turzol Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 32 minuty temu, Rogal91 napisał: @turzol Nie miałeś problemu z Elixirem? Ja też właśnie dzisiaj popełniłem mycie na 2 wiadra, na koniec wjechał świeżo zakupiony elixir i praca z nim to była masakra. Robiły się smugi, mazy, ni cholerę nie mogłem go dotrzeć. Nie powiem, bo robi robotę, ale ta aplikacja. Jak u Ciebie to wyglądało? U mnie aplikacja odbyła się bez takich przygód. Lakier chłodny, zacienione miejsce, oszczędnie spryskałem fibrę, roztarłem na panelu i potem docieranie drugą mięsistą fibrą. Może aplikujesz zbyt dużo produktu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogal91 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Następnym razem spróbuję oszczędniej. Ja też robiłem w cieniu i na element typu drzwi czy maska robiłem jedno pełne pociągnięcie spustu bezpośrednio na lakier. Chociaż później próbowałem najpierw na fibrę i również był problem z dotarciem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilJ26 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Dzisiaj trochę mniej detailingowo, ale dalej przy samochodzie. Wygłuszyłem drzwi w Scirocco. Wewnątrz i na zewnątrz mata butylowa, a na boczek dodatkowo pianka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiancd Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Wczoraj umyłem nowy nabytek i nałożyłem powłokę, dzisiaj druga warstwa, zobaczymy co to Aqua 9h warte 3 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 @damiancd Focus Vignale? Piękny jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiancd Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Tak jest, robi robotę konkretnie, wygłuszenie wnętrza fenomenalne, CCD również, pomimo 18" felg jest bardzo wygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 16 godzin temu, turzol napisał: Dekontaminacja, mycie na 2 kubły i na koniec Elixir. Kapitalny jest ten samochód. Brak słów, jak mi się Phaeton podoba, zwłaszcza właśnie poliftowy i czarny. To jest LC9Z, LC9X czy jakiś uni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 2 minuty temu, Michał126 napisał: Kapitalny jest ten samochód. Brak słów, jak mi się Phaeton podoba, zwłaszcza właśnie poliftowy i czarny. To jest LC9Z, LC9X czy jakiś uni? Dzięki. Llakier jest z palety individual i jest to bardziej brąz (byc moze przez to jak Elixir przyciemnia moze sie wydawać czarny) LC8Z Mocca-Anthrazit Perleffekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarKoz Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 @damiancd Bajecznie wygląda! Gratulacje nabytku, oby długo służył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Dzięki za odpowiedź. Na Sharanie moich rodziców jest LC9Z, więc chciałem wiedzieć, czy rezultat będzie podobny. Niestety tam ten lakier jest dość zniszczony, więc zwykle szukam metod, żeby to jakoś przyćmić. Fajny efekt dał Luxury Gloss, ale na masce się strasznie mazał. Uprzedzając pytania, żadnej korekty nie będzie, bo to syzyfowa praca przy moim ojcu. Myślałem nad jakimś AIO najwyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ad.am Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 @damiancd zakładaj temat w pieszczochach 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Dzisiaj trochę podruciłem. Felgi pojdą do malowania. Mają 8 lat i stan jest fatalny. Ale z ciekawości sprawdziłem sobie na froncie polskiego plastidipa czy K2. Całkiem fajnie to wyszło. Utwardzanie i aplikacja super. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LQS666 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Z całym szacunkiem, ale te felgi przed malowaniem to igiełki w porównaniu do tego na czym niektórzy jeżdżą Fajnie wyszło 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Godzinę temu, LQS666 napisał: Z całym szacunkiem, ale te felgi przed malowaniem to igiełki w porównaniu do tego na czym niektórzy jeżdżą Fajnie wyszło Mimo wszystko drażni mnie ten widok Także myślę, że przed jesienią zdążę je wypiaskować i pomalować a potem powłoczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdanek Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 @Domel kup drugi komplet alusów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 10 godzin temu, Domel napisał: Mimo wszystko drażni mnie ten widok Także myślę, że przed jesienią zdążę je wypiaskować i pomalować a potem powłoczka. Żeby za rok było to samo. Ja dałem sobie spokój z rzeźbieniem przy stalufelgach, to syzyfowa praca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ari Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Założony letni setup, wreszcie dobrałem dekielki do felgi. Opłukane na bezdotyku Wysłane z mojego FRD-L19 przy użyciu Tapatalka 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PingNoMore Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Nawoskowałem auto woskiem Soft99 Fusso. Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 @Ari a co na lakierze lezy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ari Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 [mention=1386]Ari[/mention] a co na lakierze lezy Na lakierze leży nic... Może jakieś pozostałości QD Spotless od 4detailer.Wysłane z mojego FRD-L19 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Przygotowałem letnie koła do wrzucenia na auto. Jutro tylko dressing, ssw i można wreszcie założyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 @Fredi88 zarzuc jakas powloke. Jako na lakier to wole na wosk(na swoich autach) ale na kola to powloka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 21 minut temu, BiałyGTi napisał: @Fredi88 zarzuc jakas powloke. Jako na lakier to wole na wosk(na swoich autach) ale na kola to powloka Może w przyszłym roku. Od grudnia nie wiem w co łapy wsadzić... auta i detailingi są na dalszym planie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfa47 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 @Ari Można wiedzieć jaki silniczek w Avensis i rocznik bo widzę że poliftowa ? Piękny kolorek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ari Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 [mention=1386]Ari[/mention] Można wiedzieć jaki silniczek w Avensis i rocznik bo widzę że poliftowa ? Piękny kolorek Dzięki, kolorek daje się we znaki, ale jak jest zrobiona cieszy oko. Silnik 2.0 1adftv D4D rocznik 2008.Obecnie 330 tys nalotu, 170 tys moje Wysłane z mojego FRD-L19 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi