keza Opublikowano 19 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca @RAZERS jak masz kwas do felg lub Aqua to rozrób 1:20. Spryskaj, wypędzluj i spłucz. Powierzchnia musi być zimna 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz-odkrywca Opublikowano 19 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca Szukam dobrej lampy inspekcyjnej. Rozglądam się za czymś do 500 zł możecie coś polecić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 21 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca @marcinekei jak aplikacja tego repel, popełniona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcineke Opublikowano 21 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca @pablo15005 zaglądnij do działu Wash& Wax tam relacja 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 23 Lipca Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca Widział ktoś może ręczniki twisted pile podwójne grube ale o wymiarach 40x60 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NervGal Opublikowano 23 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca Jeśli nie muszą być dokładnie te wymiary, to Work Stuff Prince zdaje się spełniać te kryteria. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpako99 Opublikowano 24 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca Cześć, Troszkę przyspamowałem zdjęciami, ale ciężko mi uchwycić telefonem. Na jednym z elementów są rysy oraz dziwne zmatowienia. Podarowałem tą pastą KOCH F6, po inspekcji wszystko bylo ok. Po jakimś czasie znowu wyszło to na wierzch. Czy to możliwe że są to rysy po papierze ściernym i malowaniu? Skąd te zmatowienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 24 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca @Szpako99 chyba ktoś przeleciał papierem ściernym o małej granulacji ew. zapomniał "wykończyć" dużą granulacją przed polerowaniem. co do tego, że "wróciło" - być może nie było idealnie wymyte przed inspekcją i po myciu auta ukazał się stan faktyczny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpako99 Opublikowano 24 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 47 minut temu, CarlosBlack napisał(a): @Szpako99 chyba ktoś przeleciał papierem ściernym o małej granulacji ew. zapomniał "wykończyć" dużą granulacją przed polerowaniem. co do tego, że "wróciło" - być może nie było idealnie wymyte przed inspekcją i po myciu auta ukazał się stan faktyczny? Wątpię, wymywałem kilka razy, było bardzo ładnie, tylko grubasy zostały. Zastanawiają mnie też zmatowienia, jakby utleniony lakier. Spróbuję może mocniejszej kombinacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 24 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca Pany, jak ktoś z was używał lakieru zaprawkowego ( takiego w opakowaniu jak lakier do paznokci ) to po całej akcji jeszcze zabezpieczacie to bezbarwnym? Mam kilka takich małych punkcików, które szpecą mi wygląd i zastanawiam się jak to najlepiej ogarnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewZS Opublikowano 24 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca Jak kupowałem zaprawkowy do lakierów metalicznych, to zawsze w zestawie była baza i klar, w akrylach nie ma.potrzebyWysłane z mojego SM-S916B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 25 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 9 godzin temu, grechut napisał(a): Pany, jak ktoś z was używał lakieru zaprawkowego ( takiego w opakowaniu jak lakier do paznokci ) to po całej akcji jeszcze zabezpieczacie to bezbarwnym? Nie, W tym przypadku, jak np. system Ara nie ma takiej potrzeby. Dotyczy to zarówno lakierów uni jak i metalizowanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 25 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca @xadamx Właśnie z tym systemem ARA chce kupić zaprawkę. A powiedz mi.. później można normalnie po wyschnięciu zmatowić taką powierzchnię jakimś papierem wodnym i delikatnie przypolerowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 25 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2 godziny temu, grechut napisał(a): @xadamx Właśnie z tym systemem ARA chce kupić zaprawkę. A powiedz mi.. później można normalnie po wyschnięciu zmatowić taką powierzchnię jakimś papierem wodnym i delikatnie przypolerowac? Tak. Daj 24 godziny i możesz działać. Ale jak są to małe, punktowe zaprawki to ja nic nie kombinuję dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 25 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca Godzinę temu, xadamx napisał(a): Tak. Daj 24 godziny i możesz działać. Ale jak są to małe, punktowe zaprawki to ja nic nie kombinuję dalej. Mam puntkowe odpryski. A nakładasz tym pędzelkiem czy kupujesz te takie igłowe aplikatory? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 25 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 1 godzinę temu, grechut napisał(a): Mam puntkowe odpryski. A nakładasz tym pędzelkiem czy kupujesz te takie igłowe aplikatory? Fluid Pen. Lakier dodatkowo rozrzedzam rozcienczalnikiem do lakierów samochodowych tak aby swobodnie spływały (lecz nie był zbyt rzadki). Nie pytaj ile - robię to już na oko. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivlov Opublikowano 26 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca Macie jakiś sposób na zabrudzone zaciski hamulcowe? APC niestety nie pomaga nawet w bardzo mocnym stężeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikeLBN Opublikowano 26 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca @kivlov Kwas do Felg Np. CleanTech Clean Wheel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivlov Opublikowano 26 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca @MikeLBN jest to dużo lepsze od krwawej felgi Tenzi czy K2, bo to stosowałem i apc i nic, a chętnie coś kupię co naprawdę pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulek85 Opublikowano 27 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca Krótko: używam Ech2O bezwodnie. Niedługo zamierzam spróbować Car Pro Eco Wash (podobno jeszcze bardziej śliski i szklisty od Car Pro). Po wszystkim wrzucam Cc Water Gold Premier. Pojawiła się sugestia, że nie wiadomo czy warto wrzucać Water Gold Premier, ze względu na właściwości które zostawi po sobie Eco Wash (chodzi o trwałość WG). Jaka jest wasza opinia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 27 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca Osobiście po waterless nic już nie kładę, bo sam roztwór roboczy zostawia po sobie jakąś formę zabezpieczenia (używam Ech2O). Stężenie jest większe niż proponowane jako QD, więc spokojnie styka od mycia do mycia, jeśli przerwy nie są zbyt długie. Działam tak tylko w sezonie zimowym, na sezon letni klasycznie szampon + piana. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulek85 Opublikowano 27 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca @Mr.Wolf Podobno w sezonie zimowym powinno się TFR + "normalne mycie" (ze względu na cały ten "ciężki", przylepiony film), a waterless jako na lekki brud/kurz latem. Gdzieś czytałem, że Ech2O nie daje zabezpieczenia, a SiO2 jest w nim tylko do połysku. Połysk jak dla mnie super, ale WG ma absorbery UV (rzekomo). Jakie zdanie w temacie: 1. WG jako ochrona (w tym szczególnie temat ochrony UV)? 2. Ech2O/Eco Wash solo na przestrzeni max 1 miesiąc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 27 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca Po dobrym prewashu można działać również zimą. Nie mając ogrzewanego garażu mam zimową porą problem z tradycyjnym myciem stąd działam waterlessem. Normalnie używam deszczówki do mycia. Zimą z wiadomego powodu różnie z tym bywa. Z sieci mam turbo drogą wodę, więc ograniczam jej zużycie na takie fanaberie jak czysty samochód. Wtedy albo wyciągam myjkę i robię tylko jedno spłukanie podczas prewasha lecąc później EchO lub jadę na bezdotyk i po opuszczeniu stanowiska ogarniam temat waterlessem. Chemikiem nie jestem, ale jeśli widać ewidentnie lepszy połysk i hydro przy braku lub zdechniętym LSP to coś jednak po sobie zostawia. Oczywiście można dyskutować czy hydro na lakierze jest oznaką zabezpieczenia, ale idąc tym tropem można tak samo podważyć sens istnienia i używania różnych szybkich wosków w sprayu bądź produktów w paście. Po nich też jest hydro i lepszy połysk. Nie jestem przekonany, by ewentualna ochrona z takich szamponów wytrzymała miesiąc i to w zimowych warunkach. Miałem na myśli krótsze interwały mycia tj. tydzień, może dwa maks. Inna sprawa, że przed zimą i tak zazwyczaj kładzie się coś konkretnego i takimi myciami szamponem z dodatkami trochę przedłużymy podstawowe zabezpieczenie. Jeśli myjesz regularnie i często to opcja nr 2 dwa jest git mając na uwadze, że przed zimą położysz coś konkretnego na lakier. W przypadku rzadszego mycia, warto rozważyć opcję nr. 1. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 28 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca Używał ktoś tego nowego płynu do szyb z kiurlab? CLEASY+? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 28 Lipca Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 4 godziny temu, pablo15005 napisał(a): Używał ktoś tego nowego płynu do szyb z kiurlab? CLEASY+? Ja używałem. I powiem Ci że na moich szybach o wiele lepiej sprawuje się "bez plusa". I sprawdziłem to juz na 3 różnych "modelach" szyb - w sensie 3 auta i kilka dobrych aplikacji - i Cleasy+ bardziej mi się marze, ciężej dociera, bardziej tempo. Myślałem, że ten amoniak zrobi robotę jak za dawnych czasów ProElite niebieski. Ale wróciłem do wersji bez plusa - przyjemniej mi się nim pracuje. Szukam szamponu do nakładania na gabkę rzućcie jakimś Wiem, że jest ProStaff... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi