Syrio Opublikowano 6 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października Panowie, Gyeon can coat - jak najlepiej aplikować i przechowywać? Nie miałem nigdy do czynienia a chce na auto żony na zimę zarzucić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 6 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października @marcineke mamy temat o oświetleniu miejsca pracy jest tam sporo fotek opinii inspiracji. U mnie wygrywają flood. Masz wersję 50 w x 4 jest jasno. Jak ci mało dokładasz następne cztery. Prowadzisz sobie oddzielne obwody I zapalasz co chcesz. Ledvance to z pamięci Marka Osram. Masz 5 lat gwarancji. Jedna sztuka 120 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SerowyCheetos Opublikowano 6 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października @Syrio Ja aplikowałem używając suede, a przechowuje w domu w szafce, mocno dokręciłem korek. Po niecałym roku od otwarcia aplikowałem na auto i nie czułem żeby się z powłoką cos stało, śmierdzi jak śmierdziała, aplikacja banalna jak podczas otwarcia z pudełka. Myślę że jak masz w domu jakieś chłodniejsze miejsce, albo piwnicę to będzie to lepsze miejsca na jej przechowanie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcineke Opublikowano 6 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października @analyzator dzięki, obadam temat, teraz używam takiego naświetlacza oprócz tego że razi to źle się przy nim pracuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 6 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października @marcineke fotki z włączonymi lampami są na Fix ISO oraz czas i balans bieli. Pierwsza z podstawowym oświetleniem trzy razy 40 w lampa sufitowa. Druga z włączonym jednym floodlightem a trzecia włączone wszystkie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 6 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października Szukam czegoś całkiem trwałego (jako samodzielna ochrona) i szybkiego w aplikacji. COLLINITE 100 Beadcoat Ceramic + Graphene Dobre to będzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrio Opublikowano 6 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 3 godziny temu, SerowyCheetos napisał(a): @Syrio Ja aplikowałem używając suede, a przechowuje w domu w szafce, mocno dokręciłem korek. Po niecałym roku od otwarcia aplikowałem na auto i nie czułem żeby się z powłoką cos stało, śmierdzi jak śmierdziała, aplikacja banalna jak podczas otwarcia z pudełka. Myślę że jak masz w domu jakieś chłodniejsze miejsce, albo piwnicę to będzie to lepsze miejsca na jej przechowanie Dzięki! Warto warstwowac can coat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SerowyCheetos Opublikowano 6 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2 godziny temu, Syrio napisał(a): Dzięki! Warto warstwowac can coat? Ja nigdy nie warstwowałem, to już pytanie do innych osób, niestety tutaj nie pomogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 6 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października Właśnie znalazłem coś niepokojącego na lakierze. Słupek a wyraźnie czyms dostał Wygląda na to że punktowo przebiło się pod podkład i widzę lekko rudo. Mam lakier zaprawkowy ale przede wszystkim trzeba by to czymś oczyścić i zabezpieczyć. Mogę to wydrapać papierkiem do czystego. Mam lakier zaprawkowy. Pewnie pomiędzy przydałby się jakiś podkład? Mamy też r stopa. Pomocy bo się na tym nie znam w ogóle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 6 Października Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 23 godziny temu, Iggo007 napisał(a): @Domel a mr rag 380 jakieś opinie? Nie znam niestety - daj linka pls. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 6 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 3 godziny temu, analyzator napisał(a): Pomocy bo się na tym nie znam w ogóle Jeśli masz to mozesz spróbować punktowo czystym kwasem Cleantech-a. Ja do takich rzeczy stosuję Fosol, trzymam przez dobę na rdzy. Teraz już niestety nie do zdobycia. Są jakieś jego zamienniki ale nie wypowiem się na temat skuteczności. Dodam tylko, że pewien znajomy stosuje czystego Cleantecha do lutowania, a Fosol też się świetnie w tej roli sprawdza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iggo007 Opublikowano 6 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października @Domelhttps://sklep.motogo.pl/mr-rag-40x40cm-green-edgeless-380gsm-mikrofibra-zielona-bezszwowa-12-pack Taka sama gramatura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 7 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października @xadamx żeby oczyścić chemicznie? Jakieś kwasy mam tylko pytanko czy nie lepiej mechanicznie a na to stop czy podobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 7 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 1 godzinę temu, analyzator napisał(a): @xadamx żeby oczyścić chemicznie? Jakieś kwasy mam tylko pytanko czy nie lepiej mechanicznie a na to stop czy podobne. Fosol z rdzą radzi sobie idealnie. To jest jego zamiennik (A:9176478332) ale jak już wcześniej wspomniałem, nie znam jego skuteczności bo mam jeszcze końcówkę tego starego. Pewnie jak mi się skończy za jakiś czas to kupię zamiennik. Spróbuj kwasem do felg jeśli masz: nasącz wacik, przyklej go szczelnie taśmą do odprysku i zostaw na dobę. Na drugi dzień zmyj wodą i zabezpiecz. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 7 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października @xadamx okej to kolejność. odrdzewiacz (fosol czy inne kwasiwo pod ręką) wymycie rstop jakiś primer lakier zaprawkowy Szlifowanko polerowanko swissvax tak okej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 7 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października Godzinę temu, analyzator napisał(a): @xadamx okej to kolejność. odrdzewiacz (fosol czy inne kwasiwo pod ręką) wymycie rstop jakiś primer lakier zaprawkowy Szlifowanko polerowanko swissvax tak okej? Rstop możesz pominąć. Podkład epoksydowy lub reaktywny jeśli chcesz już mieć solidnie zabezpieczone. Przy zastosowaniu podkładu możesz odpuścić primer bo pewnie myślisz o zwykłym wypełniającym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 7 Października Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 21 godzin temu, Iggo007 napisał(a): @Domelhttps://sklep.motogo.pl/mr-rag-40x40cm-green-edgeless-380gsm-mikrofibra-zielona-bezszwowa-12-pack Taka sama gramatura ooooo dzieki obczaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 7 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października Epoksyd dajemy na gołą, wyczyszczoną blachę z rdzy (bardziej jako izolator). Wątpię żebyś to miejsce wyczyścił do zera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel207kj Opublikowano 8 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października Panowie jest coś podobnego do water golda pod kątem looku oraz łatwej aplikacji ale tańszego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian89 Opublikowano 8 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października Panowie jest coś podobnego do water golda pod kątem looku oraz łatwej aplikacji ale tańszego?Gyeon ceramic detailer - z mojego doświadczenia trochę mniej trwały za to trochę bardziej śliski, look i łatwość aplikacji podobne Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 8 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 14 godzin temu, zeea napisał(a): Epoksyd dajemy na gołą, wyczyszczoną blachę z rdzy (bardziej jako izolator). Wątpię żebyś to miejsce wyczyścił do zera. Stary to mają być zaprawki a nie naprawa lakiernicza. A patrząc na to w jakim stopniu ma skorodowane te odpryski to w mojej ocenie nic strasznego tam się nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 8 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października @xadamx spoko. Równie dobrze na takiej zaprawce można pominąć podkład (bo na co kupować 500ml na mały odprysk) i od razu zaciapkać lakierem Doskonale wiemy, że większość ludzi tak właśnie robi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 8 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 15 minut temu, zeea napisał(a): @xadamx spoko. Równie dobrze na takiej zaprawce można pominąć podkład (bo na co kupować 500ml na mały odprysk) i od razu zaciapkać lakierem Doskonale wiemy, że większość ludzi tak właśnie robi Oczywiście. Sam bym tak zrobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 8 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października Ale ja chcę to zrobić dobrze i nie będę zamalowywał korozji Btw mam pytanie o skóry. Może ktoś coś jednak. Bo temat w oczy się nie rzuca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba1 Opublikowano 8 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 26 minut temu, analyzator napisał(a): Ale ja chcę to zrobić dobrze i nie będę zamalowywał korozji Btw mam pytanie o skóry. Może ktoś coś jednak. Bo temat w oczy się nie rzuca. Ja swoją traktuje co jakiś czas cleanerem od cleante 1:2 i woskiem od manufaktury banan mango. Wszystko ma się dobrze, tyle że przebieg roczny to 2-3 tys km w ciepłe dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi