CoolBreeze Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 2 minuty temu, KapselK napisał: U mnie tak samo, rzucili się na bezdotyki jak na schab bez kości. Tylko auto spryskane Citrusem i opłukane + opony wymyte nowością od DM. Liczyłem na więcej, trzeba w końcu umyć auto na dwa kubły... Jesteś lepszy ode mnie o wymyte "profesjonalnie" opony Poza tym tak samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Pany to trza było jechać na myjkę jak schaby były w kościele czyli o 10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 @audicoupe Jakie proporcje miśka i citrusa i czy domywanie zadowalające? Powinna wyjść całkiem fajna kombinacja.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Na oko bo się spieszyło a auto bardziej ukurzone a zazwyczaj wlewam 100 ml na 2 litry wody, narazie testy bo włożyłem dysze 110°. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kursien Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 pogoda na plusie, słońce grzało więc i ja poczyniłem mycie jak Bóg nakazał Pre wash 70ml Koch GS zalany do Kwazara 360 ( dwa razy mniej wciskania w porównaniu ze zwykłą butelką SG - tego oczekiwałem ) 25ml VP AP plus 8 ml Buble Makera ADBL i efekt taki jak trzeba - piany dużo, długo się utrzymywała na aucie, i po dopsikaniu z lancy jeszcze więcej suszenie Gyeon Silk (choć uczciwie powiem, że nie miał co robić) Lakiery dostały po warstwie SSW (wraz z szybami), a żeby sprawdzić różnicę to : 208 cała na koniec dodatkowo PB QD+, natomiast C5 po stronie kierowcy ADBL QD1. Qdki oba mają bardzo fajny owocowy zapach - z lekkim wskazaniem na PB, śliskość także QD+, lustro - tutaj bardziej mi pasuje ADBL. Najważniejsze że obydwa mi pasują Kołpaki/felgi dostały E UWC oraz zieloną Tugę, gdyż UWC nie dał rady pozimowemu osadowi A jako że w wiadrze jeszcze mi troszku zostało wody z Poseidonem to jeszcze obleciałem na szybko busa i efekt po myciu także na plus Następne wiadra pewnie za miesiąc i wtedy jak pogoda pozwoli to i smalcowanie jakimś letnim woskiem zacznę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielusinek Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Przygotowanie zacisków do swapu, 320/288 Prickbort MAC 124 SG EF wheel cleaner Karcher nr 14\1 Szczotka na wiertarke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czyzu6491 Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Pierwsze opłukanie nowej służbówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seico Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Dzisiejszy dzień bardzo udany, kosmetyki samochodowe przyciągnęły mi pomoc 😁 warunki polowe, nie było piany nie było dwóch wiader, w zasadzie półtora 😁 ale chwila czasu spędzona razem w dodatku przy aucie 😁 Autko umyte, odsmolone, krwawienie też bylo, później poszedł adbl ssw i tu nie miła niespodzianka, gdzie przy drugim użyciu zaczęło cos przeciekać przy aplikacji.🙄🙄 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 @kursien też odgruzowalem swoją 208mkę w weekend - w sumie nie dotykałem się lakieru gąbka od grudnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Odżyłem psychicznie w weekend. Auto nie myte 1.5 miesiąca, zrobione ponad 2000 km. Tak to wyglądało Plan był na pierwsze mycie na dwa wiadra, ale jeszcze nie pod domem, a na myjce. Podjechałem w południe w sobotę, a tam....dziesiątki aut, mnóstwo ludzi Pomyślałem dobra, przecie się nie wróce bo już nie mogę na auto patrzeć. - wleciał solidny (prawie 1.5l) oprysk SG Pre-was citrus Oil, dokładne spłukanie całego syfu i powrót. - Citrus naprawdę poradził sobie z brudem mega dobrze, sprawdzałem celowo doły drzwi i...czyściutko - osuszanie nowym ręcznikiem Work Stuff MONSTER - bajka! - lakier aż sie prosił o jakiegoś wzmacniacza na połowe marca i wleciał ADBL SSW - felgi również SSW - opony pierwszy raz dostały ADBL Tire Dressing - szyby Koch Chemie Speed glass cleaner - środek skórka Tenzi Skóra Pielęgnacja Finał. Czarnuch wrócił do żywych Już się nie moge doczekać letnich kapci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pływak Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Kupuj na następna zimę alu bo na tej stali straszna bieda. Zupełnie inne auto niż latem Musze chyba sobie tego Citrusa zamówić do Marolexa Dokończyłem wczorajsze mycie: na lakier poszedł Quartz Spray, odkurzyłem w środku, wszystkie plastiki przeleciałem "czysty kokpit" na to poszedł ADBL Interior WOW, a na skóry "skóra pielęgnacja" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 3 minuty temu, Pływak napisał: Kupuj na następna zimę alu bo na tej stali straszna bieda. Zupełnie inne auto niż latem Noo patrzeć teraz to "bida edyszyn" ;D plan jest właśnie taki zeby na next zime wleciały już ori ładne 17' (lato 18') a stalówki out. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 @Grzechu23 te chromy myślisz wywalić ? Coś jak w bmw Shadow Line ? Takto fajne autko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 @Gesiu_15 zostawiam tak jak jest Drobne akcenty chromu mi odpowiadają Znajomy z forum superbclub nie dawno zapodał właśnie taki ala pakiet Shadow line i tam jest już mega czarnuch (nawet lampy od środka) ;D 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielusinek Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 @Grzechu23 twoja piękna ale dla mnie czarnuch roz...dala system, tylko straszna KOZA 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ad.am Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 @Grzechu23 jesteś w stanie ustalić co to za felga na tym czarnym-czarym superbie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 @ad.am żaden problem. Poszło PW do Cb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pływak Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 15 minut temu, daniel2 napisał: @Grzechu23 twoja piękna ale dla mnie czarnuch roz...dala system, tylko straszna KOZA Nie każdy lubi upośledzać auto do codziennej jazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielusinek Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 @Pływak ty też masz lekko upośledzenie co nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Po co 17" w Superbie na zimę? Drogie opony i prezencja zaniedbywalnie lepsza niż w przypadku 16". Komplet super zimówek 205/55 R16 kosztuje 1300 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubee Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Ja jezdze w Octavii zima na 18''. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pływak Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 14 minut temu, daniel2 napisał: @Pływak ty też masz lekko upośledzenie co nie Zawieszeniowo mam pełną serię czyli auto w 100% zdatne do codziennego użytku i nie muszę traktować studzienek kanalizacyjnych jak lejów po bombach 12 minut temu, Michał126 napisał: Po co 17" w Superbie na zimę? Drogie opony i prezencja zaniedbywalnie lepsza niż w przypadku 16". Komplet super zimówek 205/55 R16 kosztuje 1300 zł. Bo: A lepiej wygląda B lepiej się prowadzi Z ceną nie przesadzajmy za górną półkę zimówek dałem poniżej 1700zł i to w 18 calach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielusinek Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Właśnie miałem napisać że to mi na 18 wygląda , też się zastanawiam zima 18 lato 19 Jeśli chodz o zawieche to na mojej twarzy pojawia się uśmiech jak przecieram CZYSTĄ osłoną silnika o nawierzchnię, to samo przychodzi ( mam jakieś 4 cm prześwitu) . Każdy z nas jest zakręcony w jakiś sposób Przepraszam za OT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 2 godziny temu, Michał126 napisał: Po co 17" w Superbie na zimę? Drogie opony i prezencja zaniedbywalnie lepsza niż w przypadku 16". Komplet super zimówek 205/55 R16 kosztuje 1300 zł. Nieeee 16 w tej rozmiarówce to tragedia u mnie 17" wygląda już średnio a to tylko kompakt. Przy segmencie D 16" to jakiś żart. To już naprawdę wolałbym jezdzić na czarnej stali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi-M Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Dokładnie trzeba zauważyć ,że superb ma spore nadkola wiec wyglądał by słabo a jak już zmieniać to raz a dobrze ;] Superb kolegi fajny bandit style ale te halogeny to mu nic drogi nie oświetlą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi