pablo15005 Opublikowano 10 Listopada Zgłoś Opublikowano 10 Listopada @daniel87 dokładnie, pasta mega u mnie jedna z najczęściej używanych
Putkowski07 Opublikowano 10 Listopada Zgłoś Opublikowano 10 Listopada Czym szybę polerować oprócz tlenku ceru. Widziałem pasty które się ładnie układają na szybie i tak nie chapią. ktoś coś poleca?
jelinski17 Opublikowano 10 Listopada Zgłoś Opublikowano 10 Listopada @Putkowski07 pewnie chodzi Ci o pollux glass , nie chlapie tak ale ma też mniejszą siłę cięcia niż czysty tlenek ceru
Putkowski07 Opublikowano 10 Listopada Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 4 minuty temu, jelinski17 napisał(a): @Putkowski07 pewnie chodzi Ci o pollux glass , nie chlapie tak ale ma też mniejszą siłę cięcia niż czysty tlenek ceru Zastanawiam się właśnie nad czymś mniej inwazyjnym jeśli chodzi o bałagan. a także w jakich proporcjach rozrobić tlenek ceru
karacz Opublikowano 10 Listopada Zgłoś Opublikowano 10 Listopada Godzinę temu, jelinski17 napisał(a): @Putkowski07 pewnie chodzi Ci o pollux glass , nie chlapie tak ale ma też mniejszą siłę cięcia niż czysty tlenek ceru Mówimy o tej paście? Da radę w miarę spoko ogarnąć szybę czołową? Jaki pad do tego najlepiej?
kivlov Opublikowano 11 Listopada Zgłoś Opublikowano 11 Listopada Hejka, Po jakim czasie od nałożenia ceramiki cleantle admire moge narzucić QD?
AndrewZS Opublikowano 11 Listopada Zgłoś Opublikowano 11 Listopada Tak jak każdą chemię, po 7 dniach. Tylko po co?
pablo15005 Opublikowano 11 Listopada Zgłoś Opublikowano 11 Listopada @kivlov Nikt Ci tego nie zabroni, chociaż producent mówi żeby nie zapychać powłoki jakimiś qd bo to może się przyczynić do łapania ws... Ale weź wytrzymaj nie pomiziac fibra a jeszcze po neoxalu 777 ten lakier taki sztos w dotyku że szok
kivlov Opublikowano 11 Listopada Zgłoś Opublikowano 11 Listopada Pytam bo już się nie mogę doczekać czyszczenia auta. QD mam Gold'a więc fajnie przyciemnia i nadaje śliskości. Czyli rozumiem, że teraz nie mam używać QD po ceramice?
xadamx Opublikowano 11 Listopada Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 1 godzinę temu, kivlov napisał(a): Czyli rozumiem, że teraz nie mam używać QD po ceramice? Jeśli tylko masz ochotę to czemu nie. Mimo, że to nie będzie miało większego sensu.
