Moderator psemo Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 @Michał82 Auto na nowym kole na plus 1
KiziorDZN Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zabawy z nowościami, zajebiste połączenie.
KrzysiekT5 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 @Lukaso myśle żeby założyć temat w dziale Mój Pieszczoch ale jakoś się zebrać nie mogę może kiedyś Co do zacisku to akurat siedzi z v50 T5 z tarczą 320mm 1
MMCzysci Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Yyy... mam nadzieję, że się nie obrazicie za taką ilość zdjęć. Moje skomne car spa zajęło się wczoraj 407 brata Szczur to nie jest, ale dłuższa trasa + deszcz, który rozmazał zalegający na aucie kurz dały nieciekawy efekt. W przyszłości planuję zrobić mu finish, bo próby polerki przy użyciu 400 i twardego pada ślicznie wycięły rysy, ale zostawiły równie ślicznie hologramy. No to jazda... taki był stan początkowy... Wnętrze było w porządku, ale jak wszystko, to wszystko Kilka drobnych niedoskonałości się znalazło. Odkurzanie IQD - siadł fajnie, ale nie wszędzie Może za mało przyłożyłem się do równego nałożenia. Progi, podstopnica, pedały wyszorowane kochem + twardym pędzelkiem: Mycie - Magifoam, GS Pure (piana mnie rozczarowała, nie będzie to mój ulubiony szampon), suszenie Silk Dryerem. Zimno niby nie było, a tu nagle... szron na dachu : Wnęki - obowiązkowo: Trochę połysku na oponach, plastikach i uszczelkach - już trochę wyblakłych, auto najlepsze lata ma za sobą: Lakier dostał dawkę QD1. Wszystko fajnie, nawet jedną grubszą fibrą idzie sobie poradzić, ale... nadal zastanawiam się nad jakąkolwiek zasadnością używania go na srebrnym. Poza wyczuwalną śliskością i leciutkim przyciemnieniem dużo nie zmienia. Mimo wszystko lakier wygląda troszeczkę lepiej... albo to efekt placebo, poczucie dobrze spełnionego obowiązku Szyby umyte Cleantech Glass Cleaner. Jest w porządku, można nim chwilkę popracować, zanim odparuje. Przyjemny zapach. Skończone. Środek: I buda: Felgi kilka dni wcześniej wymyte wspólnymi siłami ADBL Vampire Liquid i Vasco - fajnie wyszło, tylko ten klej po odważnikach... definitywnie muszę zainwestować w krążek. Tak to jakoś wyszło... Rozpisałem się. 4
Bare Shine Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 @MMCzysci i namowiles mnie do zakupu pearla
MMCzysci Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Lubię go, nie powiem. Na grillu zrobił super robotę, bo mocno wypłowiał. Jeden tip - na opony nie ma sensu rozcieńczać, krócej siedzi i słabiej wygląda IMO, chyba, że ktoś lubi bardziej "stonowany" look. @KrzysiekT5 super, identyczne Volvo miał James May w Africa Special 1
Sinus Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Pierwsze w tym roku wodne mycie T&G -> Deiron -> Aktywna Piana Magifoam -> Dwa wiadra (valet pro) + koła (Tenzi czysta felga + szczotka + pędzel) -> Dressing Gyeon Q2 Tire + 4nano rims na felgi -> Soft99 luxury gloss na lakier Efekt końcowy: 2
ter Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Niby tragedii nie było, bo nie jeżdżę ostatnio prawie wcale (mam jeszcze w baku paliwo z lutego..), ale kusiło mnie od jakiegoś czasu żeby przetestować nowy wosk. Stwierdziłem że skoro auto czeka w garażu na lepsze czasy, fajnie jakby czekało czyste Zdjęcia całego auta nie mam, bo skończyłem smalcowanie w nocy i było za ciemno na to. Postaram się cyknąć na dniach 1
lukasz_byd Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Ostatnie zdjęcie bardzo soczyste kolory. Szkoda że w innym świetle niż to wyżej bo.. nie ma jak porównać. Ma ktoś porównanie tego wosku do Nattys Paste Wax (Black)?
Michał82 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2020 @lukasz_byd Jak planujesz w najbliższych dniach woskowanie to mogę Ci podesłać Petsa i sam sprawdzisz.
lukasz_byd Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2020 11 minut temu, Michał82 napisał: @lukasz_byd Jak planujesz w najbliższych dniach woskowanie to mogę Ci podesłać Petsa i sam sprawdzisz. Dzięki. Bardzo mi miło. Generalnie to co mam starcza mi w 100%, a jestem ciekaw porównania. Aplikacja Nattiego jest taka że nawet gdyby siedzial miesiąc - wybaczyłbym mu to Dziś jade foty robić, później coś wrzucę
Michał82 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2020 To jak coś pisz na pw. Co ma stać jak może dać komuś trochę zabawy.
Lewus089 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Prewash SG Friut snow foam - pierwszy raz używałem i jeżeli chodzi o jakość piany i długość leżenia na aucie to jestem pod wrażeniem. Naprawdę się przykleiła do lakieru. Domywanie ok. Mycie Good Stuff Bumblebee - długo go nie używałem ale jak dla mnie nieporozumienie. Poślizg mocno sredni, piana podczas mycia praktycznie brak o wypłukiwaniu nie wspominam bo tragedia. Do tego mi zasechł bo świeciło słońce i powstały białe plamy , które puściły po drugim myciu autoladnem aktywnym. No ale to akurat moja wina więc biorę to na siebie. Maska przejechaną rotacja z żółtym flexipads + menzerna 3800. Dach tak samo , na koniec Spray Wax od @Detailer's Magic . Robi robotę , praca przyjemna , fajnie odparowuje. A efekt zostawia świetny, widocznie poprawia szklistości. Ziarna nie zauważyłem - nie było już słońca.Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Sodol Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Auto zakurzone to trzeba było odświeżyć Zostało mi trochę ADBL Yeti to poszła na auto. Na takie małe zabrudzenia wystarczyła Następnie mycie Szamponem od Funky Witch w pełnym słońcu bo niestety w południe nie mam żadnego cienia na podwórku Szampon w takich warunkach spisuje się bardzo dobrze. Jestem w stanie umyć całą stronę auta i spłukać bez żadnych mazów itp. Koła ogarnięte APC + szampon. Nie dorobiłem się jeszcze T&R i jakiegoś środka do bieżącego mycia felg. 2 tygodniowy Funky Witch Paradise Gloss daje o sobie znać Na oponki wleciał dressing także od wiedźmy Look po myciu A na koniec dnia mała sesyjka 4
Patryk14 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Auto zakurzone to trzeba było odświeżyć Jak masz mocne słońce i splukujesz jedną stronę to od razu wycierasz czy jak robisz żeby woda nie zasychala? Bo mam podobny problem w miejscu w którym mogę myć.Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka
Sodol Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2020 @Patryk14 Ja to robię tak ze najpierw koła ogarniam żeby potem nie chlapać z nich na koniec. Następnie poziome elementy czyli dach, szyba czołowa i maska, spłukuje to, a następnie jadę wszystkie szyby nieumyte dookoła szamponem (myje auto w koło tak do wysokości klamek około), spłukuje, wycieram wszystko zaczynając od dachu, maski i dalej resztę. Dzięki temu potem przy płukaniu reszty auta nie ochlapie sobie dachu, maski i nie mam podwójnej roboty z wycieraniem a tam też najłatwiej o water spoty. Ale czasami jak nie ma wiatru i nie ma takiego mocnego słońca to jestem w stanie wytrzeć po całkowitym umyciu.
KiziorDZN Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Kilka stron wcześniej wymienieni panowie skusili mnie na coś takiego, jak zobaczyłem to od razu wleciało do koszyka. Drogo ale dopasowanie i jakość wykonania super. Dzięki @MMCzysci @audicoupe
MMCzysci Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Polecam się Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
piotrek305 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2020 też jestem zadowolony z dywaników i maty tej firmy w porównaniu do Rezew Plastu jeszcze nie jest tak drogo a jakość super
lukasz_byd Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Ja tam dziś takie rzeczy zrobiłem 3 2
Qlimaxss Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Ja jako że dwa tygodnie przestoju biorę się za grubsze serwisy i te bardziej estetyczne dziś na tapecie wymiana lampek podświetlenia tablicy w Stilo;) Kupiłem jakiś czas temu oczywiście MM. Lampy zastane na aucie, jak widać kiszka śruby ledwo odkręciłem. Tu małe 50/50 stara vs nowa Wgl bardzo ciekawe połączenie żadnych kabelków do odpięcia, wkręcasz i bolce stykają i pali się Tu kolejne 50/50 ale już na aucie . Tu już zamontowane oba, niestety poprzedni właściciel w lewej lampce złamał śrubę , będę musiał to później jeszcze raz zdjąć i rozwiercić te mocowanie. Jak pojadę do rodziców to poprawie bo na miejscu nie miałem nic aby to poprawić . brielle biermann and slade osborne Ps. Szukam jakiś fajnych lampek led do podświetlenia tablicy takich delikatnych jak w nowych Vagach. @lukasz_byd Mam oba woski i Nattysa Black i Pete's 53 jakie porównanie cię interesuje?? 1
lukasz_byd Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2020 22 minuty temu, Qlimaxss napisał: @lukasz_byd Mam oba woski i Nattysa Black i Pete's 53 jakie porównanie cię interesuje?? Jeśli miałbyś ochotę to: 1. Przyciemnienie 2. Głębia 3. Aplikacja (łatwość)
mizakrze Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Hej, Zmyłem pierwsze wiosenne robaki
Qlimaxss Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2020 @lukasz_byd 24 minuty temu, lukasz_byd napisał: Jeśli miałbyś ochotę to: 1. Przyciemnienie 2. Głębia 3. Aplikacja (łatwość) Spoko, będę miał chwilkę to taki tekścik zrobię;). Może nawet w tygodniu się uda;)
MOU Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2020 44 minuty temu, Qlimaxss napisał: Ps. Szukam jakiś fajnych lampek led do podświetlenia tablicy takich delikatnych jak w nowych Vagach. Polecam Neolux (grupa Osram), podświetlają tablicę, a nie drogę za autem. Mam u siebie, jestem bardzo zadowolony, już trzeci rok im leci. Mam zdjęcia, ale niestety na uszkodzonym telefonie.
Rekomendowane odpowiedzi