Staszek1960 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 Wczoraj nie wytrzymałem : zdjąłem bagażnik na narty , potem aktywna piana , mycie na 2 wiadra a na koniec QD Sonaxa . Auto lśniło przez 2 godziny.............. wyjazdy na zakupy itp wszystko zepsuły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 @Staszek1960 Dlatego ja tylko myję szyby przednie, lusterka i reflektory płynem i dalej. Póki co jest taka pogoda, że non stop jest błoto wszędzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pływak Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Ja jednak umyłem Reno mimo pogody... ale musiałem bo od jakiegoś 1,5 miesiąca nie widziało mycia. Podwójny oprysk Citrus oila, później dwukrotne mycie z koniecznością zmiany wody w wiadrach bo po połowie auta już się do niczego nie nadawała. Dementuje tym samym pogłoski jakoby po pewnej grubości brud odpadał sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewus089 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 No to gruby syf musiał już leżeć. Szkoda, że nie porobiłeś zdjęć. Ile km przez ten czas zrobiłeś ? Jak podwójna batalia z Citrus Oilem nie dała rady to fest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pływak Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 @Lewus089 Ponad 3K km. Foty niestety nie zrobiłem ale mam poglądowe z zeszłego roku, gdzie było zdecydowanie czystsze niż wczoraj Po myciu zupełnie inne auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Ja tez wczoraj umylem auto. Aktywna piana, dwa wiadra i od razu poprawił mi się humor Woda do płukania niezly syf. Wosk BH DSW siedzi jak zły. Pierwsze mycie po 6 tygodniach Nie ma to jak mycie na dwa kubly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryyyk26 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 @david2888 mega kolor Ja wczoraj na szybko odświeżenie wnętrza czyli porządne odkurzenie i użycie adbl interior qd. Następnie skorzystałem z nowego nabytku excede tir and rubber do gumowych dywaników. Stężenie 1:4 o ile dobrze pamiętam To jest mój pierwszy preparat tego typu ale co zauważyłem to bardzo dobrze się pieni i w stężeniu zalecanym przez producenta dobrze czyści. Po nałożeniu interior WOW dywaniki jak nowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gordon Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 [mention=20610]david2888[/mention] mega kolor Ja wczoraj na szybko odświeżenie wnętrza czyli porządne odkurzenie i użycie adbl interior qd. Następnie skorzystałem z nowego nabytku excede tir and rubber do gumowych dywaników. Stężenie 1:4 o ile dobrze pamiętam To jest mój pierwszy preparat tego typu ale co zauważyłem to bardzo dobrze się pieni i w stężeniu zalecanym przez producenta dobrze czyści. Po nałożeniu interior WOW dywaniki jak nowe Jak czyściłeś pędzelkiem, to polecam wyszczotkowanie, wtedy przekonasz się jak działa excede tire and rubber cleaner. Jak to mówią młodzi ludzie masakracja!Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryyyk26 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 1 godzinę temu, Malwin41 napisał: @patryyyk26 po WOW nie są śliskie dywaniki? Powiem Ci, że nie. Też myślałem, że takie się zrobią. Nakładam delikatną warstwę żeby tylko je przyciemnić. 43 minuty temu, gordon napisał: Jak czyściłeś pędzelkiem, to polecam wyszczotkowanie, wtedy przekonasz się jak działa excede tire and rubber cleaner. Jak to mówią młodzi ludzie masakracja! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Tak, tak wiem. Napisałem na szybko..czyli brałem co było pod ręką a niestety szczotki mi brakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Dzisiaj ulżyło mi na sercu... Auto nie dotykane od 4 listopada Codziennie robione po 50-60 km. Parkowane pod chmurką za każdym razem. Dawno nie był pokryty taką warstwą syfu, juz nawet ciężko było odczytać rejestrację. A grane było jak to przystało na zimową aure: - oprysk SG Citrus Oil 1:20 - Good Stuff BumbleBee Shampoo + rękawica WS - suszenie Monsterem od WS Na aucie od 4 listopada siedzi BH Bouble Speed Wax. Żadnych wspomagaczy. Auto gotowe Teraz jestem spokojniejszy przez święta ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 @Grzechu23 widze też masz na swoim aucie BH DSW mega wosk. Tez ci siedzi tak dobrze nawet na dolach? Ja w tamtym roku miałem collinite 476s i jakoś tak mnie nie porwał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Nie wiem czy garażujesz auto i jakie pokonujesz dystanse, ale u mnie po blisko 2 miesiącach (ok. 3 tys km), pod gołym niebem i ciężkich warunków, doły drzwi widać ze osłabły. Wcale się nie dziwie bo auto niestety czasami musi przejechać przez tereny nieutwardzone czyli piach itd. Ogólnie jest naprawdę spoko, widać ze wosk siedzi i na razie obchodzi się bez żadnych wspomagaczy Polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciechch Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Było tak: Trochę rozkręcania Jest tak: Zależało mi na skórzanej kierownicy, ale trafił się sympatyczny dawca więc zgarnąłem radio i dekory, auto zyskało trochę świeżości wewnątrz, nie da się ukryć ma już swoje lata, ale służy i szkoda mi się go pozbywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobbjack Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Odświeżyłem Natural Look'a. Mam wrażenie że po IQD plastiki robią się szare tak jakby dressing został usunięty. Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudi0018 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 @david2888 A jak po myciu przy płukaniu tafluje Ci woda czy kropelkuje i szybko zjeżdża? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Kundel dostał szybki bezdotyk. Pierwszy raz korzystałem z tej myjni gdy dodali pianę. Co ciekawe na pokrycie auta pianą poszło 2zł a na spłukanie wodą 4zł. Trochę mnie to zdziwiło, bo zwykle 2zł na spłukanie bez problemu wystarcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 @Michał82 Ja u siebie mam identyczną sytuacje mam myjni za 2 złote całe auto objazd proszkiem na spokojnie. A już za 2 złote za Chiny nie spłucze . Minimum 3 złote wrzucić muszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobbjack Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Kundel dostał szybki bezdotyk. Pierwszy raz korzystałem z tej myjni gdy dodali pianę. Co ciekawe na pokrycie auta pianą poszło 2zł a na spłukanie wodą 4zł. Trochę mnie to zdziwiło, bo zwykle 2zł na spłukanie bez problemu wystarcza.Ostatnio też byłem na takim bezdotyku, piana jest bardziej sucha. Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czakisek Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 @Michał82 Gdzie dokladnie ta myjnia w bialym. Jak z domywaniem ta piana ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 @wobbjack myjnie z pianami są mi obce ale wygląda to tragicznie chodzi mi obrazek po myciu jak ta pianę u was się spluka. Bez własnych gumakow ani rusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 @czakisek ta akurat jest obok Turkusu. Druga znana mi z pianą jest na Transportowej. Co do domywania widać było, że coś tam spłynęło wraz z pianą ale wiadomo, że samą pianą auta nie umyjemy. @Tomas22 dlatego płucząc auto, zawsze w okolicach drzwi kierowcy spłukuję też podłoże by normalnie wejść do auta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 U mnie w miescie od niedawna myjnia z piana. https://m.facebook.com/adbudturek/?locale2=pl_PL& Piana różowa, niebieska i biała. Domywanie naprawdę na wysokim poziomie, chociaż auto zawsze czymś zabezpieczone, także piana ma łatwiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gardor Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Wybrałem się na hamownie żeby sprawdzić jaki jest "stan" silnika po 3 latach od chiptuningu. Jestem zadowolony, silnik jest w dobrym stanie, tuner pochwalił program. 3 lata temu po programie w GCS tuning w Krakowie wypluł - 182 konie i 393NM a dzisiaj 180,5 konia i prawie 407NM ale na innej hamowni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lotek900 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 @Gardor jesteś z Wadowic albo okolic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gardor Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 37 minut temu, Lotek900 napisał: @Gardor jesteś z Wadowic albo okolic? Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi