sparco0 Opublikowano 20 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia Nie planowałem zmiany kół na inne, ale znajomy sam mi zaoferował dobrą cenę bo był napalony na nie, więc szybkie zakupy i już 1 warstwa powłoki za mną Potem dołożę jeszcze jedną, po niedzieli wrzucenie opon i na auto. 14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 20 Kwietnia Autor Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia @sparco0mam bardzo podobne: 4 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparco0 Opublikowano 20 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia @Eryczek dotz suzuka blaze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bcz_pl Opublikowano 20 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia Szybkie mycie przy sobocie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeu Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia Wpadł znajomy na ogarnięcie auta na lato. Idealny moment do przetestowania nowego systemu polerskiego DIY @CAR CRAZY opartego na paście DIY Detail, szamponie DIY Rinseless w wiaderku oraz pad washerze. Ogólnie jestem zachwycony całym systemem. Praca bez pylenia, bez oklejenia. Bezproblemowe dotarcie wilgotną szmatką. Moc pasty regulujemy padami, z pomarańczowym wyszedł świetny one step. Sam pad washer robi fenomalnelną robotę, dzięki czemu każdy przejazd robi się świeżutkim padem - moc nie spada. Kilka 50/50. W tym miejscu pobawiłem się sposobem, żeby najpierw rotacją wyciąć a potem na tej samej paście wykończyć DA. Efekt jak niżej. Rysy bardzo głębokie więc nie chciałem przedobrzyć, ale przesto się na szczęście rzucać w oczy oraz wykończenie na idealnym poziomie. Na deser Swissvax Concorso od @antek1987. Fenomalny wosk. Efekt, nakładanie, docieranie klasa światowa. Tego samego dnia nałożyłem na dach zielonego samplerek Fireball Candy Sherbet i co prawda na bogato, ale czuć różnicę w dotarciu - inna liga na korzyść SV. Pozdro! 17 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia Co raz bardziej mam ochotę zakosztowania tej pasty efekt petarda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siws00n Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia Wpadł znajomy na ogarnięcie auta na lato. Idealny moment do przetestowania nowego systemu polerskiego DIY @CAR CRAZY opartego na paście DIY Detail, szamponie DIY Rinseless w wiaderku oraz pad washerze. Ogólnie jestem zachwycony całym systemem. Praca bez pylenia, bez oklejenia. Bezproblemowe dotarcie wilgotną szmatką. Moc pasty regulujemy padami, z pomarańczowym wyszedł świetny one step. Sam pad washer robi fenomalnelną robotę, dzięki czemu każdy przejazd robi się świeżutkim padem - moc nie spada. W tym miejscu pobawiłem się sposobem, żeby najpierw rotacją wyciąć a potem na tej samej paście wykończyć DA. Efekt jak niżej. Rysy bardzo głębokie więc nie chciałem przedobrzyć, ale przesto się na szczęście rzucać w oczy oraz wykończenie na idealnym poziomie. Na deser Swissvax Concorso od @antek1987. Fenomalny wosk. Efekt, nakładanie, docieranie klasa światowa. Tego samego dnia nałożyłem na dach zielonego samplerek Fireball Candy Sherbet i co prawda na bogato, ale czuć różnicę w dotarciu - inna liga na korzyść SV. Pozdro!Jak działałeś z pad washerem w przypadku tej pasty? Spryskanie pada roztworem rinselessa czy jakieś moczenie pada w wiaderku tak jak Yvan proponowal ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeu Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 3 minuty temu, siws00n napisał(a): Jak działałeś z pad washerem w przypadku tej pasty? W pad washerze miałem roztwór DIY Rinseless 1:256 więc po czyszczeniu w nim pad zostawał minimalnie wilgotny = zaimpregnowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siws00n Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia W pad washerze miałem roztwór DIY Rinseless 1:256 więc po czyszczeniu w nim pad zostawał minimalnie wilgotny = zaimpregnowany. O czyli ten padwasher ma pompkę? Bo zastanawiam się nad zakupem jakiegoś z allegro, ale większość chyba pompki nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 21 Kwietnia Autor Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia @siws00nnie cytujemy zdjęć. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeu Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 13 minut temu, siws00n napisał(a): ten padwasher ma pompkę? Tak, takie 4 „pompki” jakby, obczaj na YT. Te sprzedawane na potęgę home made nawet nie rozważałem właśnie przez brak pompki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia @lukeu czy brud z pada miesza się z czystą wodą ? Brak pompki w "home made" można zastąpić opryskiwaczem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeu Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 5 minut temu, AudiBlask napisał(a): czy brud z pada miesza się z czystą wodą ? W ~10 litrach roztworu szamponu rinseless, który zamyka brud w sobie nie widzę żadnego problemu z tym. Jakby tak nie było to 8 litrów, które używam do mycia całego auta rysowałoby lakier niemiłosiernie, a już prawie dwuletnie testy pokazują, że nic się nie dzieje. 10 minut temu, AudiBlask napisał(a): Brak pompki w "home made" można zastąpić opryskiwaczem Wszystko można. Kupiłem go w cenie wiaderek z wirnikiem od pralki frani i po pierwszym użyciu jestem mega zadowolony. Chociaż 800 zł raczej bym nie dał 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 21 Kwietnia Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 9 godzin temu, lukeu napisał(a): W tym miejscu pobawiłem się sposobem, żeby najpierw rotacją wyciąć a potem na tej samej paście wykończyć DA. Robiliśmy sporo testów i w tym wypadku rotacja za bardzo nie podnosi agresywności. Największy wzrost agresywności jest na maszynie DA21mm , pad wełniany o krotkim włosiu np DIY lub Lake country HD lub Honey beast. Przy pojedynczych rysach do zestawienia powyżej dochodzi metoda szybkiej agresji : startujemy od razu na 5 biegu, mocny docisk i praca nad rysą przez ok 10 sek. 5 godzin temu, siws00n napisał(a): Jak działałeś z pad washerem w przypadku tej pasty? Spryskanie pada roztworem rinselessa czy jakieś moczenie pada w wiaderku tak jak Yvan proponowal ? Metoda z moczeniem jest w przypadku gdy nie mamy pad washera: moczymy pad, wyciskamy/ugniatamy aby usunac pastę i urobek. Następnie odwirowujemy na maszynie 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtszudi Opublikowano 22 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia Zmieniłem kierownice, bo już ślady zużycia były ogromne 11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 23 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia Przerobiłem dużo QD. Portfel mówi, że zbyt dużo. Ale wiecie co? Nic nie robi takiej roboty na srebrnym jak poczciwy BSD. Wracam i zawsze będę wracał do niego. Swoją drogą znowu jest dostępny na Orlenach. A propos powrotów, to wróciłem do dressingu do opon Nielsena. I chyba wpadnie kolejna butla Z pędzelkiem do makijażu aplikuje się fenomenalnie, o wiele lepiej niż żelowe dressingi, które trzeba co chwilę dokładać. Miałem odtłuścić lakier i zapodać Cancoata, ale chyba wstrzymam się, zrobię dwa etapy (one step z poprzedniego roku średnio mnie zadowolił) i wrzucę pełnoprawną powłokę. Zapewne Admire. MOHS, a właściwie Syncro odrzuca mnie koniecznością zarzucenia topcoatu. Tylko znowu jest trochę tańsze od Admire... 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba1 Opublikowano 23 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia @imola33 Zymola HD wreszcie użyj i wosk w końcu wiosna jest A nie tam jakieś powłoki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 23 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia @Kuba1 wrzuciłem testowo na dach 206. Jakoś tak nie wiem, pierwsze wrażenie takie sobie. Wydaje się mało wydajny, szybko zasycha i ciężko go potem dotrzeć. Może maszynowo będzie lepiej. A woskowanie będzie w sobotę na Alfie, trzeba dorzucić trzecią warstwę wosku przed zlotem w niedzielę tylko jeszcze nie wiem co wrzucać. Mam Dodo Orange Crush, Purple Haze, White Diamond; HoW Sapphire; Zymol Carbon; Waxxed Junkies Cult Classic; Natty's Red. A może wskoczyć w końcu z Sonusem na Alfę Na ten moment siedzi Neoxal Primer + Good Stuff Show Wax + Natty's Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester Opublikowano 25 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia Szybka akcja z myciem kół. MA X-Neon + SG Wet Protector + Gyeon Tire Express. 7 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 25 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia @czester, z uwagi na powszechne uznanie marki Gyeon na forum - kilka słów o Tire Expressie? Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lodowa Opublikowano 25 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia Nie no ja musze kupic do auta komplet vredesteinów !!! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester Opublikowano 25 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia @MMCzysci Poza pompką która pluje towarem i trzeba delikatnie się z nią obchodzić to nie widzę wad w tym produkcie. Aplikacja na mokro, wygląd satyna (?), w każdym bądź razie opony nie świecą się nachalnie, wydajność. Nie sprawdzałem jakoś nigdy trwałości ale efekt hydrofobowy na oponach u mnie to spokojnie do miesiąca jako, że nie robię wiele kilometrów. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gprzesniak Opublikowano 25 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia @imola33 Na nowego Mohsa nie musisz wrzucać Top Coata, tak jest tylko w wersji Syncro. Tam jest dodatkowo Skin w komplecie, ale Mohs czy w jednej czy dwóch warstwach sam się broni. TC jest opcjonalny w takim układzie. Godzinę temu, MMCzysci napisał(a): @czester, z uwagi na powszechne uznanie marki Gyeon na forum - kilka słów o Tire Expressie? Wyryte w skale z S20 FE 5G Miazga. Fenomenalny dressing. Czy to na mokro czy na sucho. Moim zdaniem nr.1 na rynku, chociaż lubię tez Tac System niebieski. TE jest bardzo wydajny i zostawia fajny efekt na oponie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 25 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia Nie klei kurzu?Mam często problem z wyciekającą z zakamarków wodą przy aplikacji, jesli faktycznie nie robiłoby temu dressingowi różnicy, to bombastic.Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester Opublikowano 25 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 1 minute ago, MMCzysci said: Nie klei kurzu? Mam często problem z wyciekającą z zakamarków wodą przy aplikacji, jesli faktycznie nie robiłoby temu dressingowi różnicy, to bombastic. Wyryte w skale z S20 FE 5G Jeśli chodzi o wodę z zakamarków to nie (miałem to samo dzisiaj ). Odnośnie kurzu mogę tylko obiecać że będę się przyglądać bo nie zwracałem uwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi