogę wskoczyć z HDC, czy wypadałoby pierw odtłuścić z pozostałości pasty polerskiej? Ktoś testował jak siada Nattys na HDC? Jaką pastą działasz?
Mumins Opublikowano 3 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia @imola33 Nie znam, więc dla pewności efektu przed HDC, wymyłbym prepem. Wrzuć rezultat w odpowiednim miejscu. Zawsze z przyjemnością spojrzę na Twoją 33 1
analyzator Opublikowano 3 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia @imola33 to zwykłe dosyć tłuste czy też mokre pasty więc zgodnie ze sztuką do wymycia. Jak nie masz ipy ani inspekcji to poszukaj w barku wódeczki albo rozejrzyj się za płynem do szyb opartym na alkoholu. 1
imola33 Opublikowano 3 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia @Mumins chętnie, ale nie ma się czym chwalić. Odświeżyłem po prostu, bo miejscami lakier zaczynał się robić matowy od rys od mycia. Jak przemyłem sobię z ciekawości kilka miejsc to widzę, że zostało sporo drobnych rys, pomimo tego, że leciałem Honey 2face na da 15mm a potem miękki (zbyt miękki?) NAT. No ale dwa etapy odwalone w bardzo mocnym pośpiechu w jakieś 3.5h, a priorytetem nie było wycinanie każdej ryski, tylko ogólne odświeżenie i wycięcie grubych swirli, bo coś się ich narobiło w ostatnim czasie. Resztę mam nadzieję zrobi HDC. @analyzator nie piję, ale patent z wódką dobry
StanDL Opublikowano 3 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia Ja nigdy nie zwilżałem i było ok Bezpośrednio na szybę też nie dajesz?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
mojito Opublikowano 3 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia Godzinę temu, StanDL napisał(a): Bezpośrednio na szybę też nie dajesz? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Zawsze aplikuję małe groszki na pada i rozprowadzam po szybie
imola33 Opublikowano 3 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia Panowie, jak to jest z tym HDC? Nie idzie tego dotrzeć bo zostawia hologramy (smugi) Zostawić jak jest i zejdzie przy ścieraniu wosku, czy trzeć do sucha? Fibrę nawilżyć? Czy może trzeba go bardziej wypracować? Nakładam go da 15
Rekomendowane odpowiedzi