audicoupe Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Wypalanie DPF a potem mycie auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Nie przy aucie a przy srytku i 3 rowerach. Glazurnik ciął płytki w garażu gdzie stały... masakra. Poleciała niebieska piana od SG Po spłukaniu APC od nielsena zmieszane z prestą sudzz. Obu nie lubię więc w sam raz żeby wykorzystać spienione z glorii fm10 Pędzelkowanie I po płukaniu ostatecznym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba95 Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 @kursien jak przygotowałeś lakier? Tylko mycie z dekontaminacja chemiczna i wosk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 9 godzin temu, Streat napisał: tylko clenaerem przejechałeś auto? Cleaner + wosk wszystko od @Funky Witch Funky... Ten smalec to jest obłęd Będzie relacja. Tylko muszę się zregenerować 3 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kursien Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 @Kuba95 pierwsza piana SG CO plus CT CF, później dekontaminacja chemiczna, później ponownie piana SG niebieska, później ADBL rękawica z glinką i ich lubrykant, później ponownie pierwszy mix piany, szampon DJ Born To Be Mild, Detail Ink Wax Off, plus cleaner SG na maskę i błotniki ręcznie, bo siedziało tam jakieś ustrojstwo i kropelkowało , następnie FX odtłuszczający, suszenie WS Monster oraz G Silk i nakładanie wosku. Po zrobieniu maski stwierdziliśmy, że niech będzie co ma być z resztą lakieru - nie jedziemy cleanera ręcznie, nakładamy wosk ( i tak po tych zabiegach lakier zaczął ładnie wyglądać, a zaczęło nam się spieszyć ), a FW Paradise Gloss nie dość że genialnie pachnie, to jeszcze świetnie się nakłada i po nałożeniu na całe auto nie było problemu z dotarciem ( po pierwszym przejeździe mikrofibrą - w drugą stronę już było ślisko ) Chyba to szło jakoś tak, nie pamiętam czy czegoś nie zapomniałem, wiem, że ktoś coś majstrował mu z lakierem, bo było kilka elementów niemalże bez żadnych syfów na lakierze - nie było co zbierać glinką - od razu było gładko i na masce trochę przednich błotnikach i jednych drzwiach mocne kropelki - jeszcze bardziej się poprawiły po dekontaminacji 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba95 Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Dzięki. Dobry efekt jak na 3 godziny pracy. Już wiem co wrzucę na czarne auto szwagra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notcon Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Wczoraj wieczorne mycie na bezdotyku. Najpierw oprysk z SGCO z Bubble Maker, na felgi UWC, a na opony Excede T&R. Mycie zasadnicze RRC kwaśny również z dodatkiem BM. Suszenie: KING, a na deser Soft99 S&B dla podbicia leżącego od listopada Fusso Coat.Szampon RRC naprawdę jest fajny, ilość piany była konkretna, ale może to głównie zasługa BM. Co ważne jednak, wosk widocznie się odetkał.Kinga używałem po raz pierwszy, jego ciężar naprawdę robi różnicę. Suszenie jest ekstremalnie szybkie.W nocy oczywiście spadł deszcz:) Kropel nie uchwyciłem, bo trzeba było obskoczyć jak co rano żłobek i przedszkole, a pod pracą mało co już było do focenia.Dodam jeszcze, że NW od autolandu nałożona w połowie sierpnia jeszcze działa. Wyraźnie odżyła po tym kwaśnym szamponie i potem wymyciu szyb GS Glass Cleaner. Oczywiście to już nie ta moc co wcześniej, ale krople mimo wszystko ładnie uciekały.Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Czyli co, jednak warto próbować odtykania wosku kwasem? Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 @MMCzysci, to sobie kup CarPro Spotless zamiast jakichś wynalazków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Ale że jak?Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Normalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Nie wiem ocb, za mało bystry jestem :(Co ma spotless do wosku ?Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 To, że jak koniecznie chcesz spróbować odtykania wosku lub (tym bardziej) powłoki w rozumieniu usunięcia osadów wapiennych, to zrób to lepiej waterspot removerem jak na całym świecie, a nie kombinuj z jakimiś kwaśnymi szamponami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dareme89 Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Akurat Nowicki poleca szampon cleantecha do odrywania i jest super. Zarówno do powłok jak i wosków. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 No nie wiem, widzę, że na forum to dość popularna metoda.Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notcon Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Czyli co, jednak warto próbować odtykania wosku kwasem? Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu TapatalkaW moim przypadku zarówno wosk i nw odżyły po tym szamponie. Zrzut i krople zdecydowanie lepsze, niż po ostatnim myciu gdzie był truskawkowy szampon SG+BM.Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StreamHD Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 Pierwsze pucowanie skóry i głaskanie alcantary za mną. Nie mogę się doczekać aż zamontuje nowe wnętrze do auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_byd Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłosiłem szkode do ubezpieczyciela sprawcy. EuroINS... To już 6 raz w przeciągu pół roku. (na szczescie nie na 1 czy 2 autach). A przez wiele lat nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek2000 Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 Wymyłem dywaniki gumowe, które nie były czyszczone jakieś 5 miesięcy. Czyszczenie Cleantech tire cleaner szczotką D-wash, zabezpieczenie Carchem tire and rubber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kursien Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 Jutro wyjazd na galę boksu, więc autko musi się prezentować, z trybu codzinnej pracy przeniosłem go na tryb "no panie ładny" dodatkowo odkurzylem wnętrze, wywaliłem torbę pierdół z podłogi i wyczyściłem i zabezpieczylem plastiki. A na koniec z rozpędu umyłem żony 208 Poszła piana CT CF, ADBL BM, VP AP, P WG I znów autko cieszy oko 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 28 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 2 godziny temu, kursien napisał: VP AP, P WG Co to jest? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 Jak byłem swieżym użytkownikiem, to kochałem te akronimy, zwłaszcza jak ktoś mi doradzał przy ich użyciu. 1 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 22 minuty temu, Streat napisał: Co to jest? ValetPro advanced poseidon, prostaff water gold 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 28 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 @Fredi88 valet pro jeszcze sie domysliłem ale reszta to czysta magia xD co wy robicie z tym zaoszczędzony czasem 1 4 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 @Streat czyszczą nadkola 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi