zdanek Opublikowano 6 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 @lukeu Chyba najgorsza i najbrzydsza z możliwych konfiguracji E90, szara w szmacie, skrzynia z patyka i valvetronic, po prostu auto wygląda jak Lanos na sterydach Robota za to bardzo fajna 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_byd Opublikowano 6 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 3 godziny temu, zdanek napisał: @lukeu Chyba najgorsza i najbrzydsza z możliwych konfiguracji E90, szara w szmacie, skrzynia z patyka i valvetronic, po prostu auto wygląda jak Lanos na sterydach Robota za to bardzo fajna Ale ma Xenon, automatyczną klime i kiere sport Bywało gorzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdanek Opublikowano 6 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 @lukasz_byd Zdarzają się na kołpaku, żarówce i z plastikową kierownicą, ale to już dla mnie patologia, nie wiem jak trzeba być zdesperowanym żeby świadomie coś takiego skonfigurować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Heja! Nigdzie nie zaginąłem, dopadła mnie zima zła, połączona z brakiem czasu, jednakże pierwsze porządne pozimowe odszczurzenie zostało uczynione. Wyszło trochę fajnych fotek, tak więc do roboty. Stan wyjściowy... ta, to znowu ten okropny wóz Ostatni raz myty w Wigilię, biedaczysko... Pre-wash i inne głupoty. Nuda. Coś tam się przebudziło do życia, ale to chyba kolejny rok z szybko zdychającym woskiem na tym aucie. Jeśli jeszcze raz zachce mi się nakładania Fusso w grudniu, kopnijcie mnie w dupę! Trudno, jak kwas mu nie pomoże, to niech spada na bambus. Jak ja kiedyś mogłem myć auto bez osuszenia, to nie wiem... Odbijająca się drabina to must have przy tym bydlęciu Na drugi dzień dużo ciekawsze zabiegi. Miałem do tej pory taką zasadę, że Fusso niczym nie podbijam, żeby mieć wiarygodny pogląd na trwałość.. ale że na tym aucie coś nie idzie zgodnie z planem i wyszło trochę waterspotów od suszenia po ciemku... Chemotion QD! 50/50 takie jakieś nie za bardzo mi wyszły, więc nie wrzucę, ale musicie mi wierzyć na słowo - przyjemnie dodaje szkiełka, delikatnie przyciemnia i nadaje śliskości (choć hydro ma dość marne). Aplikacja prosta, zapach przyjemny. Oczywiście moją ocenę należy brać przez pryzmat tego, że mam bardzo nikłe doświadczenie z chemią, ale polubiłem ten produkt. Dokupię chyba większą butlę Na felgi dla odmiany ich Spray Wax. Delikatne podbicie połysku i fajna aplikacja, reszta wyjdzie w praniu. Reszta - standard u mnie. Przednia ramka na tablicę dostała dodatkowe dwa wkręty, bo trochę za mocno odstawała i psuła estetykę frontu Obowiązkowo odpowiednie "oznakowanie" auta. Pierwszego dnia wystąpili dla Panstwa (IPA do odtłuszczania ramek przed klejeniem): Słońce miało się już ku zachodowi... i dobrze, pstryknąłem co nieco: Trochę widniej: Kropelki... całkiem całkiem. Wiecie co? Na żywo to wyszło lepiej. Mówcie co chcecie, prosty QD, dressing i jak dla mnie naprawdę zaczęło to wyglądać Środek również miał swoje 5 (raczej sporo więcej...) minut - jemu również zima dała się we znaki. Przy okazji suszenie wykładziny po małej (wcale nie!) "katastrofie"... George ma wszechstronne końcówki, muszę sobie skombinować jeszcze te "ultra małe" - widziałem je w paru relacjach. Wiecie, o co cho, te do czochrania deski i przycisków. Kurde balans, ale schrzaniłem ostrość. Ten sam Wunder-Baum od listopada, typowo Taki przebieżek - ciągle rośnie. Już jest 289 i prawie setka. Przydługawo, ale och - jakiż ja byłem z siebie po wszystkim zadowolony, przyjemne trzy popołudnia Oczywiście teraz znowu jest przykry warstwą kurzo-brudu... głupota to hobby, mówię Wam Przynajmniej nie mam już wyrzutów, że sól w nadkolach wożę. Wiem, że to nie jest ciekawe auto, ale to pewnie jedna z lepiej utrzymanych sztuk z tego rocznika Cieszy mnie to, po prostu.Aha, F4 też umyłem i jeszcze bratu pomogłem przygotować 407 do sprzedaży... ale o tym, to kiedy indziej Wam opowiem.P.S. Wiem, muszę naprawić płotP.S. 2@lukeu, piękna robota. To Twoje E46... 6 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeu Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 @zdanek już nie przesadzaj, po co ta napinka. Wiadomo, że są „lepsze” wersje, ale to oznacza, że musiał kupić dosłownie 3x droższą z N54? Auto jak wspomniał @lukasz_byd ma ksenon, automatyczna klime, sportową kierownice, grzane fotele. Do tego jest w bardzo dobrym stanie, bez rdzy, bezwypadkowa. Jeździ bardzo fajnie, cieszy właściciela. Jak dla mnie fakt, że nie ma skór jest lepszym rozwiązaniem, bo może by lepiej wyglądały na zdjęciu, ale zwykle szmatki wbrew pozorom są przyjemniejsze w użytkowaniu. Kolor kwestia gustu. Mi się podoba, bo ma ładne ziarno a do tego jest praktyczny bo nie widać tak rys i kurzu. Wpadną na lato lepsze felgi, światła z tylu dostaną „folia mode” albo wymiana na ledy i będzie super autko w bardzo rozsądnym budźcie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdanek Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 @lukeu Żadnej napinki z mojej strony nie ma, takie luźne przemyślenia fana marki Co kto lubi, ja mam obrzydzenie do E90 w takich wersjach wyposażenia i z tym silnikiem, miałem okazję tym jeździć w bardzo podobnej konfiguracji i nie było to przyjemne doświadczenie, jeżeli właściciel jest zadowolony to widocznie ma niskie wymagania i nie jeździł E90 w fajnej konfiguracji silnika i wyposażenia - całkowicie różne samochody, jakbyś wsiadł do innego modelu i marki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Mnie to najbardziej kłuje w oczy w tym BMW byle jak przyklejona naklejka kontrolna, nie wiem jak to może kogoś nie kłuć w oczy Ja za każdym razem oddzieram ten kawałek kartonika na dole i kleję równo z kropkami, zostawiając jeszcze przerwę od bocznej krawędzi szyby na umweltnalepkę 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeu Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 @zdanek rozumiem o co Ci chodzi, ale dalej nie rozumiem myślenia. Przecież to nie jest tak że mając mając budżet „X” specjalnie rezygnujesz z topowej wersji na rzecz podstawowej, tylko albo kupisz takie albo w ogóle Tak jakby zarzucić właścicielowi BMW M4, że słabe auto bo Ferrari robi lepsze Dobra koniec OT. Miłej niedzieli 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdanek Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 @lukeu Ja osobiście kupuję model starszy, ale lepiej doposażony z fajniejszym silnikiem zamiast na siłę szukać młodszego modelu, który i tak jest bardziej awaryjny w takiej konfiguracji, ale jak mówię - co kto lubi, rocznikiem się nie jeździ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 7 Marca 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Czuję wiosnę 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peciu Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Godzinę temu, Domel napisał: Czuję wiosnę Sezon rozpoczęty 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Zabiorę Ci tę C5 kiedyś, nie znasz dnia, ani godziny... Czuję wiosnę Które to mycie w tym tygodniu? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 W dniu 6.03.2021 o 23:31, lukasz_byd napisał: Ale ma Xenon, automatyczną klime i kiere sport Bywało gorzej. W dniu 6.03.2021 o 23:45, zdanek napisał: @lukasz_byd Zdarzają się na kołpaku, żarówce i z plastikową kierownicą, ale to już dla mnie patologia, nie wiem jak trzeba być zdesperowanym żeby świadomie coś takiego skonfigurować Panowie, zapraszam do mojego wątku o zakupie auta, ma to być BMW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Dawno tu nic nie wrzucałem Będzie troszkę długo i dużo zdjęci Podsumowanie poprzedniego, intensywnego tygodnia i weekendu. 1. Wrocław, pacjent Audi A4 B8. Na aucie od września powłoka k2 Gavron, która o dziwo działa bdb, aby dach i maska gorsze Hydro, więc zrobiłem serwis i finalnie wpadł wosk Gyeon Wax Do tego zrobiłem detailing wnętrza razem z praniem podsufitówki. - auto szuka nowego właściciela. 2. Ostrów, weekend i po zimowe odszczurzanie mojego Peżo w połączeniu z woskowaniem takich tam wosków Na początek dzięki koledze @V1RU$ test Clayton Wheel Cleaner. Mocny zawodnik. Po spryskaniu opony od razu bierze się za brud. Trzeba było poprawić drugi raz, ale wtedy już piana czysta. Tak wyglądało po 1 czyszczeniu. Nie mam fotki po drugim Nastepnie test Carpro Lift. Stężenie 1:10 jest idealne. Piana nie za ciężka. Za szybko nie spływa. Na prawdę super. U mnie akurat fajnie domyka brud, ale to zależy też od lsp. Nastepnie zabawa waxoffem i mycie szamponami: kwaśnym od Carlab, a następnie odtłuszczającym od Ultracoat i nie mogłem za cholerne ubić FW Vettore Który siedzi od 14.11.2020. (Przebieg 4930km) Wjeżdżam do mojej jamy i suszymy No więc teraz miały być testowane woski, ale jak nie ubiłem poprzedniego, to czas na cleaner. Wybór padł na Collinite PreWax Cleaner, który jest lekko ścierny i pozostawia fajną, tępa, jałową powierzchnię. Pozytywnie zaskoczył mnie ten cleaner. Aplikowany maszyna Flex XCE na czerwonej gąbce. Przed Po Cleaner zrobił robote, to teraz czas na LSP, czyli wosk. Tym razem woski takiej jakiejś firmy na Z... Aaaa Zymol chyba Royale czy jakoś tam To chyba to No to robię sobie 50/50 Na całym Mija 40 min i bez problemowe docieranko obydwóch wosków No i finalne ujęcia w sztucznym oświetleniu. Mi się podoba Już prawie koniec heh jeszcse ujęcia na zewnątrz w świetle naturalnym Ohh wytrwałym dziękuje za uwagę 14 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 @D@ViD to już wiadomo co, Mateusz gotuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 @Tomas-sg Już wiadomo dla kogo Mateusz gotuje woski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
397 Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Wczoraj popołudniu drogi były suche wiec pojechałem umyć furki Na alfie dalej siedzi tenzi spray coat, co prawda nie ma już tych kropelek co przed rokiem ale dalej jest(alfa zrobiła ok 7 tys km w ciągu roku) Mietek ma na sobie fx vision i ok 25 tys km za sobą, czekam na paczke z gejonem i będzie smalcowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 22 minuty temu, D@ViD napisał: @Tomas-sg Już wiadomo dla kogo Mateusz gotuje woski Nie wiem czy to też oficlajne czy nie ale kwestia miesiąca może troszkę więcej i będą w ofercie ciekawe woski narazie więcej nie mówię bo nie wiem czy mogę się takimi informacjami dzielić. Ale myślę że się domyślasz o kogo i o co chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 33 minuty temu, Tomas-sg napisał: narazie więcej nie mówię bo nie wiem czy mogę Wiem, ale nie powiem to lepiej nie zaczynać mówić tak na przyłość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 47 minut temu, D@ViD napisał: Wiem, ale nie powiem to lepiej nie zaczynać mówić tak na przyłość Chodzi o woski Piotra. Widziałem jakie opakowanie będzie miał jeden z tych wosków to przypominać to będzie trochę wosk Polish Angel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 6 minut temu, Tomas-sg napisał: Chodzi o woski Piotra. Mam malutki testerek ale nie uzywałem. Był odcinek u nowika o nim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 6 minut temu, D@ViD napisał: Mam malutki testerek ale nie uzywałem. Był odcinek u nowika o nim Maja być 3 różne. Natural, syntetyk i Sio2. Pewnie się skusze na wszystkie tym bardziej że to woski od prawdziwego pasjonaty Ale chyba nie miejsce na dyskusje o tym 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazman Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Szybka akcja do sprzedaży, na aucie ulubiony reload od carpro.Żona niestety nie umie manuala i musi być automatikos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 Dziś zawitałem na myjnie na szybkie mycie na dwa wiadra. Wleciał oprysk z SGCO, a później nowy nabyte od Enzo Car Soap + Bubble Maker. Po pierwszym użyciu jest plus za fajną pianę i dobry poślizg. Ostatnio też ogarnąłem felgi - DLUX i Endurance na opony. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 @keza, wygląda to fajnie Miło, że ktoś też dba o takie "zwykłe auto". Może to nie BMW, ale też jakoś sobie trzeba radzić BTW, jak oceniasz aplikację DLuxa? Na pierwszą powłokę się nada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi