Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
51 minut temu, kivlov napisał(a):

BH Touchless jest gdzieś promo bo na allegro niestety wysoka cena jak za 1l.

Od razu kupuj 5L. BH tylko wtedy jest opłacalny. Przy 1L opakowaniach zawsze u nich jest cena kosmiczna. Zajrzyj na Showcarshine. @CAR CRAZYma promki na BF.

https://showcarshine.pl/wyszukiwanie-zaawansowane?orderby=position&orderway=desc&id_category_search=0&id_manufacturer_search=0&search_query=touch&submit_search=

• Lubię to 1
Opublikowano

Jakie jest skuteczne stężenie na litr w pianownicy tego BH touchless żeby była śmietana? 1/10 wystarczy?

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
9 godzin temu, bobwoj napisał(a):

Shiny Garage Pre-Wash Citrus Oil

W zimie takie stężenie stosowalem jak było dużo syfu drogowego.  Auto było zabezpieczone to radził sobie dobrze. Ogólnie korzystam z Ewocar Alka i BH Auto Foam w oprysku. Ostatnio kupiłem wspomniane BH Touchlessa ale jeszcze nie testowałem.

Opublikowano

Wczoraj umyłem auto, przy osuszaniu pryskałem Sapphirem. Jak myślicie jest sens dzisiaj położyć drugą warstwę Sapphira albo np Turtle Wax Ice Wosk Hydrofobowy? Dwie warstwy Sapphira przedłużą jego trwałość czy nie? Bo na Sapphira położyć Turtla to chyba słaby pomysł?

• Moderator
Opublikowano
Godzinę temu, flatron007 napisał(a):

Wczoraj umyłem auto, przy osuszaniu pryskałem Sapphirem. Jak myślicie jest sens dzisiaj położyć drugą warstwę Sapphira albo np Turtle Wax Ice Wosk Hydrofobowy? Dwie warstwy Sapphira przedłużą jego trwałość czy nie? Bo na Sapphira położyć Turtla to chyba słaby pomysł?

Nie warstwować. Pytaniejest inne: w jakim stanie jest Twoj lakier? Kiedy była dekontaminacja chemiczna i mechaniczna ostatni raz? Bo pytanie teraz jak na długo zwiąże się ten produkt i na czym poleży.

Ostatnio znajomy wymył auto i popsikał a lakier chropowaty pod skórą.... długo to nie posiedzi.

• Partner forum
Opublikowano
18 godzin temu, bobwoj napisał(a):

Jakie jest skuteczne stężenie na litr w pianownicy tego BH touchless żeby była śmietana? 1/10 wystarczy?

Z Touch Less-a nigdy nie będzie śmietany bo to jest bardziej oprysk. Auto Foam ma mocniejsze spienienie.    Touch Less w nowej wersji do najwyższej skuteczność potrzebuje trafić na auto w rozcieńczeniu 2%. 

20 godzin temu, kivlov napisał(a):

BH Touchless jest gdzieś promo bo na allegro niestety wysoka cena jak za 1l.

Weź pod uwagę że TL używasz stężenia od 1 do 2% więc przy 2% z 1L wyjdzie ci  50L gotowego roztworu.

Na jedno auto z oprysku przeważnie wystarczy 1 L roztworu.

Wychodzi że w tym mocniejszym stężeniu z jednej butelki 1L TL umyjesz auto od 40 do 50 razy w zależności od rozrzutności.

Opublikowano

Czy na folie PPF można używać zwykłych QD czy tylko dedykowanych?

Opublikowano

Zdecydowanie lepszy wybór, chociaż to też nie jest 100% przyjazny środek dla opon, dlatego stężenia nie używaj kosmicznie wysokiego - zależy też, jakie APC.

Wyryte w skale z S20 FE 5G

Opublikowano

Mam sporo pasty Menzerna 3w1 i chciałbym zrobić małą korektę lakieru. Następnie chcę położyć Cleantle Admire. Czy wystarczy, że przed powłoką odtluszczę IPĄ K2 Klinet Pro? 

Ten wosk w menzernie jest kiepski, ale nie wiem czy sama IPA to usunie skutecznie.