Pulse Opublikowano 3 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września @gprzesniak cieszy oko jak niewiele rzeczy to prawda, dziękuję najfajniej jest w półcieniu, przekrój odcieni jest wtedy niesamowity Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian89 Opublikowano 5 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września Późna godzina w ciul, ale mówię „wstyd będzie ze szpitala odebrać” więc umyłem i posprzątałem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gprzesniak Opublikowano 6 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września @Adrian89 Prawidłowo. Tak ma być, na galowo i jak do ślubu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paki112 Opublikowano 6 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września Wreszcie po kilku podejściach udało się wygospodarować trochę czasu ma ogarnięcie tymczasowego daily. Z braku czasu nawet nie robiłem zdjęć. Poszło w dwóch etapach. 1. Umyłem przednią szybę, okleiłem wokół. Potem adbl Glass polish + czerwony pad na DA15. Wiedziałem, że rys nie ruszę, ale chodziło o oczyszczenie szyby, bo była strasznie zawalona kamieniem. Odłuszczone kilka razy i poszła Aqua Glass Coating. Przejeździłem z tym już 2k i ok 2 miesiące. Na autostradzie/S-kach super, w mieście w sumie szału nie robi. 2. Etap czyli lakier Najpierw wieczór na bezdotyku gdzie szły kolejno bug remover, tar remover i deiron. Starałem się też wypędzelkować wszystkie zakamarki. Pojechałem do garażu, okleiłem sobie plastiki. Następnego dnia z rana elementy po kolei najpierw mycie bezwodne echo potem 3D One hybrid + czerwony pad na dualce 15mm. Nie chciałem wycinać, bardziej usunąć mikroryski i przygotować powierzchnię pod powłokę. Wymywane najpierw Klinetem pro a na końcu Eraserem. Poszła Aqua Graphene Coating. Obawiałem się czy nie będzie lipy z aplikacją, ale poszło bezproblemowo. Ja po prostu rozkładałem krzyżowo i polerowanie fibrą Lakier momentalnie robi się śliski i nawet jeśli gdzieś nie widać czy już się kładło to pod paluchem czuć gdzie jest powłoka. Auto zrobiło się bardzo szkliste, czego zdjęcie w sumie nie oddaje. Na opony po wheel cleanerze i Tire Rubber cleanerze poszedł ciasteczkowy adbl. Zostały mi teraz w zasadzie przednie lampy do odświeżenia. 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 6 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września I ja umyłem swoje daily. Nie jest w takim stanie, jak to wyżej, ale powolutku przestaje straszyć. W tym miesiącu muszę ogarnąć polerkę (bo glossu i szkła brak...) i odświeżenie plastików (bo czarne były kiedyś), bo potem tego nie zrobię. W blokach startowych od wczoraj czeka jeszcze drugi komplet felg 15' - ten sam wzór, dużo lepszy stan od moich obdartusów. To temat na nieco odleglejsze #niebawem. P.S. Drodzy, czym usunąć ten handlarski "mazak" z ramienia wycieraczki? Teraz zabiegi przy daily nie moim, a mojej siostry, a.k.a. prezent na 40ste urodziny. Miałem z niego robić szczegółową relację, ale nie wszystko potoczyło się po mojej myśli. Obejrzyjmy auto wewnątrz: Wygląda "tak se" Sprzątane trochę za rzadko, skórami nikt nigdy się nie zajmował - błyszczące i twarde... No to zaczynam od odkurzania i na pierwszy ogień idzie dywanik kierowcy z PFI - dużo lepsze jakości, niż pozostałe, fabryczne. Ma ponad rok, ale cały syf wyszedł z niego szybciutko - włosie jest porządne. Pozwoliłem sobie też wypierrr... siedzisko tylnej kanapy Tam... pamiątki jeszcze z Francji, odnalazło się dziesięć centów. Siedzisko prezentuje się tak, czyli dosyć smętnie... No, i już się zakup auta zwraca. Robię rozwałkę. A później czyszczę skóry, które to się mają "nie brudzić" Efekty są OK, chociaż skóra jest bardzo sucha, nie ma już nic ze swojej fabrycznej szlachetności i sprężystości. Zajmę się tym później, teraz trochę budy. Zderzak jest nowy z ASO, ale nowy też może być brudny No to tak... miałem zrobić w miarę dobre mycie, LG i do widzenia. Ale że przyjechał na wekeend brat, a brat czarnemu uni nie odpuszcza... decyzja: robimy na ładnie "Weszliśmy na gotowe", bo auto w zeszłym roku miało trzyetapową korektę, która wyciągneła je z naprawdę opłakanego stanu, ale już znalazło się trochę rys po krzakach (słaba droga dojazdowa do domu) i myciu nie do końca zgodnym ze sztuką oraz masa waterspotów. W najgorszym stanie była prawa przednia ćwiartka, na której psisko postanowiło rozładować swoje emocje pazurami... udało się zniwelować uszkodzenia do stanu "jak się nie przyglądasz, to nie widać". Nie było już czasu na ambitne zabezpieczenie, wjeżdża LG i chowamy do garażu. Przez noc w skóry wchłania się Leder Protector. Jeszcze plastixy, szyby i impregnacja skór. Wyszło tak. Chyba operacja się udała... 14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek305 Opublikowano 6 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września @MMCzysci czuc jescze w tym aucie jakosc audi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 6 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września Tak. Nie skrzypi, nie trzeszczy, jest mega wygodny. Skrzynia na trybie dynamic jest sprawna, chociaż podobno na comforcie ma odczuwalna zwłokę z dołu. Wnętrze po 290k dalej pachnie skórą Szczerze mówiąc jak się nim kawałek przejechałem, to średnio go już chciałem oddawać Wersja trochę biedna, ale bardzo przyjemne auto.Wyryte w skale z S20 FE 5G 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1509 Opublikowano 7 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września @MMCzysci Handlarskie mazaki atakuje zmywaczem silikonowym i schodzi bez większego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 10 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września Opel Astra: Sahara Edition. Bez prania, bez lakieru, ale i tak było co robić. Piasek w każdej szczelinie. Gdzie to auto się szlajało? Zarówno kołpaki, jak i stalówki były w paskudnym stanie, ale coś tam z nich wyszło... Po QD było lepiej, ale lakier w strasznym stanie, w dodatku auto już rdzewieje... Jeśli chodzi o komorę, to mam niedosyt, ale bałem się zbyt agresywnie podchodzić do benzynowego silnika. 13 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOU Opublikowano 10 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 1 godzinę temu, MMCzysci napisał(a): Opel Astra: Sahara Edition. Bez prania, bez lakieru, ale i tak było co robić. Piasek w każdej szczelinie. Gdzie to auto się szlajało? Sądząc po kole mierniczym na tylnym siedzeniu, to pewnie po placach budów Znam ten ból Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewZS Opublikowano 10 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września Astra od szejka z Dubaju Wysłane z mojego SM-S916B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 10 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września Bidny ten szejk Ale ale, co ciekawe... moim zdaniem w miarę przyjemne auto w środku. Nie jest to jakość Golfa VI, jednak jest miękka decha, ładnie obite boczki, jako taka wykładzina, estetyczne pokrętła i przyciski... Lepsze wrażenia, niż w koreańczykach, czy Francuzach. Podobno w dieslu się nie psuje. Tylko te skrzynie M32...Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 10 Września Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2 godziny temu, MMCzysci napisał(a): a Edition. Bez prania, bez lakieru, ale i tak było co robić. Piasek w każdej szczelinie. Gdzie to auto się szlajało? Czemu nie wrzuciłeś tego do WW ? świetna relacja. Na dniach wystartuje konkurs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 10 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września A bo proszę Pana trudno to nazwać relacją Lubie cykać, ale tu nie ma prawie nic z samych prac, a jedynie przed i po. Na dniach to kiedy? Mam jeszcze jedno auto z potencjałem.@Domel - a BTW, zapomniałem dopisać - przeczytać od Ciebie, że relacja jest świetna to duży komplement Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 10 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września @MMCzysci jeżdżę teraz taką w sedanie i to wnętrze mnie wkurza z ilością szparek, kształtów itp. jesli chodzi oczyszczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 11 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września @zeea, no tak, tu się zgadzam - poszaleli Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewZS Opublikowano 14 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września Wymyłem córkowóz W ramach mycia serwis powłoki Stan przed Takie są skutki parkowania w centrum miasta przy linii tramwajowej Piana GS Sour Foam, Shampoo+ od Ultracoat To co mnie uciesyło to stan powłoki Sonax CC One po 17 miesiącach, bez boostowania. Teoretycznie to roczna powłoka. Co prawda przebieg ok. 6000 km, ale cały czas pod chmurką Po myciu wleciał boosterek od Cleantle i Ultra Glaco na wszystkie szyby 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian89 Opublikowano 14 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września @AndrewZS tam od strony kierownika spod uszczelki okna dość mocno leci - jeśli auto ma zostać w rodzinie jeszcze trochę to proponowałbym zajrzeć czy coś tam nie zaczyna chrupać i zdusić to w miarę w zarodku Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewZS Opublikowano 14 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września @Adrian89 Nie tylko tam.... wiem, ale auto za pół roku idzie na sprzedaż, więc nie będę już inwestował 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztefan24 Opublikowano 14 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września W końcu znalazłem czas, by wybrać się do wulkanizatora i na Dacie wjechały alufelgi. Poza tym Skoda dziś liźnięta czarny NAT + ADBL Perfect Finish. Jutro jeszcze powłoka wleci. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jelinski17 Opublikowano 14 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września Złamałem wszystkie ograniczenia i zasady;) miałem nie robić nic oprócz mycia,potem miałem nie dotykać w aucie lakieru maszyną,później miał być wosk więc to logiczne że wpadł Essence na średnim padzie i w trzech warstwach powłoka której się nie warstwuje 12 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 14 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września Nie przy aucie ale zainstalowałem nową owiewkę w nadziei, że uchroni trochę przed wiatrem Oraz wyświetlacz biegów 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 16 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września Nastolatka robiła urodziny dla koleżanek to z przyjemnością schowałem się w garażu. Komplet razy dwa. Tu nie było idealo. To two step i cpuk. 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumins Opublikowano 16 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września @jelinski17 oficjalnie awansowałeś na forumowego zwyrola 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 17 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września Chwilę spędziłem na poszukiwaniach odpowiedniego do tej roboty wosku i chyba Fireball Brazil usiadł zacnie <zdjęcia są jakie są - zrobiłem ich bardzo dużo, nadaje się tylko kilka. Na podwórku mam słaby warun, dużo odbijajacych się w lakierze/rozpraszających obiektów, a nie każdemu pasuje przejazd autem w jakieś bardziej neutralne miejsce...> \ Na felgach no.12. I jeszcze odświeżyłem środek. 13 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi