damiano87 Opublikowano 4 Marca Zgłoś Opublikowano 4 Marca @Saczi i mnie to samo, nakrętka rozsypała się
Saczi Opublikowano 4 Marca Zgłoś Opublikowano 4 Marca Godzinę temu, analyzator napisał(a): ... po prostu dokup butelkę Tez o tym myślałem, ale nie podobał mi sie strumień piany, jaki wytwarzała. Stożek na swoich krawędziach lał ogromnie dużo piany, a w środku prawie nic. Tak jakby dwa rozchylone strumienie. No ale faktycznie, to jedna z opcji.
marcinm76 Opublikowano 4 Marca Zgłoś Opublikowano 4 Marca @Saczi sitko do wymiany lub wyczyscic i calosc rozebrac i odkamienic poprzez zaburzenie w roztworze z octem np. Robie tak co jakos czas i jak nowa kazda pianownica. 1
przemas.p Opublikowano 4 Marca Zgłoś Opublikowano 4 Marca Tylko, że tzw "jakość:" to już zostawia wiele do życzenia. Właśnie taka wykończyłem po kilku sezonach. Co prawda kupiona jako nonamePA, ale mosiężna nakrętka głowicy "zjadła" plastikowy gwint butelki. Pianownica nadal działa, ale trzymanie butelki w rękach podczas aplikacji piany jest uciążliwe. Dlatego pytanie: "jaką polecacie pianownicę" jest nadal aktualne!Chyba mowa o dwóch różnych pianownicach.Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
Saczi Opublikowano 5 Marca Zgłoś Opublikowano 5 Marca 6 godzin temu, przemas.p napisał(a): Chyba mowa o dwóch różnych pianownicach. Zdecydowanie! 10 godzin temu, marcinm76 napisał(a): ... sitko do wymiany lub wyczyscic i calosc rozebrac i odkamienic poprzez zaburzenie w roztworze z octem ... Pewnie tak zrobię. Znajdę gdzieś do tego instrukcje?
Tomaszmasz Opublikowano 10 Marca Zgłoś Opublikowano 10 Marca Ma ktoś może Pure Chemie Pro Wsr Shampoo i możliwość zmierzenia jego ph? Zakupiłem dziś stacjonarnie butelkę i oczywiście nie wziąłem paragonu a po zmierzeniu ph 1:10 wychodzi ph neutralne a koncetratu również może nieznacznie tylko zabarwił się papierek lakmusowy w stronę kwaśną. Wiem, że nie jest to najlepsza metoda pomiaru ph ale jednak przy różnych kwaśnych czy też zasadowych produktach pokazują całkiem dobre ph. I nie wiem czy zapach też się nie różni ale to może moja wyobraźnia bo miałem go ostatni raz jakiś rok temu.
PressionLife Opublikowano 12 Marca Zgłoś Opublikowano 12 Marca Co sądzicie o Pianie aktywnej od Cleantle ? Kończy mi się piana i muszę coś kupić, warto czy coś innego polecicie do pianownicy ręcznej ? ?
Tomaszmasz Opublikowano 12 Marca Zgłoś Opublikowano 12 Marca @PressionLife Bardzo fajna piana jeżeli masz na myśli citrus foam, dobry stosunek mocy domywania do bezpieczeństwa powierzchni czy też wosków, chociaż się przerzuciłem na Bilt Hamber Auto Foam i jestem bardziej zadowolony, dobrze domywa i wosków nie rusza. Ewentualnie Bilt Hamber Touch-Less też jest super. 1
PressionLife Opublikowano 12 Marca Zgłoś Opublikowano 12 Marca @Tomaszmasz Cleantle Citrus Foam2 5L lekko zasadowa piana aktywna https://allegro.pl/oferta/cleantle-citrus-foam2-5l-lekko-zasadowa-piana-aktywna-do-mycia-samochodu-18064111261 Skoro chwalisz wszystkie trzy produkty to biorę ten najtaniej wychodzi Dzięki za rade
Zmudami Opublikowano 12 Marca Zgłoś Opublikowano 12 Marca Czy ma ktoś porównanie pomiędzy ADBL Roller a Liquid Elements T200 V4? Zastanawiam się nad małą polerką i szukam porównania tych dwóch. Do ADBL jest parę filmów, ale odnośnie LE za dużo nie ma
PressionLife Opublikowano Niedziela o 12:17 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 12:17 Stoje przed wyborem ręcznika K2 Twiston pro a Ceramikker. Co sądzicie ?
przemas.p Opublikowano Niedziela o 14:17 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 14:17 Stoje przed wyborem ręcznika K2 Twiston pro a Ceramikker. Co sądzicie ? Trzymałbym się z daleka od wszystkiego spod znaku ceramikera.Bierz K2Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka 7
xadamx Opublikowano Poniedziałek o 07:32 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 07:32 W dniu 24.02.2026 o 00:10, MatroX13 napisał(a): Szukam pianownicy do myjki ciśnieniowej. Co sądzicie o pianownicach MJJC? Ja od dwóch lat używam MJJC Pro v2.0. Polecam. W dniu 21.01.2026 o 12:06, MatroX13 napisał(a): Zastanawiam się nad Kwazarem w wersji pomarańczowej oraz czerwonej (Acid Line). Czy lepiej wziąć zwykłego pomarańczowego, czy dopłacić do czerwonej linii? Linia czerwona Kwazara jest do kwasów. TFR jest środkiem zasadowym i może uszkodzić uszczelnienia. Do zasad z Kwazara nadaje się linia niebieska (jasnoniebieska). Pomarańczowy pewnie (choć nie mam 100% pewności) też wytrzyma ale musiałbyś go po skończonej pracy wypłukać wodą.
polll Opublikowano Poniedziałek o 08:33 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 08:33 Zestaw kół zimowych kupiony wraz z autem, ewidentnie coś siedzi, wymte kilka razy Kiurlabem Whelly i nic rusza tego, jak radzicie zostawić aż zdechnie? Spotkaliście się z tym że fabrycznie nowe koła są czymś zabezpieczone?
MMCzysci Opublikowano Poniedziałek o 08:35 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 08:35 Lexus zabezpiecza czymś fabrycznie felgi. Myślałem, że to jakiś spray wax, ale faktycznie trzymało się mocno. Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
Mumins Opublikowano Poniedziałek o 10:06 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 10:06 Skoro działa, to po co psuć - zostaw i zobacz jak się sprawdza
Krzysiek71 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu Mini Cooper w popularnym kolorze złamanej bieli ma dach oklejony czarną folią w połysku. Muszę go dopieścić. Pytanie jak obchodzić się z tą folia jeśli chodzi o dekontaminację. Normalnie użyć tara i dwurożna czy sobie odpuścić? Aha jeszcze ma te pasy czarne na masce i też czy uważać na nie przy dekontaminacji chemicznej? Druga rzecz to polerowanie tych elementów. Dach w połysku pewnie delikatnie żeby nie grzać i pewnie cięcie odpada jedynie delikatny polish albo finisz. Te pasy na masce to może tylko liznąć przy korekcie maski.
xadamx Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu Cześć. Potrzebuję pomocy. Są sobie daszki, których nie jestem w stanie "wyczyścić". Różne APC nawet 1:4 na kilka razy uywane nie dało rady, Cleantle industrial degreaser 1:10 tez nie, IPA 30% roztwór nic nie wskurała. Nię używałem jeszcze kwasu. Wygląda to na odbarwienia, uj wie co na łapach się znajdowało. te białe plamy to jakby ktoś używał płynu do dezynfekcji rąk i odbarwiło chyba. Te 3 plamy, jakby tłuste - nie mam pojęcia, za chiny nie chcą zejść. Być może tez cos mocno w reakcję z tworzywem wpadło. Ostatecznie po konsultacji z właścicielem to wypoleruję ale na pewno element wówczas zostanie wybłyszczony czego chciałbym uniknąć. czy ktoś z was miał może taki przypadek i udało się to jakoś chemicznie usunąć (nie chcę maskować tego dresingiem).
keza Opublikowano 26 minut temu Zgłoś Opublikowano 26 minut temu @xadamx jeśli byłyby to kosmetyki do demakijażu to można spróbować płynem micelarnym
Rekomendowane odpowiedzi