przemek2000 Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Mycie prewash Shiny Garage CO, szampon meguiars wash plus, Adbl Vampir Light. Jako lsp wpadł Prostaff cc water Gold. Felgi Good stuff Rims Detailer, opony Binder Ultimate Tire Coating. Szyby Soft99 Glaco de Cleaner. Wyłapałem przy okazji śrubę w oponie i podjazd do wulkanizacji Lakier zniszczony, może na wiosnę korekta wpadnie 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 15 Lutego 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 10 godzin temu, gprzesniak napisał: że kolor bawarki jest bezkonkurencyjny. a widziałeś mercedesa Zieleń szmaragdu metalik? Na zywo kopara opada jak sie to zobaczy. W cieniu czarny a jak na słonce wyjedziesz to na załamaniach przebija butelkowa zieleń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 @RoBee mnie już dwa razy Fusso w zimie zdechło dziwnie szybko. Obstawiam zle warunki przy aplikacji, bo inaczej tego nie umiem wytłumaczyć. Wina jest po mojej stronie, ale i tak chyba się już nie będziemy lubić po początkowym zachwycie (chociaz co ja tam wtedy wiedzialem, jak pytałem o woskowanie samochodu Ultra Waxem z K2? :p). Kilka aplikacji i zacząłem mieć serdecznie dosyć męczenia się z dotarciem przy delikatnie za dużej ilości towaru i włażenia wosku w każdy możliwy zakamarek paneli. Raz kładłem w zamkniętym garazu, to mało mnie nie zabiło, komora gazowa. Pora na coś nowego. Felgi z pewnością przyjmą je z radością, ale lakier (i ja!) zasłużyliśmy sobie na coś lepszego.Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gprzesniak Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 2 godziny temu, Streat napisał: a widziałeś mercedesa Zieleń szmaragdu metalik? Na zywo kopara opada jak sie to zobaczy. W cieniu czarny a jak na słonce wyjedziesz to na załamaniach przebija butelkowa zieleń Nie miałem okazji, ale Lexus NX poprzedniej generacji miał taki lakier. Dokładnie był ten sam efekt. Co do zielonych lakierów, które są bardzo efektowne to jeszcze Audi Azores Green Metallic robi niesamowity efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBee Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 @MMCzysci ja tej całej powszechnej awersji do Fusso z kolei nie czaję.Owszem nie pachnie ładnie, ale żeby dusił? Smalcowałem nim wielokrotnie w moim małym garażu i o ile nie wsadzałem nosa do puszki czy aplikatora, to zapach jest nie natarczywy. Bardziej cierpię przy FW Mademoiselle, bo to już przegięcie w drugą stronę ┐( ∵ )┌Z dotarciem nigdy nie mam problemu. Po prostu kwestia techniki. Resztki w szczelinach też: wyłapywać, zapamiętywać, czyścić na bieżąco.Co do klu, to również stawiam na warunki. Garaż jest nieogrzewany. W momencie woskowania było chyba tylko w okolicach plusów. Może to za mało? Sealant związał jako tako, dla górnych paneli to wystarczy, a dolne zmagające się z solanką nie dały rady.Spróbuję za tydzień Resetem. Może pyknie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Czyli jak u mnie. Reset raczej mu już nie pomoże Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ad.am Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 6 godzin temu, Streat napisał: W cieniu czarny a jak na słonce wyjedziesz to na załamaniach przebija butelkowa zieleń To dokładnie jak w tych bmw ze zdjęć. W cieniu wygląda na czarny. Inaczej niż np. w Alpinie, której ciemna zieleń jest widoczna niezależnie od światła 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buka Opublikowano 17 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 Odnośnie kolorów, wczoraj widziałem w słońcu Toyotę chr z kolorem deep amethyst, ale pięknie w słońcu wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 18 Lutego 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 W koncu pare dni łądnej pogody to trzeba było wykorzystać Pacjent przed pracą: Szybki oprysk z CT CF: i umycie szamponem Neoxala moj ulubiony szampon Mało czasu miałem i zapomniałem cyknąć fotke... Auto osuszone to wpleciał mój ulubiony zawodnik czyli QD Neoxala: Prawie całą butelke zużyłem i moje odczucia są takie że go uwielbiam Produkt mocno wymagający, na pewno nie jest to PPZ. Dość trudny w nakładaniu bo stawia opór. Do tego cieżko go dotrzeć jednak już mam na niego pewien patent. Aplikujemy go za pomocą aplikatora gąbkowego na cały panel. Na początku zbieramy mięsistą fibra a druga już może być cos pokroju 380gms do dotarcia. Mały hologram i tak pozostanie ale on akurat praktycznie na drugi dzien odparuje Produkt fantastycznie siedzi na lakierze czy to na powłoce czy na gołym. Testuje go juz dłuższy czas i co zauważyłem to ma bardzo dobre właściwości samooczyszczające do tego fajna sliskość. Na początku krople a po czasie zmieniają sie w fajna tafle która naprawde mało brudzi auto. No i oczywiscie wyglad. Ale