xadamx Opublikowano 22 Maja Zgłoś Opublikowano 22 Maja Godzinę temu, yas napisał(a): @xadamx Adas, a co myslisz a masazerach do ciala, bedzie to dzialac na piach ?? Nie używałem to nie wypowiem się.
Michał98 Opublikowano Sobota o 11:58 Zgłoś Opublikowano Sobota o 11:58 Pasta polerska finishowa bez wypełniacza? Jakie marki polecacie?
Mumins Opublikowano Sobota o 12:20 Zgłoś Opublikowano Sobota o 12:20 21 minut temu, Michał98 napisał(a): Pasta polerska finishowa bez wypełniacza? Jakie marki polecacie? W sumie to taka pasta do wszystkiego, ale polecam niezmiennie DIY Standard Polish. 1
SerowyCheetos Opublikowano Sobota o 16:33 Zgłoś Opublikowano Sobota o 16:33 4 godziny temu, Michał98 napisał(a): Pasta polerska finishowa bez wypełniacza? Jakie marki polecacie? Ja za to polecam 3D One
bienek Opublikowano Sobota o 18:35 Zgłoś Opublikowano Sobota o 18:35 1 godzinę temu, SerowyCheetos napisał(a): Ja za to polecam 3D One Moim zdaniem 3d one coś po sobie zostawia.. Robilem swojego gruza i miejscami musiałem użyć papierków 2000 i 3000. Po polerowaniu nie wymywałem bo to była szybka robota bez spuszczania się i mimo że przy inspekcji wyglądało że nie ma śladu, to po jakimś czasie wylazły lekkie zmatowienia po papierach. 1
zeea Opublikowano Sobota o 18:43 Zgłoś Opublikowano Sobota o 18:43 @bienek no, ale to naturalne że jak nie wymyjesz pasty to ona oszuka końcowy efekt 1
bienek Opublikowano Sobota o 20:33 Zgłoś Opublikowano Sobota o 20:33 Jeżeli nic po sobie nie zostawia to wymycie nie zmienia efektu końcowego, to chyba proste. Po DIY czy wymyjesz czy nie, efekt wizualny jest taki sam. A tu było cacy, a po czasie wymyły się wypełniacze samoistnie i wyszły zmatowienia. To chyba właśnie tym się różnią pasty które, "coś po sobie zostawiają" od tych które wycierasz i nie ma nic.
zeea Opublikowano Niedziela o 04:47 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 04:47 Nie wiem jak DIY, ale inne pasty jak dotrzesz po polerce, a nie wymyjesz to w pewnym stopniu oszukują efekt finalny. Ostatnio również sięgnąłem po 3D i faktycznie wykończenie mega na plus porównując do takiego np. Honey'a.
pablo15005 Opublikowano Niedziela o 06:54 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 06:54 @zeea co do honey to fajną teraz tą pastę one + protect wypuścił. Kupiłem na targach i testuję na furach pod handel oleistosc coś jak pod 3d one/speed właśnie, docieranie bajka no i białe uni renault wczoraj robiłem, niebieski zvizzer z da21 i lalka, bez hejzu nawet i ona ma scierniwo tnące nie to co np speed. Mega śliskość i gładkość lakieru. Także na takie akcje polecam sprawdzić
zeea Opublikowano Niedziela o 08:46 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 08:46 @pablo15005 zapewne kupię z ciekawości bo mam wszystkie od 1+ aż po 2. I lubię na nich pracować, ale człowiek ciągle szuka tego zawodnika nr 1 co pobije resztę produktów na głowę
pablo15005 Opublikowano Niedziela o 12:51 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 12:51 4 godziny temu, zeea napisał(a): @pablo15005 zapewne kupię z ciekawości bo mam wszystkie od 1+ aż po 2. I lubię na nich pracować, ale człowiek ciągle szuka tego zawodnika nr 1 co pobije resztę produktów na głowę Dokładnie, trzeba śledzić rynek i iść z duchem czasu licząc na jakiegoś złotego grala
Tomaszmasz Opublikowano Niedziela o 16:55 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 16:55 Ogólnie też lecę na honeyu i mam wszystkie pasty praktycznie i pady ogólnie brak zastrzeżeń oprócz tego, że pady niebieskie seria U dość szybko mi się sypią ale to raczej mój błąd może być (częściej czyścić pada itp.). A pytanie czy zna ktoś jakieś systemy polerskie, które są zauważalnie lepsze i warto byłoby mi się na nie przerzucić? Osobiście preferuję systemy od jednego producenta (pasty i pady) nie lubię komplikować , ale mogę spróbować się przekonać.
Zargan Opublikowano Poniedziałek o 10:44 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 10:44 Szybkie pytanko czy da się zmyć taki klej? Dowiedziałem się że wyszedł po praniu auta.
analyzator Opublikowano Poniedziałek o 15:42 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 15:42 @Zargan ale jak wyszedł?
Zargan Opublikowano Poniedziałek o 15:49 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 15:49 @analyzator wydaje mi się że ktoś użył za mocnego środka, do tego ciepła wodę w odkurzaczu. Dla tego pewnie się rozpuścił i jakoś odkurzacz go wyciągnął. Ja wiem tyle co właściciel powiedział że psikal czymś mocnym i odkurzaczem prał. Da się czymś to usunąć??
analyzator Opublikowano Poniedziałek o 15:59 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 15:59 @Zargan wiesz co nie mam doświadczenia więc poczekajmy na bardziej odwaznych kolegów. Może tng czy jakiś rozpuszczalnik. Ja bym na koszt pracza znalazł używany boczek.
Zargan Opublikowano Poniedziałek o 16:05 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 16:05 @analyzator no właśnie praczem była osobą że tak powiem osoba cywilna a jak już zje*** to przylecieli do mnie czy da radę naprawić hehe tak więc nawet jak nie wyjdzie to ja żadnych problemów nie będę miał z tego. Tylko pierwszy raz mam taki przypadek. Tak że ta branża nigdy nie przestanie mnie zadziwiać hehehhe
grechut Opublikowano Poniedziałek o 18:16 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 18:16 Panowie, do zmycia ropy z lakieru to najlepiej użyć tar and glue removera czy coś innego?
jelinski17 Opublikowano Poniedziałek o 18:54 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 18:54 @grechut A nie szybciej zmywaczem do tarcz?
grechut Opublikowano Poniedziałek o 20:23 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 20:23 @jelinski17 nie mam
LuckyJack Opublikowano Wtorek o 11:44 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 11:44 @zeea od kilku lat pracuję z pastami 3D i CarPro i faktycznie 3D One nie jest całkiem wolna od "dodatków". Przy CarPro po odpowiednim wypracowaniu pasty nie ma różnicy czy tylko ją dotrzesz - czy ją wymyjesz, z 3D One już nie jest tak do końca. to moja subiektywna opinia 1
imola33 Opublikowano Wtorek o 15:58 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 15:58 Da się coś z tym zrobić, to znaczy podkleić to? Na materiale jest stary klej. Zależy mi na tym, aby ta tkanina została, a niestety zdobycie nowej graniczy z cudem
AndrewZS Opublikowano Wtorek o 17:29 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 17:29 @imola33 tapicer. Trzeba to rozebrać, podkleić nową gąbkę. Takie doraźne podklejanie punktowe nic nie da 1
imola33 Opublikowano Wtorek o 19:18 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 19:18 @AndrewZS myślisz, że ogarnie na starym materiale? To będę musiał spróbować kiedyś, chyba że szybciej uda mi się znaleźć skórzane wnętrze
Kuba1 Opublikowano Wtorek o 19:26 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 19:26 @imola33 Tak jak kolega wyżej napisał Miałem to samo i gąbka po prostu kruszeje, podklejanie nic nie da. Ogarnięty tapicer i tyle 1
Rekomendowane odpowiedzi