kursien Opublikowano 5 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2020 @BartekW bezkonkurencyjny i bezkompromisowy - każdy skrawek możesz użyć Mam dwa Kingi, Monstera, Gyeona Silk, mały Pile z ALi i kilka dużych ręczników z MF i wafla, ale zawsze ze sobą biorę Kinga! oczywiście po naśiąknięciu robi się cieżki i długo schnie, ale jak myjesz auto raz na tydz lub z 2 razy w tygodniu, to spokojnie - będzie już suchy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekW Opublikowano 5 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2020 Dzięki namówiliście mnie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek1987 Opublikowano 5 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2020 Też posiadam KINGA a nawet dwa i szczerze polecam na stanie mam kilka ręczników do suszenia ale King wygrywa, nie ma lepszego jak na razie. Zobaczymy po roku używania czy nadal będzie tak chłonny., mam nadzieję że tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzechuKR Opublikowano 5 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2020 A ja jestem zadowolony z PIN towela Fireballa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bare Shine Opublikowano 5 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2020 @GrzechuKR a ja ci powiem tak srednio. Nie wiem co z moim jest nie tak ale na moje A4 B7 sedan nie starcza, zawsze musze docierac drugim zeby smug nie bylo. Fakt taki ze nie pralem go jeszcze moze dlatego. Jaki woz suszysz nim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzechuKR Opublikowano 5 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2020 @Bare Shine mam 4 kupowane po ok. 40 zł do tej pory suszyłem punto evo, skode Roomster, fabie, forda Focusa mk3 kombi, Forda rangera (tu już na końcu czuć że jest mokry). Piorę za każdym razem w szarym mydle. Tylko ten jasny kolor zdarza się że gdzieś na szczur e przy szybkim myciu liźnie brud i od razu go łapie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kursien Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 Dziś od rana mnie nosiło, na dworze plus 3 stopnie, wcześniej leciutka mżawka, na aucie delikatne waterspoty... Ze wszystkim świetnie poradził sobie @Detailer's Magic Quick Magic Oczywiście w środku QD'kowania znów zaczęło mżyć Lubie raz na jakiś czas do niego wracać 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_byd Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 Pogoda od dłuższego czasu nie rozpieszcza. Cały czas mżawka, błoto z mazią na drodze + miejscami sól. Pomyślałem że umyje, skoro żona z córka u teściowej, wolny dzień od pracy to... Umyłem Standardowo, dwa wiaderka, 5l ciepłej wody z Megsem Gold Class, rękawica od ADBL. Tym razem bez deirona, bez niczego do mycia felg. Jeszcze na lekko wilgotne gumy (poddałem się bo mówiłem STOP dla ADBL, ale Black Water jak dla mnie jest genialny... no i kupiłem aplikator od work stuffa) Black Water. Jak auto nieco przeschło to wleciał Water Gold. Na prawej stronie nie robiłem korekty lakieru jeszcze, robię etapami. A i tak wygląda dla mnie cudnie. Niestety wszystko co dobre szybko się kończy... Water Gold starczył mi na 12 aplikacji na F11/F30/F02. Może za dużo daje, może nie... ale efekt cieszy. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOU Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zacząłem przygotowania do odświeżenia lakieru w autach- póki co trening na starych drzwiach. Na szybko, ale już widać efekt, widzę, co muszę poprawić. Poleciałem na dwa sposoby: 1) AIO od Finish Kare na padach mikrofibrowych Flexipads (cuttingowy i finishowy); 2) trzy etapy pastami 3M na gąbkachh Flexipads. Wyszło tak ( w kolejności zdjęć): AIO start // cut // finish // AIO przed | po 3M start // cut // polish // (zdjęcia finish i przed | po wyszły bardzo kiepsko). Wnioski mam takie: 1) dużej różnicy nie widzę, co oznacza, że na szybko lepsze AIO (raczej oczywiste); 2) z etapowej mogę wyciągnąć więcej; 3) przyjemniej mi się pracuje na mikrofibrze; 4) @ADBL Roller D09125 to fajny sprzęt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 @lukasz_byd też masz "fetysz" używania QD/QW po każdym myciu ręcznym? Muszę chyba przetestować Water Golda, ale jak pomyślę, że w kolejce czeka np S99 Luxury Gloss, czy Megs UQD ani razu nie użyte to wstrzymuję się z zakupem. Co do ADBLa to Black Water też dla mnie mega fajny produkt (pomijam zawsze lejący po łapach atomizer) ale właśnie zamówiłem Poorboy’s World Bold N Bright, bo lubię czasem coś nowego dla mnie potestować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 @Michał82, jeśli Twoje auto ma taki kolor, jak w awatarze, to Luxury Gloss Ci się spodoba: daje zupełnie inny efekt niż Water Gold, ale moim zdaniem na ciemnym lakierze jest przyjemniejszy i mam wrażenie, że trochę maskuje zarysowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_byd Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 1 godzinę temu, Michał82 napisał: @lukasz_byd też masz "fetysz" używania QD/QW po każdym myciu ręcznym? Muszę chyba przetestować Water Golda, ale jak pomyślę, że w kolejce czeka np S99 Luxury Gloss, czy Megs UQD ani razu nie użyte to wstrzymuję się z zakupem. Co do ADBLa to Black Water też dla mnie mega fajny produkt (pomijam zawsze lejący po łapach atomizer) ale właśnie zamówiłem Poorboy’s World Bold N Bright, bo lubię czasem coś nowego dla mnie potestować. Tak właśnie robię. Water gold warto mieć i spróbować - ale w odróżnieniu od innych syntetycznych qd nie masuje rys z tego co wiem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 @Michał126 kolor to monacoblau. Od ciemnego granatu po coś takiego jak na zdjęciu. Zależy od pory dnia i ilości słońca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Nic tu nie było Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_byd Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Przepraszam ale szkaradne są strasznie. Nie mógłbym takich mieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 8 Stycznia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 szczerze zostawiłbym pasażer stary tylko go wymył, na pewno jest w dobrym stanie bo nie jest tak ekspolatowany jak kierowcy a lepiej pasuje i nawet wyglada tak samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Piękne nie są, wiem, nie można mieć wszystkiego. Kryterium było jedno - byle nowe, bo kierowcy się już zaczął drzeć ze starości i był bezużyteczny. Pasażera możliwe, że wróci na miejsce, chociaż też delikatnie się przeciera. Kupiłem dwa, żeby było jako tako spójnie i jako zestaw na przód były tylko takie. Nie kupię kompletu za 120 PLN, tym bardziej, że tylne są jak nówki. Pasażera jest słaby, ale kierowcy mi w miarę odpowiada. Możecie marudzić, widziałem gorsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 51 minut temu, MMCzysci napisał: Nie kupię kompletu za 120 PLN, tym bardziej, że tylne są jak nówki. Za 120 zł za nowy komplet bym się nie zastanawiał. A te ile Cię kosztowały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 40.Gdyby Petex sprzedawał tylko przód, to pewnie bym brał...Te są przynajmniej tyle fajne, że trochę grubsze. Juz mam pewnie łatkę forumowego Janusza Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Haha nie masz łatki, tylko tu na forum estetyka jest bardzo ważna. A to, że dywaniki, które kupiłeś, spełniają swoją funkcję równie dobrze jak te droższe to inna sprawa. Mniej istotna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Ja wiem, ja wiem...A za te 80 będę się rozwijał ditejlowo, jak go zrobię na cacy to może nikt nie zauważy Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 8 Stycznia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 @MMCzysci każdy zauważy te dywaniki nie oszukujmy sie ale to forum "Detailingowe" i tutaj nikt na takie cos nie przymknie oka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 A to się wkopałem... Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buka Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 @MMCzysci spróbował bym ten od pasażera lekko przyciąć od strony tunelu, ten kawałek gładkiej gumy, wydaje mi się że wtedy by się trochę lepiej dopasował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdanek Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 @MMCzysci Ja jestem pedantem jeśli chodzi o dywaniki, w każdym aucie mam w lato oryginalny welur, a zimą oryginalne gumy, jak nie mogę dostać oryginałów za normalne pieniądze to zakładam tylko Petex'y. Jeśli widzę u kogoś w aucie niedopasowany welur lub gumy za parę groszy to od razu psuje mi całokształt wnętrza, nie ważne w jakim jest stanie. Detailing to detale, nie tylko kosmetyki, ale całokształt wyglądu, detali, stanu i spójności samochodu, tak to widzę od zawsze. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi