audicoupe Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 26 minut temu, BiałyGTi napisał: Płukanka do oleju Dokładnie flusch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Szkoda, że nie przy swoim. Tak wiem kiepskie zdjęcia. UNC-R, na szyby NW, felgi Fusso, sprzątanie środka, uszczelki 1z, wnęki BSD, opony Unique aphrodite. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolBreeze Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Wczoraj na szybko "odpucowałem" Puga - ostatni raz w tym roku. Miało być dokładniej, ale wyszło jak zawsze. Na zewnątrz poleciał SG citrus. Od środka dokładnie odkurzanie i ADBL IQD LM wleciał na plastiki. Miałem kłaść FW Mademoiselle, ale czas gonił. Szyby od środka wyczyszczone DM Glass Magic, od zewnątrz GS Falcon's Eye. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
khornes Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Dzisiaj z rana była ładna pogoda i całkiem ciepło jak na Sylwestra tak więc udałem się bezdotyk na mycie. Udało się ogarnąć tylko z zewnątrz - mikroproszek, potem spłukiwanie, osuszanie m.in. nowym nabytkiem @ADBL puffy towel XL - na razie pogubił trochę włókien. Cała karoseria, lampy, wnęki - Sonax BSD. Nałożony fibrą od WaxPRO 320 gsm, a potem przetarte @ADBL puffy towel mniejszym - również nowym. Szyby od wewnątrz i zewnątrz Sonax Xtreme do szyb - nałożone i dotarte @ADBL goofer mniejszym. Efekt: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 2 minuty temu, khornes napisał: mikroproszek, potem spłukiwanie, osuszanie m.in. nowym nabytkiem Ty leciałeś ręcznikiem i siuwaxami po lakierze "spłukanym na szybko na myjce" ? Gratuluję odwagi i braku dbałości o lakier na swoim samochodzie! PS: dla nowych userów > POWYŻSZY POST POWINIEN BYĆ PRZESTROGĄ PRZED POWIELANIEM WYCZYNÓW KOLEGI ! BEZ MYCIA ZASADNICZEGO (na dwa wiadra) NIE DOTYKAMY LAKIERU NAWET NAJMIĘKSZĄ MIKROFIBRĄ !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
khornes Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Hmmm nie tak od razu tylko na szybko spłukanym, trochę mikroproszek poleżał, jeszcze trochę spryskałam ADBL ABPC PRO i przeczyściłem pędzelkiem aby poruszyć brud. Dopiero potem spłukiwanie dość dokładne. Nie twierdzę, że było to idealne detailingowe mycie bo dobrze wiem, że nie i daleko do tego. Przyjmuję wskazówki i krytykę z pokorą. Dzięki @powalla Mam nadzieję, że jednak nie narobiłem większych szkód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szcz3p4n Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 PS: dla nowych userów > POWYŻSZY POST POWINIEN BYĆ PRZESTROGĄ PRZED POWIELANIEM WYCZYNÓW KOLEGI ! BEZ MYCIA ZASADNICZEGO (na dwa wiadra) NIE DOTYKAMY LAKIERU NAWET NAJMIĘKSZĄ MIKROFIBRĄ !!! To uświadomicie mnie, czyli każda osoba która pisze że jezdzie na bezdotyk i po myciu zarzuca SSW to popełnia błąd? Przecież na bezdotyku ciężko jest umyć auto na dwa widra według sztuki.Osobiście zdarzyło mi sie tak robić, pre wash -> mycie proszkiem -> płukanie wodą zdemineralizową -> zjazd na bok wycieranie i BSD lub SSW.Wysłane z mojego LG-H525n przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 @khornes, @Szcz3p4n rozczaruję was jak powiem że nie tędy droga? Tak... ja nigdy nie dotykam auta po samym bezdotyku. Trudno, jak jest zima to OPŁUKUJĘ auto tak długo aż doczekam pogody/możliwości umycia na 2 wiadra. Tu nie ma zmiłuj. Albo robicie to wg sztuki albo po prostu odpier**cie kaszanę 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 No ogólnie, bez umycia rękawicą/gąbką i na dwa wiadra, to brud wejdzie w fibrę, zasadniczo nic się nie stanie, ale fibra nie będzie w nieskończoność kumulować brudu, więc wytworzy Ci się taki trochę papier ścierny i tak będziesz szorować i szorować. Użycie do tego jakiegoś śliskiego qd może trochę uratować sprawę, ale zawsze będą rysy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 31 Grudnia 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 2 godziny temu, Szcz3p4n napisał: To uświadomicie mnie, czyli każda osoba która pisze że jezdzie na bezdotyk i po myciu zarzuca SSW to popełnia błąd? TAK. Takie rzeczy można robić tylko i wyłącznie po umyciu na dwa wiadra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 31 Grudnia 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Pierwsze płukanie od 24 listopada. SSW trzyma jak głupi Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gordon Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Niestety ze względu na warunki i możliwości umyłem Groubasa na bezdotyku. Z detailingowych rzeczy użyłem Tugę. Touran dostał również odkurzanie.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomson Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Z racji takiej, że wszyscy śpią jeszcze wybrałem się z gadżetami na bezdotyk. Zwykle mycie na 2 wiadra + nałożyłem SSW. W końcu samochód czysty bo nie mogłem już na niego patrzeć, a samo płukanie to nie to samo. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Po ponad miesiacu bez mycia auta ... szybki bezdotyk plus prewash SG z opryskiwacza. Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Dziś obmyłem koła excede UWC oraz przeleciałem dywaniki apc lime a potem na nie megs SUPREME SHINE a one shot ADBL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielek. Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 300 tys i 16 lat zrobiło swoje. Różnica spora ale nie jest to to samo co z lampa z nowym odbłyśnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Ja dzisiaj taką ostrą polerkę zrobiłem. Papier od 240 do 2500, potem pastą do metali z autolandu i na koniec BSD dla 1% lepszego wyglądu do pierwszego rozgrzania wydechu. Wysłane z mojego DUK-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi-M Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Pastą autosol zrobił byś to samo w 5 minut bez męczenia się papierami ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Pastą autosol zrobił byś to samo w 5 minut bez męczenia się papierami ;p Oooj nie wiem, robiłem to godzinę, musiałem ściągnąć dużo syfu z tego, ale być może masz rację. Widziałem produkty autosol w Jula, ale niestety nie było tam pasty do metalu. Wysłane z mojego DUK-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 @lol19pl, na wydechu, ale w motocyklu, zaskakująco skutecznie siedzi @ADBL Quick Wax v.2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziółas Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 przetestowałem APC, interior cleaner i dresing do kokpitu z Custom factory. obiekt testów fotele i kanapa z 126p, APC w stężeniu 1:15, w mojej opinii interior cleaner pienił się lepiej, po myciu fotele stały sie matowe, dresing spowodował fajną zdrową satynkę, w dotyku nie są śliskie, ale takie hmm "nawilżone" (tak wiem to krowa z plastikowej krowy) rozważam zakup pełnej pojemności tego dresingu po testach długodystansowych, choć kupno aż litra trochę zniechęca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 [mention=20161]lol19pl[/mention], na wydechu, ale w motocyklu, zaskakująco skutecznie siedzi [mention=9208]ADBL[/mention] Quick Wax v.2 To chyba na końcu wydechu diesla z dpf jest niższa temperatura niż w wydechu motocykla. Chociaż BSD mocno leży na felgach, to u mnie w megane na aluminiowym wydechu nie poleżał nawet do pierwszego mycia. Wysłane z mojego DUK-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 @lol19pl, przy myciu pokażę Fakt, że u mnie wydech jest jeszcze obłożony aluminiową osłoną, która się tak nie grzeje (ale wciąż). 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazman Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 @lol19pl praca chyba średnio udana bo porysowałeś sobie plastikową dokładkę, przynajmniej tak to wygląda na zdjęciach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 @up niestety, na pierwszym zdjęciu plastik jest jeszcze mokry, a potem przetarte ścierką wyschły i został taki nalot. Popatrz na zewnętrzną stronę w okolicy lampy odblaskowej, tam też widać taki biały osad. Akurat miejsca pomiedzy jest całkiem sporo. Wysłane z mojego DUK-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi