Michał126 Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 W dniu 28.02.2020 o 18:06, Streat napisał: @Fredi88 valet pro jeszcze sie domysliłem ale reszta to czysta magia xD co wy robicie z tym zaoszczędzony czasem W dniu 28.02.2020 o 18:15, Michał82 napisał: @Streat czyszczą nadkola Ja ostatnio też umyłem auto. Wykorzystałem następujące środki: - czyszczenie kół: E UWC+E T&RC, szczotka ze sklepu K i pędzel dołączony do S IT, - mycie wstępne: piana A Y, - mycie właściwe: szampon S GL rękawicą N, - osuszanie ręcznikiem VP, - QD: S FCS&B, - na opony dressing SX. Lecę czyścić nadkola, cześć! 1 5
MMCzysci Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 Takie tam na początek.Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Bare Shine Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 @MMCzysci fajnie ze sie "w koncu" ogarnales do polerowania dzialaj i zdobywaj doswiadczenie!
MMCzysci Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 Dzięki Maszyna jeszcze trochę ucieka, dużo zagadek i wątpliwości, ale bakcyl złapany. Działam dalej!Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Moderator Streat Opublikowano 1 Marca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 no i zmien te pady na normalny BP plus pady na rzep duzo lepsze rozwiązanie
xMarcin95x Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 4 godziny temu, Dante05 napisał: Na rozpoczęcie sezonu wpadł na zabezpieczenie nowy Superb kolegi. Nie obyło się bez one stepa i miejscowo futro. Siadła Aqua Coating 9H w dwóch warstwach. Ile zużyłeś powłoki na te 2 warstwy? 15/30ml ?
MMCzysci Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 no i zmien te pady na normalny BP plus pady na rzep duzo lepsze rozwiązanie Co w nich złego ?Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Bare Shine Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 @MMCzysci raczej lakierniczy sprzet, na poczatek sa ok tez od tego zaczynalem Jak masz pady na bp szybciej bedziesz pady zmienial i masz wieksze pole manewru w markach, jakosciach i rodzajach padow. Tanie bp znajdziesz na ali, wychaczylem tam 2sztuki za 2zl z przesylka. Mozesz pozniej manewrowac tez z twardoscia bp co tez jest nie raz przydatne i wygodne
Veider93 Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 Korzystając z pogody siostry zostały umyte ręcznie:) Piana CleanTech Citrus, szampon ValetPRO concentrated car wash, 6 miesięczne fusso podbite SSW. Koła/felgi potraktowane CleanTech T&R cleaner, APC ADBL i na koniec Black Water ADBL. Mam nadzieję, że to już ostatnie zimowe "odświeżanie" SSW i wkrótce będzie można wrzucić coś letniego:)
Dante05 Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 3 godziny temu, xMarcin95x napisał: Ile zużyłeś powłoki na te 2 warstwy? 15/30ml ? Tyle zostało z 30ml.
Michał126 Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 @Veider93, mogłeś w wydziale komunikacji przy rejestracji tego z lewej poprosić o 69889, fajnie by razem wyglądały
Pietras Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 @Michał126 i tak fajnie wyglądają takie czyściutkie
Veider93 Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 Godzinę temu, Michał126 napisał: @Veider93, mogłeś w wydziale komunikacji przy rejestracji tego z lewej poprosić o 69889, fajnie by razem wyglądały Fakt, nie pomyślałem o tym, ale i tak maja fajne numery;) 204 rodziców, 203 moja
Michał126 Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 @Michał82, bywają, w zależności od nastawienia urzędników w danym urzędzie. W WK STA wybieranie numerów z puli dostępnych na stanie to norma, a jak się ładnie poprosi i uzasadni, to można dostać klasyczny numer z jakimś tam wybranym wyróżnikiem na specjalne zamówienie. Kiedyś tak koledze załatwiłem STA VW96 do starego Passata. @Veider93, ja z ojcem tak mamy na motocyklach - on 8M75, ja 8W75. 1
Fredi88 Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 @Michał126 przecież są tablice imienne więc w czym problem. Wybierasz takie jakie chcesz.
Michał126 Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 @Fredi88, a po co mam płacić więcej niż za zwykłą rejestrację? I co miałbym tam sobie napisać - S1 DUPA? Mnie się podobają różne kombinacje literowo-cyfrowe i jednocześnie jestem bardzo przywiązany do miejsca w którym mieszkam, więc chcę mieć to STA na rejestracji. W sierpniu rejestrowałem kumplowi samochód i akurat szły 866**, ale ładnie się uśmiechnąłem do pani (akurat znanej mi z widzenia) i dałem jej kartkę z kilkoma ładnymi numerami z prośbą o któryś z nich. Przyniosła 86868. Kumplowi się spodobało, od razu zapamiętał. I przy takiej trywialnej czynności udało się wprowadzić pierwiastek radości. 1
Michał82 Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 @Michał126 ale ja na swoje też nie narzekam 1
Michał126 Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 @Michał82, ale ja wiem, już kiedyś zwróciłem na to uwagę, jak wrzucałeś zdjęcia auta
DaV Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 @Michał82 pamiętam z innego forum, że rozglądałeś się za mini a ostatecznie kupiłeś x5
D@ViD Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 Zaplanowana robota na weekend nie wypaliła (one step+ wosk), więc dopieścilem swojego Peżo w sobote. W niedziele ciotki auto dorwalem - autobus mycie szampone FW Wash & Posh, który ułatwił mi mycie w słońcu Autobus przeje.... Mieć takie auto i myc samemu hah Niewielu wie, ale szampon @Funky Witch Wash & Posh jest nastawiony na zmiekczenie wody. Dlatego warto go mieć w Arsenale na takie dni, gdy trzeba umyć auto w słońcu. Zacieków zero piana, poślizg rewelacja Zapach przyjemny 1 1
MMCzysci Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 Niewielu wie, ale szampon @Funky Witch Wash & Posh jest nastawiony na zmiekczenie wody. Dlatego warto go mieć w Arsenale na takie dni, gdy trzeba umyć auto w słońcu. ️ Zacieków zero ️ piana, poślizg rewelacja ️ Zapach przyjemny Zaciekawiles mnie teraz... na moją beznadziejna zakamieniona wodę byłby jak znalazł... a Snowball i Detailink się kończą... Ktos jeszcze używał?Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
D@ViD Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 5 minut temu, MMCzysci napisał: Zaciekawiles mnie teraz... na moją beznadziejna zakamieniona wodę byłby jak znalazł... a Snowball i Detailink się kończą... Bierz w ciemno jak nie bedzie działać, to zwracam kasę haha lub prześlę Tobie inny szampon Już wkładając rękę do wiadra z szamponem czuć, że to inna bajka
Rekomendowane odpowiedzi