analyzator Opublikowano 28 Lutego Zgłoś Opublikowano 28 Lutego A to przy tej okazji pytanko do was. Jest sens używania hydro płynów do szyb jak na samochodzie jest działająca zdrowa wycieraczka? Czy to pytanie z gatunku skoro mam wosk to teraz będę jechał bez klik detailera bo jestem hardkorem? Zakładam że takich płynów Nie używamy od wewnętrznej strony ale nie wiem z jakiego powodu Nie mam doświadczenia powiedzcie coś
keza Opublikowano 28 Lutego Zgłoś Opublikowano 28 Lutego @analyzator Ja co jakiś czas myję szyby płynem z dodatkiem NW. Moim zdaniem jest to kwestia indywidualna, ja używam ich jak NW ma już trochę nalatane. Od środka nie stosowałem, kiedyś słyszałem hasło żę szyby parują od wewnątrz po umyciu takim płynem. To jest tylko słyszane i nigdy nie sprawdzalem tego.
Rafal9304 Opublikowano 28 Lutego Zgłoś Opublikowano 28 Lutego Myłem UltraCoat Superior Glass szyby wewnątrz i nic takiego nie zaobserwowałem Jak dla mnie to płyny z NW robią robotę na lusterkach i szybach bocznych
analyzator Opublikowano 28 Lutego Zgłoś Opublikowano 28 Lutego @Rafal9304 nie bardziej niż powalona nw pytanie czy dokoksowuje, psuje nic nie robi
Rafal9304 Opublikowano 28 Lutego Zgłoś Opublikowano 28 Lutego W V40 mam Aqua Glass Protection na wszystkich szybach, co parę myć myję szyby właśnie Ultracoat Superior Glass i różnicy nie widzę. Ten płyn doceniam w busie/lawecie na lusterkach i bocznych szybach, pomaga szczególnie w nocy kiedy ciągniesz za sobą przyczepę która ma długość 10m i pada deszcz, woda szybciej ucieka z szyb co znacznie poprawia widoczność w lusterkach
jelinski17 Opublikowano 28 Lutego Zgłoś Opublikowano 28 Lutego Szybki dressing w stylu Coco tire booster? Warunek fajny zapach (nie rozpuch jak good stuff) i miła aplikacja na oponę z wzorem/na mokro.Może być większe opakowanie:)
Zargan Opublikowano 2 Marca Zgłoś Opublikowano 2 Marca Jakiego ostro tnącego pada polecacie na rotację 8,5 cm?
bienek Opublikowano 2 Marca Zgłoś Opublikowano 2 Marca Wie ktoś gdzie można kupić car pro wheelx w litrowej butelce. Wszędzie tylko 500 ml
osiolek1204 Opublikowano 2 Marca Zgłoś Opublikowano 2 Marca W dniu 28.02.2025 o 21:54, jelinski17 napisał(a): Szybki dressing w stylu Coco tire booster? Warunek fajny zapach (nie rozpuch jak good stuff) i miła aplikacja na oponę z wzorem/na mokro.Może być większe opakowanie:) AG ONYX
BigW Opublikowano 4 Marca Zgłoś Opublikowano 4 Marca @czester jakiś czas temu pisałem o tym w dziale szyb. Wziąłem kolejną butlę i nie żałuję. Mało który płyn ma podejście do ADBLa. 2
czester Opublikowano 4 Marca Zgłoś Opublikowano 4 Marca 1 hour ago, BigW said: @czester jakiś czas temu pisałem o tym w dziale szyb. Wziąłem kolejną butlę i nie żałuję. Mało który płyn ma podejście do ADBLa. Wziąłem w końcu płyn od Ultracoat. Zobaczymy
BigW Opublikowano 5 Marca Zgłoś Opublikowano 5 Marca W dniu 4.03.2025 o 09:44, czester napisał(a): Wziąłem w końcu płyn od Ultracoat. Zobaczymy Daj znać jak się sprawdza.
Zargan Opublikowano Czwartek o 13:25 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 13:25 Ktoś może powiedzieć co to jest? Mam to na plastikach przy drzwiach. To na ciemniejszym kawałku bo w reszta to załamanie światła.
Eidos71 Opublikowano Czwartek o 13:39 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 13:39 @Zargan - albo ślady po chemii, albo plamy wapienne po wodzie. Obstawiam jednak chemię.
Zargan Opublikowano Czwartek o 13:44 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 13:44 @Eidos71 Wątpliwe że to auto miało doczynienia kiedykolwiek z chemią jakąś. Jeśli to było by po wodzie to czym najlepiej usunąć?
analyzator Opublikowano Czwartek o 13:58 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 13:58 @Zargan kwaśnym. Jak pod spodem powinno się fabrycznie błyszczeć do pasta finish i elo. A może fbra cleaner. Takie tam.
Bitek Opublikowano Czwartek o 16:00 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 16:00 Szukam taśmy do spoilera, zainteresowała mnie 3M VHB GPH110 i jest jeszcze z APP. Postawić na te firmy czy coś lepszego?
zeea Opublikowano Czwartek o 17:46 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 17:46 @Zargan gąbka, pasta i heeeja albo okleic na nowo
Zargan Opublikowano Czwartek o 17:58 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 17:58 @analyzator a jaki kwaśny środek byś polecił bo ja nie z bardzo się odnajduje w pH produktów. Przydała by się jakaś tabela które są kwaśne a które zasadowe .@zeea problem w tym że jest to jeszcze na niektórych gumach tam pastą nie przelece a tym bardziej nie okleje
AndrewZS Opublikowano Czwartek o 18:04 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 18:04 @Zargan kwasnie APC, np. z Aquq, tylko rozcieńczone zgodnie z zaleceniami producenta. Możesz też pasta polerska przeleciec.Gumy to apc i magiczna gąbka Wysłane z mojego SM-S916B przy użyciu Tapatalka
Zargan Opublikowano Czwartek o 18:12 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 18:12 @AndrewZS z APC mam tylko autographa ale on chyba nie jest kwaśny czyli znów zakupy. A w tym miesiącu poleciało już prawie 400 zł na to wspaniałe hobby.
analyzator Opublikowano Czwartek o 19:32 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 19:32 @Zargan a czemu miałbyś tego nie okleić? Okej wpadnij maszynką i powiedz jak było 10 minut roboty
Zargan Opublikowano Czwartek o 19:37 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 19:37 @analyzator odkleić nie mogę tylko tych gum a tam jest to samo. Zaraz przepoleruje się zobaczy.
zeea Opublikowano Czwartek o 19:50 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 19:50 @Zargan@Zarganmagiczna gąbka + jakiś Cleaner/APC... Raz udało mi się gumę ratować papierkiem ściernym 1500/2000. 1
Rekomendowane odpowiedzi