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 11 Listopada Partner forum Zgłoś Opublikowano 11 Listopada @daniel87 Nie ma co szkodować, przecież to w PL nadal jest dostępne. 1
Lukasz-odkrywca Opublikowano 12 Listopada Zgłoś Opublikowano 12 Listopada Hej, szukam czegoś do awaryjnego odpalenia auta chodzi o typowy powerbank coś typu baseus, green cell. Co polecacie ? Budżet do ok 400zł Samochód to 2.0tdi
Moderator Domel Opublikowano 12 Listopada Moderator Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 8 minut temu, Lukasz-odkrywca napisał(a): Hej, szukam czegoś do awaryjnego odpalenia auta chodzi o typowy powerbank coś typu baseus, green cell. Co polecacie ? Budżet do ok 400zł Samochód to 2.0tdi Ja na początku też startowałem od tej kwoty, ale z czasem dozbierałem hajs - ze wzgledu na diesla - na NOCO GB70 Doj#bany sprzęt. Odpala traktory, pompuje SUPy do 1 bara, zasila komórki, odpalał focusa od strzala. 1
Robak Opublikowano 12 Listopada Zgłoś Opublikowano 12 Listopada @Lukasz-odkrywcaKilka miesięcy temu kupiłem coś takiego. Kilka trupów tym odpaliłem i nie miałem żadnego problemu wiec się sprawdza. https://allegro.pl/oferta/5w1-powerbank-booster-jump-starter-12v-2000a-16829032477 1
La dżuma Opublikowano 13 Listopada Zgłoś Opublikowano 13 Listopada Hej, jakie pady do rotacji polecacie (szukam rozmiarów pod talerze 30 i 75mm dla Flex 8-4 80) ? Czy pady z Lake Country beda ok, czy nadaja sie tylko pod DA? Jest generalnie jakieś rozróżnienie na pady pod rotację i pady pod DA, czy sam stworzyłem sobie właśnie problem? 1
zeea Opublikowano 13 Listopada Zgłoś Opublikowano 13 Listopada @La dżuma pady z dziurką teoretycznie są pod DA ze względu na odprowadzanie ciepła. Ale spokojnie możesz je stosować naprzemiennie DA-Rotacja. Nic się nie stanie ewentualnie wybuchną 1
La dżuma Opublikowano 13 Listopada Zgłoś Opublikowano 13 Listopada @zeea Tak też czułem, ale zawsze lepiej się upewnić u źródła Generalnie z tego co próbowałem się zorientować w międzyczasie to raczej zalecane do rotacji są pady waflowe lub dziurkowane - na youtubach radzili unikać padów płaskich, gdzie powierzchnia styku z lakierem jest duża. Jeżeli chodzi o Lake Country, to teoretycznie ma jakąś serię CSS Rotary, specjalnie dedykowaną do rotacji, ale z tego co widzę, na polskich rynku jest to trudno dostępne lub w ogóle tego nie ma. Znalazłem jedynie CSS SDO oraz CSS HDO, oba dedykowane do DA. No nic, zamawiam tak jak polecasz, bo inaczej oszaleję
Mr.Wolf Opublikowano 14 Listopada Zgłoś Opublikowano 14 Listopada Czy przy obecnych temperaturach poniżej 10 stopni i sporej wilgotności jest sens położenia Dluxa na felgi? Przyjmie się to w ogóle? Życie mnie przytłoczyło i nie ogarnąłem jeszcze zimowego kompletu
Iggo007 Opublikowano 14 Listopada Zgłoś Opublikowano 14 Listopada @Mr.Wolf kiedyś gdzieś czytałem że zalecana temperatura położenia najlepiej między 10 a 30 stopni Celsjusza
Mr.Wolf Opublikowano 14 Listopada Zgłoś Opublikowano 14 Listopada Są powłoki mniej i bardziej wymagające pod względem warunków przy aplikacji, stąd pytanie o Dluxa, bo nie mogłem nigdzie znaleźć info o sugerowanym przedziale temperatur i wilgotności. Zdrowy rozsądek podpowiada, że obecna aura to już lekka przeginka dla powłoki. W najgorszym razie zamiast powłoki wleci raz na jakiś czas wet coat i tyle - świat się nie skończy.
Rafal9304 Opublikowano 14 Listopada Zgłoś Opublikowano 14 Listopada Co polecacie do zabezpieczenia uszczelek przed przymarzaniem ? Skończył mi się SG Seal Separator i zastanawiam się nad Elite Detailer Gum Protector, a może coś innego ?
SerowyCheetos Opublikowano 15 Listopada Zgłoś Opublikowano 15 Listopada @Rafal9304 Ja używam sonaxa o nazwie „silikon do uszczelek” czy zabezpiecza? Oczywiście, widać że uszczelka jest odżywiona. Czy zapobiega przymarzaniem drzwi? Jasne że nie! Jaki z tego wniosek? Jeśli zależy Ci na czymś więcej niż tylko odżywienie uszczelek to ten produkt Ci się nie spodoba
Rafal9304 Opublikowano Piątek o 19:06 Zgłoś Opublikowano Piątek o 19:06 SG Seal Separator właśnie trochę zabezpieczał przed przymarzaniem, chyba zamówię go jeszcze raz.
Rekomendowane odpowiedzi