jarekrk Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 A coś z alledrogo lub po prostu z PL ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaPb Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 A coś z alledrogo lub po prostu z PL ? Kolego 10s i masz http://allegro.pl/latarka-latareczka-le ... 44939.html Dzieki Arekkaz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmwsrc Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 A coś z alledrogo lub po prostu z PL ? Wolał bym na Twoim miejscu kupić coś takiego np: MACTRONIC Dostępne np w: http://www.ceneo.pl/31575289 Pozdr Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris1987 Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Panowie a cos innego niz Led lenser ? Cos tanszego o 1/4 ? Troche zal mi wydac 250zł za latarke.. Poszukaj coś od Solarforce będziesz zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pucerman Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Mam pytanie odnośnie temperatury barwnej w Kelwinach by najlepiej uwydatnić niedoskonałości lakieru. Zastanawiam się nad zakupem pewnego naświetlacza ale występuje on w 3 rożnych wersjach zależnie od temperatury. Jest to standard - 4000-4500, Zimna - 5500-6500, oraz Ciepła -2800-3200. Który z powyższych najlepiej się nada? Naświetlacz ma być używany przy korekcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bono-e30 Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Czesc. mam prośbe, gdyż bardzo dużo przestudiowałem tematów oświetlenia , ale ja w tym jestem...CIEMNY Otóż mam taki garaż jak poniżej na obrazku. potrzebuję go dobrze i umiarkowanie ekonomicznie oświetlic. Obecnie w miejscach zaznaczonych jako punkty oswietleniowe sa zwykłe oprawki z żarówkami przez co za widno nie jest. zamiar mój jest taki jak na obrazku, wstawic 4 projektory/halogeny LEDowe , oraz na sufit dac dwie duże jarzeniówki. powiedzcie czy to zda egzamin ? jeżeli tak to jakby ktoś madrzejszy ode mnie mógł mi podpowiedziec jakie mam kupic te LEDy gdyż jest tyle tego na rynku że nie wiem co wybrac a jak macie doswiadczenie to podpowiedzcie co będzie dobrze dawało tam światło , żeby można było przy tym pracowac, oczy żeby nie szczypały i rachunki za prąd mnie nie zjadły do końca nie chciałbym tez wydac na to nie wiadomo ile gotówki, bo wiadomo kazdy grosz przy inwestycjach sie liczy . Uważacie że to dobry pomysł, czy może inaczej byscie rozwiązali temat oswietlenia w ów pomieszczeniu ? Z góry bardzo dziękuję za wszelkie podpowiedzi. PS. Pomieszczenie będzie służyc jako warsztat do czystych smart robótek , oraz od czasu do czasu korekty i inne detailingi Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cannonn Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Ja bym dał same jarzeniówki: 2 na sufit, po 2 na ścianach bocznych i 1 na frontowej na wysokości ~1.50m. Do tego halogen na statywie do doświetlenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz87 Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Ewentualnie jak gość chce tam robić korekty do w tych miejscach gdzie jest LED metalohalogeny i po sprawie i reszta tak jak cannonn piszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmwsrc Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Ewentualnie jak gość chce tam robić korekty do w tych miejscach gdzie jest LED metalohalogeny i po sprawie i reszta tak jak cannonn piszę Właśnie podobna propozycja poleciała na meila na PW. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bono-e30 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Dziękuję panowie za podpowiedzi, mam juz kilka rozwiązań dzięki wam więc teraz pozostaje mi coś wybrac i przemyslec od A do Z. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 26 Października 2015 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 A ja bym nie robił jarzeniówek, a same ledy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmwsrc Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 A ja bym nie robił jarzeniówek, a same ledy Tylko przy tym samym poborze prądu świetlówka da więcej światła, idealną barwę a wskaźnik oddawania barw będzie dużo wyższy. I to jest porównanie 1 naświetlacza LED o mocy 50W do jednej świetlówki o mocy 58W (a w lampie są zazwyczaj dwie ) Pozdr Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Tylko przy tym samym poborze prądu świetlówka da więcej światła, idealną barwę a wskaźnik oddawania barw będzie dużo wyższy. I lepsze rozproszenie, które nie męczy oczu jak LED. Sporo kombinowałem i zostaję jednak przy świetlówkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bono-e30 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 bmwsrc DZIĘKI za doradztwo oraz zakupy ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz87 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Grubo montuj w garażu chwal się efektem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bono-e30 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 za 90 minut kończę pracę i od razu na drabinę bo doczekac sie nie mogę sam efektu :D obecnie jest tak widno wieczorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz87 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Czekam na foty i opinię P.S standardowe barwy garażowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bono-e30 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Podłoga też , SZARY EPOKSYD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmwsrc Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 bmwsrc DZIĘKI za doradztwo oraz zakupy ;-) Nie ma sprawy... Polecam się na przyszłość Pozdr Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bono-e30 Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Cztery MH juz wiszą.... jest SZAŁ! Wrzucę niebawem jakieś fotki tylko teraz to mam pie...nik i wstyd fotografowac cokolwiek , Zarzucę w tym tyg na sufit resztę i obcykam, ale na samych MH już jest widno jak w niebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogodny Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 bono-e30 czekamy na foty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrael Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 A co państwo powiedzą o LEDACH i dostępnych do nich filtrach? Gadałem ostatnio z człowiekiem, który organizuje imprezy (rozstawia oświetlenie, buduje sceny na festiwale itp itd) i twierdził, że to najlepsze i najoszczędniejsze światło jak ktoś się na tym zna. W telewizji robią z niego wszystko na co mają ochotę (tryliard filtrów). Jak ziomek od scen był w szoku to może warto spróbowac;p? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogo Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 co byście zaproponowali do oświetlenia takiego pomieszczenia: do pomieszczenia nie wpada zbyt wiele naturalnego światła - okna są niewielkie od wschodu więc słońce wpada tylko rano, zależy mi na uzyskaniu jak najlepszego oświetlenia do pracy przy wnętrzu auta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy1988_88_88 Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Pomożecie ?! Pomieszczenie do oświetlenia bardzo podobne jak stronę wcześniej u kolegi bono-e30, ale jednak specyfika całkiem inna Oprócz lamp na suficie, posiadam w zapasie 6 lamp hermetyczny 2x36w, zastanawiam sie jeszcze nad dokupieniem 6 metalhalogenow, lubie mieć doświetlone miejsce pracy ( oczywiście wszystko będzie na osobnych sekcjach, żebym nie zbankrutował na prądzie ). problemem jest brak swiatła dziennego, oraz ściany pomalowane na dosc ciemno-szary kolor. Jakies propozycje ?!?!?! wskazówki?!?! ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmwsrc Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Cześć, Miejsce pracy możesz doświetlić lampami HQI150W na statywach. Montaż lamp HQI do celów oświetleniowych (oświetlenie hali) zalecam na większej wysokości. Na 3 metrach lepiej sprawdzą się dobrej jakości lampy świetlówkowe. Pozdr Łukasz Pomożecie ?!Pomieszczenie do oświetlenia bardzo podobne jak stronę wcześniej u kolegi bono-e30, ale jednak specyfika całkiem inna Oprócz lamp na suficie, posiadam w zapasie 6 lamp hermetyczny 2x36w, zastanawiam sie jeszcze nad dokupieniem 6 metalhalogenow, lubie mieć doświetlone miejsce pracy ( oczywiście wszystko będzie na osobnych sekcjach, żebym nie zbankrutował na prądzie ). problemem jest brak swiatła dziennego, oraz ściany pomalowane na dosc ciemno-szary kolor. Jakies propozycje ?!?!?! wskazówki?!?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi