Lukasz-odkrywca Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Bezdotyk spłukane z soli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
397 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Szybka akcja Jednodniowy syf po ok 350 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Szybkie 2 wiadra na służbówce , I na to @Funky Witch Amulet;D przy dwóch stopniach zero problemu;). Po malutku się kończy akurat zbiegnie się to z premiera nowego; D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StreamHD Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Dziś trochę zabawy z ustawieniem kąta synchronizacji wałka rozrządu, przerobienie mocowań dolnej osłony skrzyni biegów i silnika, oczyszczone punkty masowe, troszkę zmieniona aranżacja instalacji podciśnieniowej. Wlałem też 3 litry świeżego G13. Widać, że uszczelka pokrywy zaworów już umiera no i dobrze. Wreszcie będę miał solidny powód, żeby zwalać dekiel i obadać wałek i pompki choć na kompie mimo 20 lat i ogromnego przebiegu, pompki ciągle bardzo dobre parametry mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 18 godzin temu, 397 napisał: Szybka akcja Jednodniowy syf po ok 350 km A co ze szkodą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
397 Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 @Michał126 wlansie byłem wczoraj na komendzie bo byłem wzywany w sprawie tego wypadku i policja oświadczyła mi, ze pani wczoraj zmarła i teraz będzie prowadzone postępowanie czy w związku z wypadkiem czy po prostu z starości. Policja powiedziała ze mogę sobie zgłosić szkodę z ac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryyyk26 Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Wykorzystując dodatnią tmp i pustki na myjni bezdotykowej (gdz 23.00)- pakowanie całego ekwipunku do bagażnika i w drogę Wreszcie udało mi się zrobić wszystko co chciałem,a mianowicie: mycie opon excede tire(świetny preparat,opony jak nowe), mycie felg RRC wheel gel, mycie auta na początek bezdotykowo, następnie wlałem ciepłą wodę do wiadra, szampon z good stuff i leciałem metodą na dwa wiadra. Trwający luz na myjni pozwolił mi osuszyć auto i co najważniejsze pierwszy raz w końcu coś nałożyć na autko,bez dekontaminacji- ADBL SSW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Po około miesiącu od ostatniego mycia przeplukałem Golfa na bezdotyku: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojciec Dyrektor Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Szlauf w garażu zamarzł, więc sprzęty na skrzynie i na myjnie. Z grubsza mycie citrusem z SG, potem rękawicą na dwa wiadra z GS Bumblee. Felgi Excede UWC, opony SG Tire Cleaner, szyby GS, na kabine wpadł SSW. Tera to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElSor Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 W zasadzie od wakacji coś mi się turbo wyłączało więc na początku na czuja doszedłem do tego, że 1 zaworek zwrotny podciśnienia jest zapchany. Wystarczyło wyczyścić i do zimy był spokój. Później wymieniłem wężyki podciśnienia, bo 19 letnie nie wyglądały za dobrze, choć chyba jeszcze trzymały, niemniej znów miałem spokój jakiś czas. Niestety problem okazjonalnie powracał no i diagnoza (po zakupie wakuometru) padła na pompę podciśnienia (luźny króciec i już nie najlepsza wydajność) oraz dziurawa gruszka od zmiennej geometrii turbo. Dziś wymieniłem co trzeba i auto odżyło, hamulce również chodzą lżej. Jako, że łatwiejszy dostęp do turbo umożliwiło mi odkręcenie rurki od EGRa, to i ona poszła na złom a w jej miejsce trafiły zaślepki, które miałem w domu już chyba z 8 lat, tylko nigdy nie było na to czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StreamHD Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Rurkę od EGR trzeba było zostawić bo może się przyczepi policja albo diagnosta jak zobaczy, że eko wynalazki są demontowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba95 Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Na szybko odkurzylem dywaniki, podłogę i siedzenia. Nastepnie przetarlem plastiki w środku i wyczuscilem szyby. Z powodu braku czasu większą akcja przesunięta na inny termin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karbo Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Skoro pogoda dziś dopisała i pokazało mi się 10 stopni to wziąłem się za skodę. Po raz pierwszy od zakupu (!) :D Jakoś jako tako, ale to moja wina, spieszyłem sie jak mogłem... a czas uciekał. Ciepło też :D No i śmiało mogę Wam powiedzieć, że nareszcie spodobał mi się mój samochód ! :D Ale, żeby nie cieszyć się za długo, to wjeżdżając do dziewczyny, nadałem swojemu samochodowi Szyku i elegancji. BRUDASA :D Ehhh... Grunt, że w końcu zobaczyłem jak mniej więcej może wyglądać mój samochód latem :D Wiem też, że powinienem znaleźć większe felgi i zrobić całościową polerkę, ale to z czasem i pogodą przyjdzie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz85 Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Ja też skorzystałem z pogody i umyłem samochód. Miałem też trochę więcej czasu więc zdemontowałem fotele, porządnie odkurzyłem i zamontowałem fotele Oczywiście fotele wcześniej wyprane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 @Bartosz85 co to za model odkurzacza piorącego i chemie masz, że po praniu tak zmienia fotele ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Wymieniona kierownica i łożysko. Stare już się praktycznie rozsypało przy wyjmowaniu, jest sztywniej i precyzyjniej więc warto było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz85 Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Godzinę temu, Malwin41 napisał: @Bartosz85 Też bym chciał żeby zwykłe stołki zamieniły mi się w pół kubły w kratę po praniu. Zmiana na duuuuży plus;) W Octavii RS na stołki chyba nie możesz narzekać Godzinę temu, smerf91 napisał: @Bartosz85 co to za model odkurzacza piorącego i chemie masz, że po praniu tak zmienia fotele ? Info na pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Kurde panowie gdzie wy macie zimę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gordon Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 No u mnie też zimy i śniegu nie ma, ale żeby takie akcje z fotelami, to absolutnie. A tapicerka KOSA, uwielbiam fotele w kratę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz85 Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 11 godzin temu, gordon napisał: No u mnie też zimy i śniegu nie ma, ale żeby takie akcje z fotelami, to absolutnie. A tapicerka KOSA, uwielbiam fotele w kratę! Dzięki Wczoraj u mnie było +10, ale pod garażem śniegu/lodu jeszcze trochę było. Na szczęście przed garażem jest położona kostka. Fotele prane w domu już miesiąc temu i do tego czasu tam stały więc zdążyły dobrze wyschnąć i doczekać lepszej pogody - nie wytrzymałem do wiosny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudek_t Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Wczoraj na plusie, śnieg powoli topnieje i wczoraj trzy detailingowe mycia na bezdotyku Piana z lancy, proszek, wosk i deminerałka - a co! 4 samochody w 1:15 ogarnąłem łącznie z dojazdami. A zaraz idę na pierwszą w tym roku przejażdżkę top down Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrix Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Ja mycie na bezdotyku, żeby dotrwać do możliwości prawdziwego mycia I nakładania wosku wiosennego I takie pytanie: Smarujecie prowadnice gumowe/uszczelki szyby w drzwiach silikonem/wazeliną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karbo Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 @Matrix sam szukałem odp na to pytanie i udało mi się na forum znaleźć że sonax silikon do uszczelek taki w sztyfcie świetnie daje rade. Wczoraj miałem z nim pierwszy raz. uszczelka stała się bardziej miękka, satynowy efekt. Zobaczymy jak zacznie temp. Spadać. W Tesco kupiłem za 6.99 Dotarło również do mnie info ze wazelina nie jest wskazana do uszczelek, że nie zawsze się dobrze wchlonie, że może budzić ubrania. Że techniczna lepsza od zwykłej kosmetycznej, że skrzypia po niej uszczelki. Sylikon w sztyfcie za 7 ziko starczy Ci na jedno auto spokojnie na 5 sezonów zimowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 @Bartosz85 To tetaz klimatronik i fabryczne Radio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Dorzucam zdjęcia do tego co napisałem wczoraj, bo wiadomo bez zdjęć się nie liczy Było Jest Mały bonus, siedzisko tylnej kanapy po 4 dniowej kuracji Altleder Softener, oparcie nie ruszane. Różnica w twardości odczuwalna, nie wiem czy film to wyłapał. Przed czyszczeniem uginały się identycznie a teraz siedzisko znaaacznie zmiękło. https://www.youtube.com/watch?v=fNhC4MN1ubY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi