Pulse Opublikowano Sobota o 20:10 Zgłoś Opublikowano Sobota o 20:10 właśnie głównie o zabezpieczenie mi chodzi w oczy kłuje, że jest niezabezpieczone a nie, że to jakoś widac
analyzator Opublikowano 21 godzin temu Zgłoś Opublikowano 21 godzin temu @Pulse dobrze oczyść, może nawet lekko rusz papierkiem. Sama zaprawka - nie na raz pędzlem a spokojnie kilka razy np wykałaczką. Lakier zaprawkowy się obkurcza jak wysycha. W ten sposób nałożysz w miarę równo. Będzie mniej widać. Pędzlem jest szansa że zrobisz górkę. Jak widać blachę a nie podkład to na dół najpierw rstop. 1
damian_acc Opublikowano 19 godzin temu Zgłoś Opublikowano 19 godzin temu W dniu 21.01.2025 o 11:54, powerf napisał(a): @damiano87 ECH2O + AG Sapphire @Gardor Śliskość, połysk, kropling, sensowna rwałość Wszystko co najlepsze. Od momentu jak zacząłem miksować ECH2O z BSD a potem AG Sapphire, nie czuję najmniejszej potrzeby stosowania żadnych nowych wynalazków. Spełnia wszystko moje oczekiwania i daje za każdym razem takie same rezultaty A można to kłaść na auto na którym jest wosk? Pytanie dotyczy zarówno wosków naturalnych jak i syntetycznych (u mnie głównie Fusso)
analyzator Opublikowano 13 godzin temu Zgłoś Opublikowano 13 godzin temu @damian_acc nie można. Odpada lakier
damiano87 Opublikowano 12 godzin temu Zgłoś Opublikowano 12 godzin temu @damian_acc pewnie, że można 1
Gardor Opublikowano 9 godzin temu Zgłoś Opublikowano 9 godzin temu W dniu 25.01.2025 o 16:21, analyzator napisał(a): Takie pytanko w mało fajnych okolicznościach. Czy jak da się wyregulować przedni zderzak w samochodzie? Niestety ale mógł się odkształcić i nie wrócić „już taki sam” jak był fabrycznie. Nie ma problemu żadnego z radarem od tempomatu? Pytam bo czasami takie cofnięcie w przód wymaga potem kalibracji radarów… Podobnie jest jak ktoś wjedzie w tył auta, niby zderzak wróci do normalnej pozycji i wydaje się że wszystko ok a zdejmie się zderzak a tam belka skrzywiona. Znajomy miał tak Mini niby lekko odrapany tylny zderzak a po zdjęciu zderzaka wyszło że belka pogięta.
analyzator Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Opublikowano 7 godzin temu @Gardor nie to raczej takie delikatne nagniecenie. Chyba mi się udało to wszystko ogarnąć bez ściągania. Powiedziałbym że wciąż widzę różnicę grubości włosa ludzkiego Nie pozdrawiam takich kanali co uszkadzają samochody i sobie odjeżdżają. A przy okazji może macie na to pomysł. Moja posadzka żywiczna postanowiła się odkleić. Akurat w miejscu gdzie jest dylatacja betonu. Wywaliłem wszystko co się odrywało. Psiknąłem jakimś lakierem podkładowym szarym żeby nie raziło w oczy. Oczywiście wszystko przygotowane papierkiem i tak dalej odtłuszczone. Wylałem sobie na to żywicę przezroczystą techniplast 400. Problem jest taki że wszystko to mi wcieka do środka do dylatacji. A chciałbym to wylać na równo. Mniej ważna jest estetyka. Powoli godzę się z myślą że ściągnę tą podłogę i położę od nowa lepiej. Materiał chyba spoko ale wykonawca siusiak. Pomysł jest taki że jak to trochę przyschnie to zasypie samą szczelinę piaskiem i dalej będę zalewał żywicą. Czy ktoś się na tym zna? Druciarstwo.
Rekomendowane odpowiedzi