tutaj to juz sami oceńcie Lakier stał się mega szklisty do tego wet look który baaaaardzo mi sie podoba robi mnie ten produkt niesamowicie Na opony wpadła nowość z UK No i zobaczymy jak to z tymi nowymi pędzelkami jest Powiem krótko zakochałem się rece czysta a opona równo pokryta cos fantastycznego P.S. tak wiem felga w środku niedomyta brakło czasu i pogody w dniu mycia na takie zabawy niestety 13 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 18 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 @Streat Pędzelek też do mnie dotarł i wczoraj miał "dziewiczy kurs" na oponach... powiem szczerze że jeszcze niczym mi się tak wygodnie i równo nie nakładało produktu! Robi mega robotę i dłuuuuuugo nic mi go nie zastąpi czuję ☺ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drufi Opublikowano 18 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 39 minut temu, penkus5 napisał: Pędzelek Jakiś link/nazwa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 18 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 @drufi ja mam ten: https://m.pl.aliexpress.com/item/4001285064010.html?spm=a2g0n.home.10009201.1.677a78c9bYZGaJ&gps-id=msiteJustForYou&scm=1007.33107.265874.0&scm_id=1007.33107.265874.0&scm-url=1007.33107.265874.0&pvid=e2a2e34c-02da-4b81-856d-0c98dceea464&_t=gps-id%3AmsiteJustForYou%2Cscm-url%3A1007.33107.265874.0%2Cpvid%3Ae2a2e34c-02da-4b81-856d-0c98dceea464%2Ctpp_buckets%3A668%232846%238115%232000&pdp_ext_f=null&pdp_pi=-1%3B9.67%3B-1%3B-1%40salePrice%3BPLN%3Brecommend-recommend&browser_id=79bd819c0dc940acb958cbc757688bd4&aff_trace_key=8e88305e03db4ba48d5f2a68e0170238-1640476973987-05782-UneMJZVf&aff_platform=msite&m_page_id=gjisf8pdurycav7417f0eaa3a171a13d9ae923c9e7&gclid= Ale wiem że na alledrogo też są i to chyba nawet taniej i szybciej Chyba jako pędzel do podkładu go znajdziesz... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 18 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 @przemek2000 zerknij na oponę. Coś nie jest wbite? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drufi Opublikowano 18 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 @analyzator Cytat Wyłapałem przy okazji śrubę w oponie i podjazd do wulkanizacji 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 18 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 @analyzator Przecież pisał że śrubę znalazł... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 19 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 Mimo wszystko brawo za czujność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 19 Lutego 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 @drufi ja kupowałem na allegro ale tam gdzie kupiłem juz ich nie ma a były po 13zł aktualnie najtaniej na alledrogo znalazłem po tyle 10868879543 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzynio_spafreak Opublikowano 19 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 Efekt bardzo fajny z tego połączenia tylko jak tu wyjechać w taką pogodę jak zapowiadają test trwałości od 1 sec. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 19 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 Admin siedzi i obraca fotki Pierwsze użycie pianownicy techcar. sonax energy 1:10 śmietana zupełna to nie jest. Ładnie spływa. Domycie jak na auto po 700km trasy rewacja. Siedzi nawet na podjeździe. To już po myciu ręcznym jak sprzątałem. Przy okazji skoro było mokro to podłoga... Smooth egg. Na boki auta wpadły jakieś detailery ostatnio. A tu rzadki widok. Czerwony na dworze pogoda mało fotograficzna. 4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 19 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 Energetyka 50ml na 1L PA Bywasz czasami w domu?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 19 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 @alexander.p masz na myśli poza garażem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 19 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 3 godziny temu, analyzator napisał: sonax energy 1:10 nie wiem jaka masz myjkę, ale ja mam K5 +PA Techkar i piana Sonax energy 1:10 to za grubo. 1:20 jest optymalnie 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 19 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 @D@ViD na opakowanieu zdaje się 1:10-1:20. pierwsze PA więc specjalnie wrzuciłem mocniej łatwiej się wypłukuje pewnie jak się mniej wrzuci - kolejnym razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 20 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 @analyzator daj namiary na ta pa bo z tego co pamiętam masz pdh 170. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 20 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 @audicoupe proszę 6410837549 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi