keza Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Dzisiaj skorzystałem z dobrej pogody i umyłem samochód na bezdotyku. Oczywiście w głównej roli wystąpił SG Pre-Wash Citrus Oilil, użyłem pierwszy raz i jestem bardzo zadowolony bo dobrze sobie poradził z 3 tygodniowym zabrudzeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seico Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Na forum pada śnieg a aura nam się piękna zrobiła trzeba wyciągnąć wiadra, rękawica i lanca w dłoń i... Do boju !! Miłego dnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Do 22 pracuję, potem jadę walczyć na myjnie. Pora późna więc nikt nie będzie dupy zawracać, co potrzebne już przygotowane. Auto myte miesiąc temu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Szybkie odszczurzenie sluzbówki.Odkurzanie plus sam Pre wash . Na więcej braklo czasu ;(. Pod koniec tygodnia jak pogoda dopiszę wpadną dwa wiaderka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Pierwszy raz ogarniałem auto na bezdotyku zlądowałem po pracy czyli koło 22:15, do domu wróciłem chwilę po 24. Był grany prewach SG Citrus, mycie na dwa kubły ADBL Snowball oraz rękawica od ADBL, oszuszanie silkiem. Felgi dostały TENZI Cystą Felgą, niestety opony tylko opłukane pod ciśnieniem. Na szyby poszedł Rain-X 2w1. Bezdotyk to dla mnie ostateczność, ale również idzie dobrze ogarnąć auto. Gdyby nie było tak zimno to zrobiłbym więcej. Szkoda, że w drodze powrotnej auto już się trochę ubrudziło bo jakoś po 21 padał deszcz, ale już trudno... do tego co było przed myciem dużo brakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StreamHD Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Że też wam się chce tak marnować czas i środki, a za 20 kilometrów auto w takim samym stanie jak przed myciem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1419 Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 KapselK jak się sprawuje powłoka na felgach? bo widzę, że już mocno brudne były Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 @Tomek1419 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 @StreamHD ciekawe, że po jednym przejeździe 20km auto jest Twoim zdaniem tak samo brudne jak po 1100km. Marnowania czasu i środków nie widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 Akcja zima... Essence-> 476s-> SSW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeu Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 Trochę inna strona detailingu Kumel kupił gwiazdę 2 tygodnie temu, no ale z racji tego, że mamy pogodę jaką mamy dopiero ja umyłem auto porządnie i ze sztuką. Przyjechała wiadomo brudna bardzo (na srebrnym tak nie widać). Szyby tragicznieee zatłuszczone od palenia e-papierosa w środku Z prac mam niestety tylko jedno zdjęcie, bo było już ciemno i co chwilę delikatnie padało. Najpierw pokażę efekt końcowy. Na lakier wpadł ADBL SSW, na opony B2B. Szyby zrobione CGP i ADBL Glass Cleaner. Mogły wyjść lepiej, ale było zimno i preparat słabo odparowywał. Na przednią szybę wrzuciłem NW z Autolandu-kumpel w szoku jak to działa No ale miała być trochę inna strona detailingu. Wiadomo, że to co zrobiłem to tylko standardowe mycie na 2 wiadra (wcześniej piana SG) i nałożenie QW. Kumpel zamiast się cieszyć z efektu niestety się załamał, bo dopiero teraz wyszło, że drzwi od kierowcy są w całkowicie innym kolorze. Na masce, dachu i klapie bagażnika lakier jest popękany. Jest dużo miejsc do zaprawek, które zachodzą rudą, a lakier jest bardzoo zmęczony. Do tego felgi porysowane itp. W uszczelkach od drzwi był piasek (MF czarna po czyszczeniu ich APC), co porysowało szyby. Reasumując. Nie zawsze porządne odszczurzenie samochodu spowoduje uśmiech na twarzy właściciela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 @lukeu na przykładzie szyb w mercu, pomyśl jak wyglądają płuca ludzi "palących" e-fajki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Nie w swoim a szwagra Focusie NW a co było grane _Sonax do szyb_Adbl glass x2_IPA_zmywacz sylikonowy_RainX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Chciałem napisać ze zrobiłem dezynfekcję parownika, ale napiszę inaczej Od kilku dni po uruchomieniu silnika, i po uruchomieniu dmuchawy dało się wyczuć delikatny zapach stęchlizny. Temperatura cały czas poniżej 3st. dlatego klimatyzacja nawet nie startuje, więc coś tam już musiało gnić, bo to nie zapach typowy po wyłączeniu klimy. Zastosowałem środki do dezynfekcji klimatyzacji z tego linka https://www.petrostar.pl/kosmetyki/czyszczenie-klimatyzacji/wurth/wurth-zestaw-do-odgrzybiania-klimatyzacji,p664810471 Przez odpływ parownika sondą dostałem się, mam nadzieje jak najbliżej parownika i władowałem tam całe opakowanie (w składzie jest tylko IPA), spłynęło wszystko pod samochodem. Potem wymiana kabinówki i granat z zestawu. Po tej akcji oczywiście IQD poszedł w ruch i czyszczenie szybek od środka AG:CGP. Na koniec wymiana wycieraczek na Bosch AeroTwin. Napisałbym, że zrobiłem dezynfekcje gdybym dostał się do parownika, i go dokładnie manualnie wyszorował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 15 Grudnia 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 @clavikord i co pomoglo cos ?? Bo u nas w firmowce jest dokladnie to samo z tym zapachem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 @białyGTI odpowiem Ci za jakiś czas, narazie to półtorej godziny po użyciu tego granata musiałem jeździć z otwarta szyba bo się nie dało wytrzymać tego intensywnego zapachu. Właśnie skończyłem jeździć i spowrotem czuje mój docelowy zapach czyli biała kartę imao. Jutro zobaczę rano jakie będzie to pierwsze powietrze, które wychodzi z nawiewówWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 15 Grudnia 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 @clavikord to daj znac czy cos pomoglo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Szybka akcja na dwa wiadra dziś i SSW. @BiałyGTi Jak na razie stwierdzam, że pomogło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeu Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Połowa grudnia, a auto na spokojnie ogarnięte na dwa wiadra po wcześniejszej pianie z SG. Zima póki co rozpieszcza Auto obleciane SSW przy osuszaniu-uwielbiam ten produkt. Felgi 1:10 Excede Wheel Cleaner, środek zrobiony IQD łącznie z dywanikami (fajne matowe wykończenie), a na deser Stripper Scent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maggot Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 @lukeu , dobrze się prezentuje e46 ;> Jaki masz silnik w niej, polecasz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeu Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 @Maggot benzyna 2.0, 143hp. Zrobiłem jakieś 17k km, w tym 12 na LPG. Auto dynamiczne, a przy tym spalanie gazu to jakieś 10/11 litrów. Dla mnie bajka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek1993 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Ogarnąłem go trochę na weekend Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Nie dziś a w sobotę . Chyba ostatnie mycie na dwa kubły w tym roku . Skoda jak i Chevy dostały porządne mycie + sprzątanie . Na Cheviego wjechał Spray Wax Magic , dodatkowo zamontowałem pierwszą partię gratów z "hameryki" I teraz jest jeszcze bardziej Amerykańsko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 @Pajko dokładnie teraz to hamerykański Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdanek Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 @Pajko jest kozak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi