Rafal9304 Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 8 godzin temu, maciek-drummer napisał(a): U mnie Ultracoat "robi za" matowy dressing, a to dziwne bo czytałem i słyszałem dużo opinii, że Dark Side się mocno świeci. Docierałeś go fibrą ? Ultracoat jest bardziej matowy ale Dark Side u mnie mocno się nie świecił, aplikowany ADBL One Shot Tire Pad i nie docierany niczym. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazman Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Uuu..kiedy ta fura była myta. Czasem żona podstawi 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Lato nareszcie i ukochane sport contacty. Aż się sama przepustnica otwiera 120n punktowo jedna opona wyszła w teście drogowym. Niezależnie czy będzie to czuć przy wysokich prędkościach. Szkodzi autu i kupić nowy komplet? Mięso jest ale opony już mają sześć lat. Wywazaja się okej +/-15g, koła idealnie proste. Boli cena kompletu, jakieś 700cebulek sztuka. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zonk Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 ja bym na ten sezon zostawił i zimą kupił nowe, może ceny spadną 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Weekend 15 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekT5 Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Tej Foce to już dużo nie brakuja do tematu Youngtimer ,który to rok @Domel? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#kris Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 @Domel @KrzysiekT5 no już lada dzień bo może i 22 mieć na karku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Nałożyłem cleaner maszynowo, ale chyba był za mocny bo cały lakier zlazł Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Autor Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 @bienekto Jaguar X-Type? Od zewnątrz masakra ale w środku białą skóra prezentuje się chyba (chyba) nieźle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 @bienek po co zdzierasz lakier? co to ma na celu Domyślam się, że bedzie malowany ale ja nie rozumiem po co zdzierać całość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 @Eryczek moim skromnym zdaniem tak. Kolor british racing green i będzie malina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 2 godziny temu, KrzysiekT5 napisał(a): Tej Foce to już dużo nie brakuja do tematu Youngtimer ,który to rok @Domel? 2 godziny temu, #kris napisał(a): @Domel @KrzysiekT5 no już lada dzień bo może i 22 mieć na karku 19 2004r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 @Domel to już blisko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek1987 Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Może nie przy swoim ale co Zymöl wypuścił za produkt jestem w szoku Aplikacja bardzo prosta, wydajność mega, śliskość po aplikacja rewelacyjna 10 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Tak to x type w naprawde bardzo ladnym kolorze . W środku bardzo ładnie zachowany, zresztą z zewnątrz też nie najgorzej tyle że lakier zaczyna odłazić na całym aucie.Najgorzej Maska i dach więc tym muszę się zająć na początku. A dlaczego usuwam lakier chemicznie? I tak musiałbym go w jakimś stopniu zeszlifowac, a tak chemia zostawia fabryczny ocynk. Poza tym Maska ma taki kształt, że trudno operować szlifierka 150mm i można narobić sobie małych dołków na przetłoczeniach i dlatego zdecydowałem, że tak będzie lepiej dla efektu finalnego no i dla mnie bo nie musze się męczyć i szlifować :)Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2023 @bienek Spoko to ma sens, już myślałem że starego jaguara pod czujnik robisz Czego używasz do usuwania lakieru? Kiedyś malowałem felgi to tylko leciutko farba sie pomarszczyła a zejśc za cholerę nie chciała dopiero po 4 aplikacji zrobiłą się gumowa a i tak oddałem je do piaskowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejmian93 Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Umyłem i na koniec psikniete przy osuszaniu Gyeon Quick Detailer 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2023 @bienek Spoko to ma sens, już myślałem że starego jaguara pod czujnik robisz Czego używasz do usuwania lakieru? Kiedyś malowałem felgi to tylko leciutko farba sie pomarszczyła a zejśc za cholerę nie chciała dopiero po 4 aplikacji zrobiłą się gumowa a i tak oddałem je do piaskowania.Nie no co Ty, nie chodziło o czujnik :) po prostu taka technika naprawy wydawała mi się najlepsza do tego rodzaju uszkodzenia. Jak coś się dzieje z lakierem to lepiej to usunąć żeby uniknąć niespodzianek w trakcie lub po robocie. Tak mam pewności że nic się nie będzie złego działo, a naprawa będzie poprawnie zrobiona.Usuwałem trotonem, ale ostatnimi czasy ceny removerow wystrzeliły w kosmos.. kiedyś można było kupić puszkę za 15-20zl, teraz 30... Mam na oku pewien profesjonalny środek na pędzel, ale muszę podzwonić i zoorientowac się w jakiej cenie mogę go kupić.Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Tego typu środki warto przykryć folią lub streczem. Produkt wolniej odparowuje i lepiej gryzie lakier Jaguar super auto 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1509 Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2023 4 godziny temu, DaV napisał(a): Czego używasz do usuwania lakieru? W warsztacie używamy preparat do mycia REMOVER firmy SEWAMIL, daje radę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Taki tam parapet ostatnio zabezpieczałem. A w sobotę przedni zderzak w Audi Q8 s line 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekbossko Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 @Dante05 gdzie kupowałeś folie? Gotowe szablony czy sam docinales? Chce zabezpieczyć parapet i wnęki klamek i słupki piano u siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Przez neta. Parapet Clif Design, zderzak Flexishield. Parapet robiłem sam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas.p Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Dziś nic detailingowego ale o motor też zadbać trzeba :) Do rozgrzanego silnika wlałem engine flush Liqui Moly , zostawiłem odpalony silnik na trochę ponad 10 min żeby zrobił swoje i spuszczanie. Nowy filtr Mahle i Castrol 5w30 M :)Jutro będzie mycieWysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ad.am Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Wczoraj wieczorem drobny valeting (glinka softa i dawno nie używany Nattys white) 15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi