imola33 Opublikowano 11 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 Przyszła pora na Alfę Dzisiaj odszczurzanie wnętrza (nie odkurzana od 2 lat - przez ten czas zrobiła kilkaset kilometrów!) i trochę przecierania syfu pod maską. Wskoczyłbym tam z mocniejszą chemią i myjką, ale w niektórych miejscach kiepsko z odpływami... Muszę tu wrócić w niedalekiej przyszłości, dzisiaj już zabrakło czasu. Ta zapasówka wygląda na nigdy nie zakładaną, nie ma śladów rdzy na piaście Swoją drogą spójrzcie, jak świetnie siadają dressingi na Yokohamach Advan Fleva: Koch GKV Megs Endurance Nawet mega błyszczący Endurance wygląda tutaj bardzo przyjemnie 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparco0 Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 @imola33 co to za rolka na pugu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 @sparco0 TSR, submarka TSW - tych od felg z kultowego filmu Taxi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 14 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2023 Znacząco podniosłem wartość złomka.Wyryte w skale z S20 FE 5G 3 1 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 16 Lipca 2023 Autor Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2023 Samochód znajomych, w tym roku wyjechał z salonu ale wyprodukowany został w 2021 roku i wszystko wskazywało na to że ten czas przestał w salonie pod chmurką. Do usunięcia były głównie duże pokłady kamienia oraz drobne ryski powstałe podczas ostatnich trzech miesięcy jazdy. Praca trzy dniowa:. W piątek wieczorem: - Vasco Prewash - Shiny Garage D-Tox Liquid - jakaś piana - ADBL Shampoo Pro - Glinkowanie Niestety w tym momencie kamienia było na dachu jeszcze bardzo dużo. W ruch poszedł: - Aqua APC Sour 1:5. Na mikrofibrowym padzie, ręcznie, z dociskiem ale delikatnie. Produkt bajka - zeszło wszystko i szkód żadnych nie narobił. W sobotę poszło: - Car Pro Essence na padzie one stepowym od ADBLa - NW I ogarnąłem wnętrze ale bez wielkiego przykładania się: - ADBL Interior Cleaner - APC od Valet Pro - ADBL Interior Wow - Binder Premium Interior Wax - Auto Glym Glass Polish Dzis: - Gyeon Wax - ADBL Tire Dressing - Fireball Piruette na plastiki (resztka powłoki z wiosny niestety okazało się że wyparowała. Efekt: Bylo miło, nawet pomimo upału, dobrze sie bawilem:) 16 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 16 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2023 @Eryczek bardzo fajna robota. Muszę sam spróbować to APC Sour na kamień na aucie bo leży na półce i sie kurzy. 1:5 sprawdza Ci się zawsze czy może robiłeś już słabszym stężeniem wcześniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 16 Lipca 2023 Autor Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2023 Aqua APC Soura wyciągam tylko na najtwardszych (znaczy się najbardziej zakamienionych) przeciwników i zawsze jadę 1:5. Wg moich obserwacj, najpierw trzeba zrobić nim oprysk a po minucie - dwóch, zacząć pracować ręcznie. Mniejszego stężenia nie próbowałem ale przy 1:5 nie trafił mi się jeszcze przeciwnik którego Sour by nie pokonał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hybris Opublikowano 16 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2023 Dziś, ale ze względu na temperatury w nocy;) Myślałem, że lepszego efektu niż powłoka nie uzyskam qd. Po pierwszym kontakcie z WG okazało się, że byłem w ogromnym błędzie. Co to za produkt.. po raz kolejny okazuje się, że nieraz warto zapłacić więcej ale przynajmniej gęba będzie się cieszyła od ucha do ucha. Beetle juice, piana z myjni, Carpro Reset 30ml/10l, Water Gold i dotarcie fluffym. Na koniec WG tire coating. Jak na szybkie dwa wiadra na bezdotyku myślę, że efekt zadowalający. 16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 16 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2023 @hybris Taka prawda. Nie ma sensu inwestować w średnie produkty. I tak jak nie teraz to zaraz wpadną topowe a te średnie zalegną na półce. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 16 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2023 5 godzin temu, hybris napisał(a): Myślałem, że lepszego efektu niż powłoka nie uzyskam qd. Po pierwszym kontakcie z WG okazało się, że byłem w ogromnym błędzie. Water gold to jest jedno z najlepszych QD, o ile nie najlepsze, gdy pominiemy aspekt ceny. Aplikuje się bardzo prosto, krople po nim są świetne, szczególnie kiedy kładziemy na coś z SiO2, nawet mocno zmęczone. Na spokojnie można też lecieć po szybach i na krótki czas podbije NW. Jednak u mnie po Syncro lakier wyglądał lepiej, ale to inny kolor, więc wiadomo, inne oczekiwania. 5 godzin temu, hybris napisał(a): Co to za produkt.. po raz kolejny okazuje się, że nieraz warto zapłacić więcej ale przynajmniej gęba będzie się cieszyła od ucha do ucha. No tak jest, szczególnie te starsze marki niby premium u nas, typu Geyon, Carpro czy inny prostaff, bo tam czego nie kupisz, to jest już kilka lub kilkanaście lat na rynku, jest dobrze sprzwdzone i od biedy co najwyżej będzie średnie, ale nigdy nie słabe. 8 godzin temu, Eryczek napisał(a): - Gyeon Wax Nie szkoda tyle roboty, żeby na koniec dać wosk? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 17 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2023 Się szykujemy na jutrzejsze woskowanie. Zero deadlinu, zero pośpiechu, rześko, chemia nie przysycha - tak to można.Wyryte w skale z S20 FE 5G 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 +/- Miesiąc temu położyłem 4 Zymolki na maskę. Po niespełna miesiącu pierwsze mycie na dwa wiadra. Hydro mega niskie, ale zrzut wody nadal jest. Concours i Atlantique najlepiej. Potem Titanium a na końcu Carbon. Nie podbijalem QD zobaczymy długo wytrzymają. Na reszcie auta Souveran, tam podobna sytuacja, ale tu już nie wytrzymałem i 2 drzwi podbiłem QD a opony? Na ten moment bawiłem się Endurance, PSS oraz ciasteczkiem od ADBL. Black Onyx bije ich na głowę hydrofobowością oraz kolorem po tym miesiącu No i po umyciu norma, musi popadać 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas.p Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 Mycie z zewnątrz wpadło kilka dni temu , zdążyłem tylko odkurzyć i wyczyścić kierownicę więc dziś czas na środek Dzisiejszymi bohaterami są : Czyszczenie plastików i skór Zabezpieczenie plastików Odżywka do skór Przy okazji zdjęcie kolegi na masce QD na dekory wewnątrz Wcale tak czysto nie było jakby się wydawało. Wszystko przeleciałem Gyeon cleaner mild a na to odzywka z Wolfgang, uwielbiam jej zapach Wyszło całkiem fajnie i pachnie jak dla mnie mega. Dniówka jebła 15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrthc Opublikowano 22 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2023 Ogarnąłem tatowe audi A Roman dostał tfr-em od cleantle 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 22 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2023 Malutki zabieg kosmetyczny, nowy mieszek wraz z gałką. 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slovak Opublikowano 22 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2023 Zająłem się Leonardem dzisiaj 15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 23 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 W dniu 10.07.2023 o 16:31, lol19pl napisał(a): Jakby ktoś coś miał na oku, to szukam najbardziej trwałego dressingu, który da podobny efekt, czyli o krok przed mokrą oponą. 2 produkty, meguiars endurance i adbl TD. Przetestowane już na tych samych oponach 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 23 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 Zwykłe mycie Peugeotów, bo już przykurzone były 15 letni Karcher K2 poddał się tydzień temu, na jego miejsce za namową @Romanek11 wskoczył Karcher K4 Power Control. Dzięki za polecenie, robi robotę Szampon Chemical Guys Glossworks, Piana Sonax Actifoam Energy QD Wowo's Show Stopper 16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 23 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 Wpadły nowe kółka, we wtorek trzeba je zalegalizować... 22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hybris Opublikowano 24 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2023 @Fredi88 Kupowałeś w ASO, czy udało Ci się gdzieś znaleźć z drugiej ręki? Masz DCC? Jeżeli nie- nie jest za sztywno na 19? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 24 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2023 6 minut temu, hybris napisał(a): @Fredi88 Kupowałeś w ASO, czy udało Ci się gdzieś znaleźć z drugiej ręki? Masz DCC? Jeżeli nie- nie jest za sztywno na 19? Udało mi się znaleźć "używki" w Polsce. Koleś zrobił 1000km i zmienił koła. Są jak nowe bez ryski. Jedynie opony nowe kupowałem. Nie mam DCC. Co do sztywności ciężko powiedzieć, bo kilka km zrobiłem tylko. W AT muszę mieć te felgi wpisane w dowód inaczej są "nielegalne" więc nie chcę kusić losu i ujeżdżać. Jutro jadę załatwić formalności a w sobotę do PL 700km to będzie można coś więcej napisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ad.am Opublikowano 26 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2023 50/50 11 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 27 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2023 Odkopałem Pete'sa... Robi robotę Na felgi wleciał GS Rims detailer. Same felgi są chyba najładniej wykonane ze wszystkich które miałem do tej pory włączając nawet te polerowane. Czarny półmat + toczone alu pokryte miedzianym kolorem + bezbarwny. Martwi mnie tylko, że rant ochronny nie osłania felgi... Ciekawe ile km wytrzymają bez obciery 17 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas.p Opublikowano 27 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2023 @Fredi88 oby jak najdłużej bez obciery, pierwsza boli najbardziej Nadałem z mojego fona przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1419 Opublikowano 27 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2023 3 godziny temu, Fredi88 napisał(a): Może felgi są za szerokie względem szerokości opon? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi