Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, Michał98 napisał(a):

Pasta polerska finishowa bez wypełniacza?

Jakie marki polecacie?

W sumie to taka pasta do wszystkiego, ale polecam niezmiennie DIY Standard Polish.

• Lubię to 1
Opublikowano
1 godzinę temu, SerowyCheetos napisał(a):

Ja za to polecam 3D One 😊

Moim zdaniem 3d one coś po sobie zostawia.. 

Robilem swojego gruza i miejscami musiałem użyć papierków 2000 i 3000. Po polerowaniu nie wymywałem bo to była szybka robota bez spuszczania się i mimo że przy inspekcji wyglądało że nie ma śladu, to po jakimś czasie wylazły lekkie zmatowienia po papierach.

• Lubię to 1
Opublikowano

Jeżeli nic po sobie nie zostawia to wymycie nie zmienia efektu końcowego, to chyba proste. Po DIY czy wymyjesz czy nie, efekt wizualny jest taki sam. A tu było cacy,  a po czasie wymyły się wypełniacze samoistnie i wyszły zmatowienia.

To chyba właśnie tym się różnią pasty które, "coś po sobie zostawiają" od tych które wycierasz i nie ma nic.

Opublikowano

Nie wiem jak DIY, ale inne pasty jak dotrzesz po polerce, a nie wymyjesz to w pewnym stopniu oszukują efekt finalny. 

Ostatnio również sięgnąłem po 3D i faktycznie wykończenie mega na plus  porównując do takiego np. Honey'a. 

Opublikowano

@zeea co do honey to fajną teraz tą pastę one + protect wypuścił. Kupiłem na targach i testuję na furach pod handel 😆 oleistosc coś jak pod 3d one/speed właśnie, docieranie bajka 👍 no i białe uni renault wczoraj robiłem, niebieski zvizzer z da21 i lalka, bez hejzu nawet 😆😁👍 i ona ma scierniwo tnące nie to co np speed. Mega śliskość i gładkość lakieru. Także na takie akcje polecam sprawdzić 🫡

Opublikowano

@pablo15005 zapewne kupię z ciekawości bo mam wszystkie od 1+ aż po 2.  I lubię na nich pracować, ale człowiek ciągle szuka tego zawodnika nr 1 co pobije resztę produktów na głowę 😁 

Opublikowano
4 godziny temu, zeea napisał(a):

@pablo15005 zapewne kupię z ciekawości bo mam wszystkie od 1+ aż po 2.  I lubię na nich pracować, ale człowiek ciągle szuka tego zawodnika nr 1 co pobije resztę produktów na głowę 😁 

Dokładnie, trzeba śledzić rynek i iść z duchem czasu licząc na jakiegoś złotego grala 😆😁

Opublikowano

Ogólnie też lecę na honeyu i mam wszystkie pasty praktycznie i pady ogólnie brak zastrzeżeń oprócz tego, że pady niebieskie seria U dość szybko mi się sypią ale to raczej mój błąd może być (częściej czyścić pada itp.). A pytanie czy zna ktoś jakieś systemy polerskie, które są zauważalnie lepsze i warto byłoby mi się na nie przerzucić? Osobiście preferuję systemy od jednego producenta (pasty i pady) nie lubię komplikować 😆 , ale mogę spróbować się przekonać.

Opublikowano

@analyzator wydaje mi się że ktoś użył za mocnego środka, do tego ciepła wodę w odkurzaczu. Dla tego pewnie się rozpuścił i jakoś odkurzacz go wyciągnął. Ja wiem tyle co właściciel powiedział że psikal czymś mocnym i odkurzaczem prał. Da się czymś to usunąć??

Opublikowano

@analyzator no właśnie praczem była osobą że tak powiem osoba cywilna a jak już zje*** to przylecieli do mnie czy da radę naprawić hehe tak więc nawet jak nie wyjdzie to ja żadnych problemów nie będę miał z tego. Tylko pierwszy raz mam taki przypadek. Tak że ta branża nigdy nie przestanie mnie zadziwiać hehehhe

Opublikowano

@zeea od kilku lat pracuję z pastami 3D i CarPro i faktycznie 3D One nie jest całkiem wolna od "dodatków". Przy CarPro po odpowiednim wypracowaniu pasty nie ma różnicy czy tylko ją dotrzesz - czy ją wymyjesz, z 3D One już nie jest tak do końca. to moja subiektywna opinia 🙂 

• Lubię to 1
Opublikowano

Da się coś z tym zrobić, to znaczy podkleić to? Na materiale jest stary klej. Zależy mi na tym, aby ta tkanina została, a niestety zdobycie nowej graniczy z cudem

20250527_173031.jpg.523473451835a983257efabc81842cd1.jpg