Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jak wygląda inspekcja lakieru taką latareczką - widać coś?

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siemanko!
Poszukuje czołówki do ok 200zl która będzie mi służyć głównie do oświetlania auta przy myciu w garażu podziemnym i do odkurzania wnetrza (inspekcja lakieru oraz różne barwy światła nie są w tym przypadku istotne).
Ale tez zależy mi żeby spisała się przy okazjonalnych wycieczka w góry czy biwakach.
Fajnie jak by miała szeroki, jednolitystrumień światła. Polecicie coś?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Jako że jestem właśnie na etapie zakupu dobrej latarki czołowej przekopałem temat i zastanawiam się nad wyborem między Scangrip Zone i Berner 2w1:

https://sklep.motogo.pl/scangrip-zone-p5676

https://allegro.pl/oferta/lampa-czolowa-berner-led-2w1-335506-7069981510

Latarka ma służyć do prac we wnętrzu jak i pomoc w ogólnych pracach na zewnątrz auta (mycie na bezdotyku, korekta lakieru, nakładanie wosków itp.)

Tu pytanie do bardziej doświadczonych kolegów którzy mieli z nimi do czynienia, którą wybrać?? Myślałem tez o Scangrip i-Match 2, tylko czy do zastosowań raczej hobbystycznych niż zawodowych warto dopłacać do Match-a.

Opublikowano
Witam. Jako że jestem właśnie na etapie zakupu dobrej latarki czołowej przekopałem temat i zastanawiam się nad wyborem między Scangrip Zone i Berner 2w1:
https://sklep.motogo.pl/scangrip-zone-p5676
https://allegro.pl/oferta/lampa-czolowa-berner-led-2w1-335506-7069981510
Latarka ma służyć do prac we wnętrzu jak i pomoc w ogólnych pracach na zewnątrz auta (mycie na bezdotyku, korekta lakieru, nakładanie wosków itp.)
Tu pytanie do bardziej doświadczonych kolegów którzy mieli z nimi do czynienia, którą wybrać?? Myślałem tez o Scangrip i-Match 2, tylko czy do zastosowań raczej hobbystycznych niż zawodowych warto dopłacać do Match-a.

Polecam zainteresować się tez czołówka rooks. Zamówiłem petzel 450lm, scangrip head light, i właśnie rooks i go zostawiłem! Najtańszy, mocne swiatlo z szerokim latem. Z bajerow to on/off na machnięcie ręka.
  • Okay 1
Opublikowano

@Andrew79 ZONE jest idealna do prac we wnętrzu i myciu na bezdotykach, nakałądaniu QD, QW, Wosków. Inspekcji tym nie zrobisz 🙂 I-match 2 (ma dwie dwie barwy światła) , to można nią już coś przyświecić. 

Nie widzę sensu dopłacać

• Okay 1
Opublikowano

@david2888 Wielkie dzięki za szybką podpowiedź. Skoro do wnętrza idealna i na szybie akcje na bez dotyk się nada to już mi się podoba 😁😁. Do inspekcji mam już coś innego. 

10 godzin temu, david2888 napisał:

@Andrew79 ZONE jest idealna do prac we wnętrzu i myciu na bezdotykach, nakałądaniu QD, QW, Wosków. Inspekcji tym nie zrobisz 🙂 I-match 2 (ma dwie dwie barwy światła) , to można nią już coś przyświecić. 

Nie widzę sensu dopłacać

IMG_20200423_225427.jpg

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie chciałbym na święta sobie sprawdzić latarkę czołową, typowo do pracy we wnętrzu, akcje na bezdotyku po zmroku, jakieś prace mechaniczne przy aucie. Typowo pod dobre dość mocne światło. Nie potrzebuję latarki pod inspekcję. Tak do 200zł i rozważam 3 opcje:
1. Scangrip Zone
2. Berner 2w1
3. Rooks 300L
Ta ostatnia wypada chyba najlepiej jeżeli chodzi o moc i ilość światła (na papierze).
Ktoś coś doradzi? Może miał styczność ze wszystkimi trzema, ewentualnie jakaś inna propozycja, lepsza od powyższych.

Opublikowano

Mam akurat Scangrip Zone. Miała być właśnie do wnętrza i szybkich akcji na bezdotyk i tu sprawdza się bdb. Jest lekka i wygodna. Oprócz tego świetnie sprawdza się w domu do sprzątania (a żona używa do czytania) i na różne wyjazdy. Nie wiem jak te pozostałe ale Zone daje radę. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Kupiłem niedawno budżetową latarkę za 20 zł na Allegro. Zasilana wymiennym akumulatorkiem 18650. Każda z diod włączana oddzielnie w trybach: mocny/słaby/strobo. Zmierzona moc 2,4W. Deklarowany strumień 300 lm. Auto brudne, więc próba inspekcji średnio udana. Poniżej kilka zdjęć telefonem, a więc bez blokady ekspozycji. 

B21C3273-9C45-416A-9EE4-EEE1CEA616B5.jpeg

520705D0-5495-4BB0-A896-91AD6FEB07E4.jpeg

EE17A7C1-F11E-4EE0-9C99-559640DE86FF.jpeg

94161DFE-7157-4591-B676-5DFE68E60609.jpeg

07DEDA8C-2B6B-41A2-AB2B-2A2DC3940ACD.jpeg

FADC6A24-EA3E-473F-9646-67CF3404E566.jpeg

AE895729-25CC-488A-B88A-E2374E1C4873.jpeg

11F03849-6AE7-4094-8054-54E83A7BA6BC.jpeg

• Lubię to 1
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Też tak myślałem. Ale z drugiej strony baterie można zmienić i działać dalej a akumulator trzeba naładować. Tym bardziej że pojemności nie są duże...

Opublikowano
3 godziny temu, raafal91 napisał:

Też tak myślałem. Ale z drugiej strony baterie można zmienić i działać dalej a akumulator trzeba naładować. Tym bardziej że pojemności nie są duże...

Teez tak myślałem i kupiłem scangripa na baterie. To był błąd to nie ma sensu. Kupiłem i-match na akumulator i to jest to! 

Opublikowano
9 godzin temu, PawelRDM napisał:

Teez tak myślałem i kupiłem scangripa na baterie. To był błąd to nie ma sensu. Kupiłem i-match na akumulator i to jest to! 

Potwierdzam. Żałuję, że przez długi czas bawiłem się w ładowanie tych baterii to jest strata czasu. A tak cyk podłączysz i w moment się naładuje. Jak masz takie dwie czołówki co majątek nie kosztują to masz ciągłość pracy non stop.

Opublikowano

Kupiłem czołówkę Scangrip HEAD LITE S na baterie, ten pierwszy model (ok. 70 zł). Po włączeniu świeci pełną mocą przez 1-2 min. po czym słabnie i świeci gorzej niż czołówka, którą dostałem gratis do karmy dla psa (8 zł). Trzeba ją wyłączyć i włączyć za jakieś 5 min i znowu świeci przez 1-2 min. i słabnie, nie wiem czy trafiłem na jakąś uszkodzoną sztukę czy o co chodzi ale dla mnie jest ona bezużyteczna. Wkładałem różne baterie, cały czas to samo, może akumulatorki pomogą ?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Czy posiada ktoś latarkę Mactronic Maverick albo Sunscan 5.3 i mógłby powiedzieć jak się spisują przy sprzątaniu środka?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

"czołówka" do inspekcji slaby pomysł. Chociaz ta czołówka widze swieci chyba punktowo wiec dałoby może radę. Tanio a dobrze polecam:

image.png.aece72384a954811f4fab04fa3337a16.png

• Lubię to 1