Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A to przy tej okazji pytanko do was. Jest sens używania hydro płynów do szyb jak na samochodzie jest działająca zdrowa wycieraczka? Czy to pytanie z gatunku skoro mam wosk to teraz będę jechał bez klik detailera bo jestem hardkorem?😉

Zakładam że takich płynów Nie używamy od wewnętrznej strony ale nie wiem z jakiego powodu 😉 Nie mam doświadczenia powiedzcie coś 

Opublikowano

@analyzator Ja co jakiś czas myję szyby płynem z dodatkiem NW. Moim zdaniem jest to kwestia indywidualna, ja używam ich jak NW ma już trochę nalatane. Od środka nie stosowałem, kiedyś słyszałem hasło żę szyby parują od wewnątrz po umyciu takim płynem. To jest tylko słyszane i nigdy nie sprawdzalem tego.

Opublikowano

Myłem UltraCoat Superior Glass szyby wewnątrz i nic takiego nie zaobserwowałem 🙂 Jak dla mnie to płyny z NW robią robotę na lusterkach i szybach bocznych 🙂 

Opublikowano

W V40 mam Aqua Glass Protection na wszystkich szybach, co parę myć myję szyby właśnie Ultracoat Superior Glass i różnicy nie widzę. Ten płyn doceniam w busie/lawecie na lusterkach i bocznych szybach, pomaga szczególnie w nocy kiedy ciągniesz za sobą przyczepę która ma długość 10m i pada deszcz, woda szybciej ucieka z szyb co znacznie poprawia widoczność w lusterkach 🙂 

Opublikowano

Szybki dressing w stylu Coco tire booster? Warunek fajny zapach (nie rozpuch jak good stuff) i miła aplikacja na oponę z wzorem/na mokro.Może być większe opakowanie:)