qdlatyNH Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Ja wczoraj wymyłem boks dachowy APC i przeleciałem go QD od CarPro. Jest już w kiepskim stanie, więc czeka mnie lakierowanie na przyszły rok. Na belki wpadł soft99. Później płukanie combo ma bezdotyku, a potem deszcz :DWysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inka14 Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2019 7 godzin temu, Kostek88 napisał: Raczej 90% tego zdjęcia to wpadające jasne światło dzienne do ciemniejszego pomieszczenia. W pełnym świetle auto prezentuje się równie dobrze, po prostu nie miałam za bardzo czasu na inne zdjęcia, bo auto na cito jechało jeszcze do mechanika późnym wieczorem. Następnym razem wrzucę dodatkowo zdjęcia w świetle latarki inspekcyjnej, by rzeczywiście pokazać, że efekt jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2019 7 minut temu, Inka14 napisał: auto na cito jechało jeszcze do mechanika późnym wieczorem Znając życie to po mechaniku wyjdą kwiatki. Może lepszym pomysłem było wstrzymanie się korektą aż do powrotu od mechanika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inka14 Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2019 30 minut temu, Tommy Lee napisał: Znając życie to po mechaniku wyjdą kwiatki. Może lepszym pomysłem było wstrzymanie się korektą aż do powrotu od mechanika. Ja bym się właśnie wstrzymała, ale brat poprosił, bym zrobiła go przed, więc.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Wiem po sobie, bo w ubiegłym roku wymieniałem szybę czołową w aucie i zostały kwiatki w górnej części maski. Właściciel firmy oczywiście umywał ręce, a widać było ewidentnie że ktoś coś wycierał jakąś szmatą albo ręcznikiem papierowym. Wezwał wtedy swojego pracownika, który stwierdził że oni tylko wstawiają szyby i nic nie wycierają a tym bardziej nie myją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo86 Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Sie zmobilizowalem i za Saabine sie wzialem. Pierwsze dwa dni kompleksowe czyszczenie wnetrza i czas na pelna korekte lakieru... prace w toku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Odkurzyłem bagażnik i przymierzyłem subwoofer. Tylko 9L ale już myślę o jakiejś zabudowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Ostatni dzień urlopu wiec wziąłem się za smalcowanie dekorów drewnianych w aucie MF Interior Finish HD. Produkt z tych must have w arsenale no iten zapach cytrusowy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek94 Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Powoli biorę się za Fokę. Silnik umyty ADBL APC PRO 1:5, narazie z grubsza, docelowo będę chciał wykręcić co się da z plastikow i ładnie wyczyścić. Wygłuszenie Excede do tapicerek. Na maskę wosk Tenzi Ceramix Wax, taki mam narazie;) a na plastiki Polytop Motor Top Finish. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 W dniu 2.08.2019 o 09:22, Tommy Lee napisał: Wiem po sobie, bo w ubiegłym roku wymieniałem szybę czołową w aucie i zostały kwiatki w górnej części maski. Właściciel firmy oczywiście umywał ręce, a widać było ewidentnie że ktoś coś wycierał jakąś szmatą albo ręcznikiem papierowym. Wezwał wtedy swojego pracownika, który stwierdził że oni tylko wstawiają szyby i nic nie wycierają a tym bardziej nie myją. U mnie po kwiatkach typu zarysowania przez ściąganie wody z karoserii ściągaczką każdy pojazd, który trafia do serwisu, jest uprzednio dokładnie myty i sprzątany. Nikt nie zarysuje mi karoserii rozcierając po niej brud, ani nie wpadnie na pomysł, żeby robić mi dobrze i go myć. A jak czasem się zdarzy, że nie mam warunków do mycia, to zastrzegam wyraźnie, żeby nie myć - dotąd tylko raz nie posłuchali i właśnie uszkodzili. Ostatnio miałem ból tylnej części ciała, bo umyłem auto, posmarowałem QD i było nieskazitelne, a ojciec wyjechał nim na deszcz, choć miało za dwa dni iść na reklamację do warsztatu blacharsko-lakierniczego. Cóż, zmyłem piach na bezdotyku, umyli po swojemu, ale generalnie było czyste (tylko pokropkowane) i syfu nie narobili, a polakierowali tym razem idealnie. W zasadzie bym się nie zorientował, że coś myli, gdyby nie kropki na alufelgach, na których leży świeży Dlux. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 @Mateo86 cóż tam masz za stołek na kolkach2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaba Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Moje sobotnie boje. Na lakierze leży PB White Diamond z braku innego clanera a na nim Soft 99 Kiwami Black. Ogólnie z daleka wygląda całkiem fajnie jednak z bliska wymaga korekty (jednak ani nie mam chęci ani odwagi się za to zabrać) a maska (masa odprysków) i zderzaki nowego lakieru. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Umyłem fokę. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 @Domel już pewnie brudna po deszczyku z chmurki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dareme89 Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Umyłem swojego brudaskaWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlatyNH Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Niedziela bez mycia, to nie niedziela Muszę ogarnąć jakąś maszynę, poćwiczyć i zabrać się za lakier, bo jest w koszmarnym stanie. Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 9 godzin temu, david2888 napisał: @Domel już pewnie brudna po deszczyku z chmurki Wyskoczyłem z Kingiem na parking po deszczu i znowu jest piekniutka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 pierwsze polerowanie lamp gradacja papieru 800 - 2500, pasty 3D AAT 501 z mikrofibrą NAT i 3D AAT 502 z żółtym padem ADBL. zabezpieczenie SONAX Headlight Protection. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Ja dziś mega spontanicznie Umyłem Stilo Na 2 kubły , Szamponik znaleziony w czeluściach Aresnału Oh My Car świetny zapach , fajna pianka. Co do śliskości się nie wypowiem bo był myty 2 tygodniowy Quick Wax Adbla. Szybki umyte i położone SSW. Plastiki Shiny Garage Jet Black .Oponki jako Qd Good Stuff Black Mamba Shine na 2 tygodniowy Sonax żel na opony czy jakoś tak:P Wnętrze odkurzone jako Qd na plastiki Dressing @Detailer's Magic .Ah ta Wisienka ;D Fot nie ma bo skończyłem wieczorkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo86 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Po 6 dniach zabawy nareszcie koniec. Pierwsza korekta za mną, plus kompletne wnętrze Jako wisienka Vonixx Natire dla czarnych lakierów, AW Bliberry na felgi... 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bare Shine Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 @Mateo86 widze ze blisko, moze jakies spotkanko i wymiana doswiadczen, pogawedka detailingowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wifi944 Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 a tak o produkcie tevo Buffcoat którego wygrałem chyba z rok temu i ostatnio użyłem 1 raz:D powiem wam że efekt kozacki ładne szkło się zrobiło, zdjęcia bez żadnych podkręceń, ponoć do 6 miesięcy trzyma zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 @wifi944 ale dat glossa to jeszcze nie uzywales chyba co A tak mnie szukałeś tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trewas Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 @wifi944 , co to za felgi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wifi944 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 9 godzin temu, Tomas22 napisał: @wifi944 ale dat glossa to jeszcze nie uzywales chyba co A tak mnie szukałeś tutaj Raczej nie używałem kiedyś będzie i na na niego pora 9 godzin temu, Trewas napisał: @wifi944 , co to za felgi? Fake Vossen CV3-R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi