MMCzysci Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 Przed Tour de Grób psiknąłem auta Speed&Barrier. W piątek wieczorem jeszcze F4. Wrzucę tylko parę fotek, bo generalnie się nie udały. W poście bardziej skupię się na moich spostrzeżeniach. Aplikacja OK, ani nadmierna ilości, ani duża wilgotność powietrza nie stanowiła problemu. Przy Luxury Gloss wydawało mi się, że jest bardziej tłusto i ślisko, tu jeżeli MF trafi na mniej obficie spryskany fragment robi się delikatny opór, ale nie ma na co wybrzydzać, powiedzieć, że było źle byłoby krzywdzące. Look przyjemny jak przy ww - ja nie wiem, jak to dokładnie opisać, dostajemy lepsze szkło i taką wizualną... "przejrzystość"? Jakość renderowania się przełącza na HD Oczywiście nie jestem rewelacyjnym testerem mając pod opieką trzy srebrne auta, ale staram się - nawet mając tak uniemożliwiający wyciąganie sensownych wniosków lakier mogę powiedzieć, że nie każdy kosmetyk wygląda na nim tak samo Zapach jest prawdopodobnie ten sam jak w Luxury - dobrze, bo przyjemny. Największe rozczarowanie to beading, na który liczyłem, a który okazał się być najwyżej poprawny/średni. Samooczyszczanie jest faktycznie niezłe, ubłocony samochód po trasie można doprowadzić do ludzkiego stanu ciśnieniem pistoletu węża, widać, że funkcję zabezpieczającą spełnia. Nie zauważyłem specjalnego ciągnięcia kurzu, śliskość jest OK, ale nie rwie. Czy kupiłbym po regularnej cenie? Sam nie wiem. Póki co mogę powiedzieć, że ładnie wygląda i niespecjalnie brudzi, ale to trochę mało, żeby się zachwycać. Jeżdżę, obserwuję. Docelowo ma być zamiennikiem SSW... Bajdełej... wsadziłem ostatnio łeb do 13-letniego Exeo z przebiegiem 330kkm i zdziwiłem się, jak dobrze może wyglądać skóra po takim przebiegu, w aucie niemającym specjalnie premiumowych konotacji. Jak dbasz, tak... i tak dalej. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOU Opublikowano 9 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 W dniu 6.11.2022 o 23:33, MMCzysci napisał(a): 13-letniego Exeo z przebiegiem 330kkm i zdziwiłem się, jak dobrze może wyglądać skóra po takim przebiegu, w aucie niemającym specjalnie premiumowych konotacji. Czy ja wiem, przecież to Audi A4B7, a więc już premium. I tak, jak piszesz- jak dba, tak ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 9 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 Konstrukcyjnie tak, ale czy materiałów użyli tych samych - tego nie wiedziałem, stąd moje nieśmiałe założenie Może kiedyś go będę miał na detailing.Żeby za fajnie nie było... błotniki jak wygryzione przez bobry. Nie wiem, czy były w stanie fabrycznym, ale czegoś takiego bym się nie spodziewal we względnie świeżym aucie.Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 10 Listopada 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 Zakupione dywaniki Brisk Czaiłem się na nie juz kilka lat... Nareszcie chroniona będzie cała podłoga plus bandy Już miałem dość tego czyszczenia gumy ;| Całe wnętrze zrobione Deturner Interior Mat - cholera ale mi siadło fajnie. Daje taki mat ale taki świeży mat - świeżego, nowego plastiku - przykrył wszystkie świeczki zostawił bardzo taką przyjemną matową powierzchnię Tam gdzie się świeciło i mazało - np konsola centralna jest tak przyjemnie matowo dla oka teraz. Kurcze jestem pod wrażeniem A na wiosne ogarnę pranie wnętrza i chyba wylecą te pokrowce z foteli co kupiliśmy "na dzieci" 7 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek305 Opublikowano 10 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 @Domel jak to wyjmować do mycia albo wytrzepania z piasku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 10 Listopada 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 13 minut temu, piotrek305 napisał(a): @Domel jak to wyjmować do mycia albo wytrzepania z piasku ? Normlanie Chwytasz i wyjmujesz. Chociaz ja i tak preferuje szybki odkurz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 10 Listopada 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 @Domel z czego to jest zrobione? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 10 Listopada 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 Godzinę temu, Streat napisał(a): @Domel z czego to jest zrobione? link 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1RU$ Opublikowano 10 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 10 minut temu, Domel napisał(a): link Czuć piniądz. Po wypłacie wlecą do mojego osiołka. Bo odkurzanie weluru już mnie wkurza na max lvl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 10 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 Fresso to dla mnie nowość więc małe porównanie. Może słabo widać, ale fajną satynke zostawia. Mimo wszystko PB NL wygrywa u mnie z przyciemnieniem 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moniak Lord Masło Opublikowano 11 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2022 Mycie od święta bo ostatnio mało czasu ale trochę się pobawiłem dwa wiaderka + Qd Wolfgang plastiki Perl i gra gitara 15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 11 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2022 W oczekiwaniu na wyjście żony i córki ze szpitala umyłem skodę oraz zapodałem Watergolda - nie będę przecież dzieciaka odbierał brudnym autem 20 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek305 Opublikowano 11 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2022 @krzygaj hehe ja też muszę umyć bo żona ma na 20/12 termin po Młodego też chce zajechać z fasonem Ciekawe kiedy kolejny raz umyjemy auto przy małym dziecku ? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 11 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2022 @zeea Pb NL to dla mnie legenda ale tak jak w przypadku legend i starych gier pamiętamy je innymi niż są obecnie Nie wybaczę mu nigdy białych plam po kontakcie z wodą. Mam jeszcze trochę z starych zapasów ale ponownie nie kupię. Tak czy inaczej fajnie, że podzieliłeś się testem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian89 Opublikowano 11 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2022 @krzygaj hehe ja też muszę umyć bo żona ma na 20/12 termin po Młodego też chce zajechać z fasonem Ciekawe kiedy kolejny raz umyjemy auto przy małym dziecku ? Mój ma rok i 4 miesiące - podpowiem, że częstotliwość spada Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 11 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2022 @DaV PB NL był moim pierwszym dressingiem i mam do niego sentyment (plus fakt, że uwielbiam jego zapach co do plam to się zgodze, ale nie wiem jak to się dzieje, że na moich plastikach w starym VW nawet po kontakcie z wodą żadne anomalie nie występują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lotek900 Opublikowano 12 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2022 2 godziny temu, Adrian89 napisał(a): Mój ma rok i 4 miesiące - podpowiem, że częstotliwość spada Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Moja córka w październiku skończyła 3 lata i podpowiem ze częstotliwość rośnie.. Teraz myjemy razem.. Nawet jak ostatnio chwila nieuwagi i zaczęła myć maske szczotka do felg 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yas Opublikowano 12 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2022 @zeea , a ten zapach , nie razi Cie, tez mam ten tester, i chyba nie dam rady zaaplikowac,, przez niego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 12 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2022 @piotrek305 a to tak w sam raz pod choinkę - powodzenia. Czas na ogarnięcie fury musi się znaleźć nie ma innej opcji - od samego początku w latorośli trzeba zaszczepić dobre nawyki 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 12 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2022 10 godzin temu, yas napisał(a): @zeea , a ten zapach , nie razi Cie, tez mam ten tester, i chyba nie dam rady zaaplikowac,, przez niego Gorsze rzeczy wąchałem Aplikacja przebiegła z uśmiechem na twarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek305 Opublikowano 12 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2022 @krzygaj popieram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peciu Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2022 Cytryna przygotowana na zimę 9 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peciu Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2022 39 minut temu, dejmian93 napisał(a): Co tam wrzuciłeś na auto? Double Speed Wax 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 14 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 Wnętrze odkurzyłem , skóry przetarte QD leather od Clentecha , plastiki Natural Look , szybki wewnątrz od jakiegoś czasu nie zawodny Glass Cleaner od Chemotion . Z zewnątrz Prewash Citrus Foam od Cleantech , szampon Snowball od ADBL . Na lakier położyłem CC Water gold , opony dressing od FW , szyby z zewnątrz Hybrid Glass ADBL . Ostatnio zazwyczaj korzystam z sprawdzonych kosmetyków Założyłem ostatnio również lotkę od Maxton Według mnie tył auta zdecydowanie lepiej wygląda 12 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 14 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 Cześć Długi weekend poświęciłem na takiego osiołka. "Tylko" Fusso i czyszczenie środka, ale dla mnie był to spory projekt... Bardzo brudne (Vampire z takim pędzlem, Vampire z innym, glinkowanie na Vampirze...) felgi, lakier mimo braku swirli i love marksów (skoro myty tylko na bezdotykach, skąd miałyby być)... w średnim stanie - praktycznie na każdym elemencie jakieś uszkodzenie... Wnętrze niby prane rok temu, ale już czas na powtórkę, do tego generalnie zapuszczone... Ostatecznie uważam, że wyszło fajnie, mimo relatywnie prostego procesu "obróbki" lakieru. Na widok padów po oczyszczaniu ... aż się przestraszyłem, co potwierdza moją tezę o skuteczności Rejuvenate Wnętrzem Q3 jestem trochę zawiedziony, natomiast ten kolor jest świetny (nazwy nie znam ). Nie widać tego na zdjęciach, ale na żywo, zwłaszcza nocą w sztucznym świetle uwidacznia się piękne ziarno, lakier aż nim kipi. Dekontaminacja, Rejuvenate na polishowych padach, odtłuszczenie, Fusso, Perl w dwóch warstwach na plastiki i uszczelki, na koła również podwójny Back2Black i Speed and Barrier. Odkurzanie z wyczesywaniem piachu, czyszczenie impregnacja kierownicy Colourlockiem, Interior Cleaner Cleantech i szyby Good Stuff. 14 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi