analyzator Opublikowano 12 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 Dalszy etap sprzątania garażu i przy okazji umyłem dwa auta. Połowa zdjęć z Australii Pierwszy raz bh af z pianownicy. 200ml spokojnie na dwa auta. W pianownicy 1:2 i zdaje się że w punkt Nowa wiadra. Oficjalnie level up Końcówka wg. Jako wspomaganie osuszania rozwalił mi dzisiaj system. Praca to jedno ale look sztos. Z przodu jeszcze 40cm zapasu a fokus już przejdzie. Jest dobrze reszta budowy wyprowadzi się w środę. 4 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 12 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 Mycie szamponem Neoxal 737, następnie suszenie i zaatakowałem dziś Auto Graph Sapphire. Look bardzo fajny, szkoda że nim skończyłem to zrobiło się już ciemnawo Na oponki wleciał B2B od SG, lecz na zdjęciach tego nie zauważymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdanek Opublikowano 12 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 @DaV jak je upolowałem to nie było takie fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ad.am Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Umyty Mothers Gold, dokoksowany Wolfgangiem Instant Detail Spritz, wnętrze przetarte Nanolex IC, felgi/ opony umyte PS Brake Busterem, z opon kapie smalec Binder Ultimate Tire Wax (nie wchłonąl się przez noc), Szyby mix na bazie Cartec, Zestaw papierków czeka na zrobienie reflektorów. 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Wystawiony z garażu aby zobaczyć wczorajszy efekt, starłem jedynie delikatny kurz. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukwoj8712 Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Witam wszystkich grupowiczów . Dawno mnie nie było pogoda była brzydka a dzisiaj pięknie i się udało umyć autko na początek piana zimowa clintech Cirrus foam z glori później na dwa wiadra szampon autobrite PURPLE velvet a na koniec na szybko qd od meguariers 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gprzesniak Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 20 godzin temu, analyzator napisał: Końcówka wg. Jako wspomaganie osuszania rozwalił mi dzisiaj system. Kolor tego Lexusa to jest sonic Grey? Pytam bo właśnie zamówiłem nowego nx w tym lakierze i miałem potem wątpliwości. Ewentualnie mógłbym jeszcze zmienić w ciągu kilku dni na cośinnego. Jednak to co jest w ich ofercie dla nowego nx to straszna bieda, moim zdaniem. Co sądzisz o tym lakierze? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 @gprzesniak Mercury Grey, 1h9. Bardzo drobny metalik. Tam jest napylona mika nie alu. Według instrukcji jest to lakier ceramiclear. Bardzo wdzięczny przy czym dobrze jest nie zamulać go mocno przyciemniającymi produktami. Po takim water goldzie to po prostu urywa jajca. Jest też wystarczająco ciemny żeby dawać fajny kontrast do chromów. Jaki masz termin odbioru? Sąsiad zamawiał gdzieś na przełomie roku i przesunęli mu termin na październik chyba. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 2 godziny temu, penkus5 napisał: zobaczyć wczorajszy efekt, starłem jedynie delikatny kurz. O stary to finalny efekt? Jeśli tak to tym przetarciem kurzu narobiłeś strasznej biedy na masce idzie wyłapać kilka holo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 @Tomas-sg Wiem wiem... ale to nie od przetarcia kurzu, tylko w zeszły weekend na samą maskę aplikowałem fusso, no i źle go dotarłem niestety Postanowiłem to tak zostawić, bo w przyszły weekend planuję robić korektę, więc i tak to usunę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
therioon Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Spróbowałem Bio nano Pro v2 po myciu 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirek03 Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 @therioon i jak wrażenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Uwaga uwaga wjeżdża gruz Taki raczej na jedno wiaderko. Greenstar, fxprotect, tenzi rls do osuszenia i dużo adbl ciasteczka. Admin! To mam do was pytanie o radę. Na masce oraz dachu jest poważnie uszkodzony lakier. W zasadzie nie ma na nim klaru jest to szorstkie i trudne do umycia nawet szczotką. Uszkodzenie przeciąga się nad oknami oraz górą tylnej klapy. Jest jakiś sposób żeby to odnowić amatorsko? Dochodzą jeszcze świeże uszkodzenia na dachu. Teściowa drapała lód. Jakby to były całe elementy to pewnie można byłoby plastidipem na czarno walnąć Nie mam warunków do lakierowania, lakierowanie na dworze to chyba nie bardzo? Czy jest sens kupić w puszkach lakier z utwardzaczem pod kolor i ogarnąć to na podjeździe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gprzesniak Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 @analyzator dziękuję za informację. Zamawiałem tydzień temu , termin odbioru +/- za rok i znając życie może być przesunięty. Niestety takie mamy czasy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
therioon Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 @therioon i jak wrażenia Połysk na plus Śliskość na plus Jak dla mnie przyciemniło bardziej Porównuje to do WG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 @therioon jakie rozcieńczenie? Właśnie kończy mi się wg. Przyciemnia zauważalnie? @CAR CRAZY jako top na woski i sealanty spoko, ma sens? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
therioon Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 @therioon jakie rozcieńczenie? Właśnie kończy mi się wg. Przyciemnia zauważalnie? @CAR CRAZY jako top na woski i sealanty spoko, ma sens?Rozcieńczenie: na element , strzał z czystej wody I kolejny strzał bio nano , rozcieram na elemencie jedna fibra i docieram druga , na razie na szybko nie bawiłem się w rozcieńczeniami jeszcze Ja używam na powłokę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 13 Marca 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Felgi zrobione Założe pewnie na dniach A dziś było też małe skurzenie 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 13 Marca 2022 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 5 godzin temu, analyzator napisał: @therioon jakie rozcieńczenie? Właśnie kończy mi się wg. Przyciemnia zauważalnie? @CAR CRAZY jako top na woski i sealanty spoko, ma sens? Na sealanty na pewno jest OK, podbija efekt. Co do naturalnych (tych mocno naturalnych, a nie hybryd) w sumie dużo testów nie robiliśmy ponieważ on daje totalnie inny efekt niż woski naturalne (przynajmniej moje oko tak to odbiera): mamy mocny szklisty połysk, a nie oleistość. Nawet jak nie uszkodzi wosku to może zmienić mocno jego efekt wizualny. Do naturali brałbym coś przynajmniej z domieszką carnauby 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bare Shine Opublikowano 14 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 W koncu znalazlem czas na woskowanie i ogarniecie jednej szyby 2 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 14 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 @Bare Shine Czym polerowałeś szybę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bare Shine Opublikowano 14 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 @penkus5 pad filcowy i tlenek ceru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 14 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 @Bare Shine Źle to ująłem... widzę iż to tlenek, ale chodzi mi o to, jaki konkretnie? Sporo tego na rynku, a nie wiem tak naprawdę czym się różnią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal9304 Opublikowano 14 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 Dziś auto drugiej połówki, mycie SG TFR + ADBL Tangy i później Infinity Wax QDX Graphene, do tego szybkie ogarnięcie wnętrza i zmiana kół na letnie, wcześniej zabezpieczone DLUXem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bare Shine Opublikowano 15 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 @penkus5 szczerze? tutaj robilem najtanszym z znanego portalu aukcyjnego. zrobilem nim juz kilka szyb i wyszlo bardzo dobrze. ostatnio domowilem z detailing house ale jeszcze go nie uzylem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi