Rafal9304 Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 17 minut temu, keza napisał(a): @Rafal9304 ładne te felgi, grubo je dopakujesz na następny sezon. Jestem ciekawy jak taka kanapka zachowa się na felgach przez cały sezon, bo Reload 1.61 + Neoxal QD na lakierze jak narazie siedzi jak wściekły. 8 minut temu, Bitek napisał(a): @Rafal9304 co to za model Yato. YATO YT-17207, busa 2,5t podnosi bez problemu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 5 minut temu, Rafal9304 napisał(a): na felgach przez cały sezon Jak będziesz pamiętał to się pochwal jak ten zestaw się sprawuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal9304 Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 Co jakiś czas pewnie będę wrzucał info w tym temacie Jak dobrze pójdzie to w grudniu wrzucę też Reload 1.61 + QD Show Car na niezabezpieczone felgi i zobaczymy jak sobie poradzi taka kanapka w zimie 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 22 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 Przyjemny duecik 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal9304 Opublikowano 22 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 Dzień wolny to czas przygotować auta do zimy Oba auta umyte, ogarnięte na szybko wnętrze (CarPro InnerQD), uszczelki w drzwiach wyczyszczone i zabezpieczone Shiny Garage Seal Separator, opony Binder Ultimate Tire Coating Wax. V40 dostało nową warstwę Neoxala Show Car na lakier oraz na niezabezpieczone zimowe felgi z jednej strony, a z drugiej strony Neoxal QD. W XC90 na lakierze i felgach dalej jak szalone leży Neoxal Reload 1.61 + Neoxal QD więc nic nie dokładam, za to lampy przednie dostały folie PPF. 11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 22 Listopada 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 Dziś przepalałem fokę. Potem było mycie po 60km z budowy i zakupów. Alez ta powłoka @ZviZZer zrzuca Nie miałem jak filmować ale następnym razem się poprawię. Woda rozbijana jest na małe kropelki i zrzuca po całości. Coś pięknego. A potem dmuchawa EGO i ręcznik SG mial mało co do wchłonięcia ! 9 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nervus Opublikowano 23 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 W dniu 21.11.2022 o 21:12, Bitek napisał(a): @Rafal9304 co to za model Yato. A ja powiem ze chętnie bym taki podnośnik sprzedał. Nie jestem znajomego zadowolony. Zdecydowanie lepsza opcja to hamron z Juli. Expressowe podniesienie auta, nie rozpada mi się jak yato co chwila (zawleczki, podnoszenie, opuszczanie). W harmonię idzie szybciej i mniej „pierdol” jest podczas użytkowania do zepsucia niż w yato. A w lewarkach już kilkanaście lat siedzę tak btw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktm950 Opublikowano 23 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 @nervus a mi wczoraj przy wymianie kół Hamron przestał podnosić, wiec tak średnio bym powiedział. A mam go dopiero 3 lata, użytek wyłącznie prywatny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 23 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Ja przy pierwszym samochodzie kupilem najtanszy z castoramy Vorel było to jakieś 14lat temu. Sluzy do dzis bez zajekniecia, ale auta na dlużej nigdy na nim nie zostawilem (kobylki). Czy dzis bym go kupil? Raczej nie, nie daże tej firmy duzym zaufaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal9304 Opublikowano 23 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Ja wcześniej miałem podnośnik z firmy Redats P.H.U. Szczepan, firma która mieści się niedaleko mnie i żaba od początku nie działała, puszczała olej. Z tej Yato na tą chwilę jestem zadowolony, podnoszę często busy, lawety i na razie daje radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nervus Opublikowano 23 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 1 godzinę temu, ktm950 napisał(a): @nervus a mi wczoraj przy wymianie kół Hamron przestał podnosić, wiec tak średnio bym powiedział. A mam go dopiero 3 lata, użytek wyłącznie prywatny. A ktorego ? Bo ja mam żabę co jedt cięższa chyba 2x od tego yato. I kilka lat temu płaciłem jakieś 400.- za niego jak nie więcej. Podwójne sprężyny są przy tłoku. Coś takiego mam. Moj trochę inaczej wyglada. No i widzę ze teraz 600.- trzeba dać za takiego mniej więcej. Coś takiego mam. Moj trochę inaczej wyglada. No i widzę ze teraz 600.- trzeba dać za takiego mniej więcej. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktm950 Opublikowano 24 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2022 @nervus model niższy niż twój, o taki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 24 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2022 Mam taki sam od 3 lat ... w serwisie był z 10x tzn. regularnie po wiosennych zmianach kół i po zimowych . On poprzez śrubkę "opuszczającą" wypluwał olej i tym samym po 3 aucie nie chciał podnosić. Niby wiem że wystarczyło dolać oleju jednak jak był na gwarancji wolałem go zawieźć do Juli na gwarancję . Jula wysyłała go do Jackonetu (taki serwis badziewia z Chin dla różnych marketów) ale oni tylko chyba dolewali oleju, bo problem powracał , ba kiedyś odpakowałem go przy odbiorze i przy drugiej próbie podnoszenia rzygnął olejem na sklepie Zwrotu kasy nie chciałem, bo kupiłem go w jakiejś promce za 125zł , a pasuje mi wysokością i co by nie mówić , to solidny sprzęt , tyle że serwis to banda ignorantów . Budowa takiego podnośnika jest prosta jak budowa cepa , tylko trzeba chcieć naprawić, a nie tylko dolać oleju. Zostawiłem go sobie i teraz jak się gwarancja skończyła, po prostu wymieniłem oringi na nowe i działa , ba po 3 autach nawet kropelki oleju nie puścił ! PS: miałem też taki z biedry ... przy głupiej CR-V boczne koła się wygięły i od razu oddałem . 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktm950 Opublikowano 24 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2022 @powalla no właśnie u mnie ten sam problem - za każdym opuszczaniem trochę oleju wypluwał i chyba jest go teraz za mało... Gdzie w nim jest wlew oleju? Wystarczy wykręcić tą śrubę opuszczającą, wymienić na niej oring(i) i dolać przez nią oleju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nervus Opublikowano 24 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2022 6 godzin temu, ktm950 napisał(a): @nervus model niższy niż twój, o taki: Z tego typu lewarkow się wyleczyłem juz dawno. Szkoda zdrowia. A ze kazde moje auto obniżone trochę jest, to potrzebuje porządna żabę z niskim profilem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 24 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2022 51 minut temu, ktm950 napisał(a): Gdzie w nim jest wlew oleju? Pod tą czarną blachą jest czerwona osłona tłoka i jest na niej czarny , gumowy korek. Podważasz go śrubokrętem , wyjmujesz i strzykawką dolewasz oleju tak żeby by był widoczny w tym otworze. Jak będzie go za dużo, to tylko podnośnik będzie wolniej się opuszczał . Co do tej cieknącej śruby "opuszczającej", to wykręcasz ją do końca i na niej jest oring . Wymiarów nie znam , ot miałem w pudełeczkach jakieś oringi i pierwszy jaki wydał mi się podobny założyłem i zażarło 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#kris Opublikowano 24 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2022 U mnie po jakimś no name i strachu zakupiłem taki... 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekbossko Opublikowano 28 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2022 Bezdotyk za 2 zł żeby spłukać grubszy brud a później rozdziewiczenie nowej gąbki od cardna czarnej. Zdecydowanie lepsza niż czerwona z showcarshine. szampon McKees bez spłukiwania na koniec Gyeon QD - bajkowo się dociera 11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 A rinsless i Field glaze a co. No i w końcu zimówki wpadły. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 Ja już skończyłem z QD po Rinseless. Lakier po kąpieli w tych polimerach wygląda mega dobrze. Ale znam ten ból, że po myciu ręka sama kieruje się w strone półki z wszystkimi siuwaksami i chce się dodać te wisenke na czubek tortu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bitek Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 Szybka akcja więc za dużo zdjęć nie zrobiłem. Jako pre wash SG Citrus Oil. Szampon Cleantech Tech Cleaner Opony i felgi produkty od CarLab W garażu przeleciałem auto Chemical Guys Rines-Free Pasta finishowa od Auto Finesse na żółtym padzie od ADBL. Odtłuszczenie i wosk Grass Detail Hard Wax, opony Ultracout. Ze środka zdjęć brak, ale całe ogarnięte 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 @zeea tak dodają to fakt. Ale sam wiesz spa dla duszy i ciała. Field glaze przypadkowym zawodnikiem nie jest. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 @analyzator, robota na Race Red zawsze na propsie Jak zwykle u mnie - jest auto, musi być wpis Tym razem komplet przed sprzedażą, Superb TDi z 2015 w wersji Laura i Kredens... czy jakoś tak. Ukłony dla właściciela za utrzymanie jasnego wnętrza w całkiem dobrym stanie. Jak powiedział, skóra była już kiedyś czyszczona, także Colourlockiem. Fotel kierowcy zauważalnie utracił już pierwotny wygląd, choć może tego nie widać na zdjęciach. U pasażera w miarę, z tyłu ciężko było nawet o jakieś sensowne 50/50. Podsufitka po starciu z musem owocowym A tak się zaczęło: 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek305 Opublikowano 30 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2022 @MMCzysci Superb to jest super auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 1 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2022 19 godzin temu, piotrek305 napisał(a): @MMCzysci Superb to jest super auto Polemizowałbym. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi